Dodaj do ulubionych

Toksoplazmoza

05.01.24, 03:24
Witam, mam pytanie odnośnie toksoplazmozy. Mianowicie od sierpnia lekarze nie potrafią zdiagnozować moich objawów. Zaczęło się od zwiększonego tętna (które zostało do dziś) było podejrzenie zapalenia mięśnia sercowego - wykluczono. Pojawiły się silne bóle głowy z tyłu, ale ciśnienie stabilne , książkowe. Zrobiono mi rezonans, który nic nie wykazał. W październiku pojawiły się powiększone węzły chłonne szyjne, wielkości fasoli, po USG stwierdzono infekcyjne. Ja ciągle osłabiona, non stop z temperaturą ponad 37°C, bóle głowy są nie do zniesienia, ja sama nie jestem w stanie funkcjonować jak kiedyś. Zawroty głowy, słabość. Aktualnie jestem w ciąży w 9tygodniu, zrobiono mi badanie na toksoplazmozę, IgG 512, IgM 2,390 , czyli aktywne zakażenie. Lekarz skierował mnie do innego lekarza chorób zakaźnych, ale wiadomo wszędzie trzeba czekać. A ja codziennie czuje się źle, słabo, nie mogę ugotować nawet obiadu..nie mam siły czasami się wykąpać. Dodatkowo poziom limfocytów jest przy dolnej granicy.Co robić ? Dlaczego czuje się aż tak źle ? Czy powinnam poszukac szpitala, który w przeciwieństwie do tych w okolicy mnie zbada odpowiednio i postawi diagnozę ?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka