doris2212 Re: rozszerzanie diety 20.02.05, 19:25 Mam prośbę czy możecie mi poradzić jak rozszerzać dietę u małego alergika.Karmię Bebiko pepti i co dalej .Córeczka skończyła 4 miesiąc. Może jakieś jabłuszko? Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: rozszerzanie diety 20.02.05, 19:51 Poczekaj jeszcze - naklepiej do końca 6 m-ca. Zacznij od kasz bezglutenowych, warzyw typu: brokuły, dynia, marchew, ziemniak. Z owocami poczekaj do 8 m-ca. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: rozszerzanie diety 20.02.05, 19:52 poczekalabym jeszcze miesiac i owszem jabuszko ok ale ze sloiczka i po jednej lyzeczce potem coraz wiecej i wiecej obserwoj i przez tydzien, dwa nie wprowadzaj nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: rozszerzanie diety 20.02.05, 19:54 oczywiscie obserwuj ... sorry... albo zrob tak jak kruffa radzi zacznij od warzyw ale na marchewe uwazaj bo nas na maxa uczula Odpowiedz Link Zgłoś
doris2212 Re: rozszerzanie diety 21.02.05, 10:29 dzięki chyba jednak poczekam.Wprowadzę najpierw pepti 2.Byłam niecierpliwa i podałam jabłuszko z marchewką(tylko łyżeczkę).No i oczywiście pojawiła się szorstkość na kolanku i rączkach.Muszę więc jednak poczekać.Biedne te nasze dzieci. pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
malina7 Re: rozszerzanie diety 20.02.05, 22:26 A u nas niestety brokuły się w ogóle nie sprawdziły i to nie ze względu na alergię (bo nie ma żadnych objawów), lecz na bolesne wzdęcia. Nasz lekarz odradził nam na razie wszelkie wzdymajace warzywa i owoce. Odpowiedz Link Zgłoś