11.02.05, 14:03
Dziewczyny pytanie troche niealergiczne. Mam zaczac podawac synkowi 150 ml Nutramigenu na noc.
do tej pory był tylko na piersi i nie ssał z butelki. Uzywam smoczka trojprzepływowego Aventu, ale
on nie chce ssać. Podawanie mu takiej ilości mleka łyżeczką trwa godzinami. Może macie jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • patyska Re: smoczek 11.02.05, 14:07
      z tego co pamietam, dziecko przestawiane z piersi na butle, bez wzgledu na
      wiek, powinno dostac smoczek o najmniejszym przeplywie (nawet nie wiesz ile sie
      trzeba naciuckac wink zeby cos z cyca uciuckac wink jak jest zbyt duzo dziur to
      dziecie sie krztusi. a zeby w ogole chcial ciagnac z butli mozesz uciec sie do
      fortelu i dac mu swoje mleko najpierw (z butli). ale wtedy bedziesz musiala
      powoli przyzwyczajac go do smaku nutramigenu. wybor nalezy do Ciebie wink
    • baja6 Re: smoczek 11.02.05, 14:09
      Może spróbuj smoczek innej firmy. Moja córka nie chciała Aventu, a
      zaakceptowała Nuka. Nie znaczy, to że od razu załapała - próby trawły ok. 2
      tygodni, ale się udało. Po prostu nagle wypiła z butelki, a miała wtedy ok. 5 m-
      cy.

Basia
    • puza1 Re: smoczek 11.02.05, 14:16
      u mnie za nic "nie działaja" smoczki trójprzepływowe oraz te do kaszek.
      Zachodziłam w głowe o co chodzi że zwykła dziurka jest OK a z 3-przepływowych
      nie umie pić. Ja podejrzewam że chyba zależy od tego jak dziecko ssie, jesli
      dziecko ssie tak jak cyca czyli pracuje języczkiem a nie dziasełkami to wtedy
      własnie nie radzi sobie z tymi wymyslnymi trójprzepływowymi ...
      Puza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka