kasiac7 25.09.09, 10:03 Jak stosuje sie globulki APIS BELLADONNA firmy WALA? Moja mama przywiozła je z Niemiec i wiem ,że sa na gardlo i angine,ale nie wiem kiedy,przy jakich objawach sie stosuje.Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manguszew.pl Re: APIS BELLADONNA firmy WALA 29.09.09, 23:34 Apis/Belladonna Rozpoczynające się a także przewlekle nawracające zapalenia z towarzyszącą gorączką w okolicach nosogardzieli, na skórze (róża przyranna), zapalenie gruczołu mlecznego, zapalenie naczyń limfatycznych,zapalenie ucha środkowego. Dawkowanie: 15 min przed lub po posiłku. Generalnie większość leków Wali stosuje się b.często (zdarza się, że mojej 3-letniej córce podaję lek co 15 min.) w stanach ostrych, wydłużając stopniowo czas podawania następnej dawki leku. Dla dorosłych zaleca się standardowo 10 granulek, ale to jest naprawdę kwestia indywidualna - moje dziecko tyle dostaje. Tyle mogę pomóc.Pozdr Odpowiedz Link
very.martini Re: APIS BELLADONNA firmy WALA 29.09.09, 23:58 Nie ma potrzeby podawać 10, lek jest trudno dostępny, a 5 załatwi sprawę tak samo dobrze. Trza oszczędzać. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
wiola1234 Re: APIS BELLADONNA firmy WALA 30.09.09, 08:14 Zgadza sie ;) Ja podaje leki Wali po 3-5 granulek i dzialaja :) Odpowiedz Link
manguszew.pl Re: APIS BELLADONNA firmy WALA 30.09.09, 10:07 Tak, jak napisałam zalecana przez samego producenta dawka dla osoby dorosłej to 10 kulek, ale to sprawa indywidualna i trzeba wypróbować na żywym organiźmie :) Pomoc można znaleźć na stronie (porady, opis leków) www.walaarzneimittel.de/arzneimittel/ lub w j.ang. www.walaarzneimittel.de/english/medicines/ Odpowiedz Link
kasiac7 Re: APIS BELLADONNA firmy WALA 30.09.09, 19:24 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi,czyli moge podac ten lek tylko wtedy gdy przy zapaleniu pojawi sie gorącza? Odpowiedz Link