monjik 12.12.04, 22:18 Mam pytanie odnośnie panelu pediatrycznego czyli testów na alergie robionych z krwi dziecka. Jak długo czeka się na wynik takiego testu? No i na ile jest wiarygodny dla 14 miesięcznego dziecka? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czajka30 Re: Pyt. o "panel pediatryczny" 13.12.04, 08:29 To zależy gdzie będziesz robic, z technicznego punktu widzenia zrobienie panelu zajmuje 1 dzień. Panel jest dość wiarygodny, oczywiście złotym standardem są testy ale jak na razie nie możesz zrobić to nie masz nic lepszego od panelu. Czajka Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: Pyt. o "panel pediatryczny" 13.12.04, 09:42 Przepraszam że się wtrącam, ale mam mętlik w głowie. Czy tzw. panele to coś odmiennego od testów alergicznych? wydawało mi się że to to samo. W czwartek moja Gosia (7mcy) miała pobraną krew na testy alergiczne- panel pokarmowy i wziewny- tak było napisane na skierowaniu. To co ona będzie miała zrobione? Odpowiedz Link Zgłoś
czajka30 Re: Pyt. o "panel pediatryczny" 14.12.04, 14:55 Testy to potocznie testy skórne, ale przeciwciała IgE możesz oznaczać równiez w krwi- możesz oznazcać IgE przeciw pojedynczym alergenom albo przeciw zestawowi alergenów (panel)-wziewnych lub pokramowych. Panel pdiatryczny to mieszanka alergenów wziewnych i pokarmowych -po 10. Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: Pyt. o "panel pediatryczny" 15.12.04, 09:01 Dziękuję, ci za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś