beciaw2 23.02.05, 10:32 Mam pytanie, jak działa i ile kosztuje Cropoz G. Może ten lek pomoże rozszeżyć dietę mojej małej. Muszę jednak coś o nim wiedzieć, zanim pójdę do pediatry po receptę. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyska Re: Cropoz G 23.02.05, 10:47 cropoz oslania przewod pokarmowy przed alergenami, podaje sie go na 20 minut przed jedzeniem. ja daje nalcrom - jego "pierwowzor" dokladne dawkowanie to chyba 4 razy dziennie po pol saszetki, ale nie jestem pewna - powie Ci lekarz co i jak. mam w domu 2 pudla cropozu... Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Cropoz G 23.02.05, 10:54 oczywiscie, za paczke trzeba dac w aptece kolo 30 zeta, to za 30 zeta dostaniesz 2 paczki , ale... najlepiej nie tracic nawet 30 zeta i wziac od kogos 1 saszetke, bo dzieci czasem nie "toleruja" tego leku - boli brzszuek itp. masz kogos kto by Wam dal na "sprobunek"? Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Cropoz G 23.02.05, 10:57 dzialanie tego leku polega na tym ze zmniejsza przepuszczalnosc blony sluzowej jelita dla antygenow pokarmowych, zapobiega uwalnianiu mediatorow procesu zapalnego w nastepstwie reakcji antygen-przeciwcialo (przepisuje z ulotki moja alergolog twierdzi ze jest to rewelacyjny lek, u nas sie nie sprawdzil - moja mala dostala po nim biegunki, co podobno zdarza sie rzadko, prawdopod. winna byla sacharoza. jesli trzeba tez moge sluzyc opakowaniem Cropozu bez 1 saszetki (23 saszetki) Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Cropoz G 23.02.05, 11:24 Dletego właśnie lekarze polecają Nalcrom. Działanie takie samo (opiera się na tym samym skladniku), ale dodatki lub ich brak różny. Cropoz jest słodki a do nalcromu musiałam małej dosypywać cukru, bo nawet smak soku tego nie zabijał. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Cropoz G 23.02.05, 11:33 wiesz co, ja nie czuje zadnego smaku tego nalcromu... moze dlatego, ze na razie jemy pol kapsulki... Odpowiedz Link Zgłoś
maciaga Re: Cropoz G 23.02.05, 21:43 witam dziewczyny my wlasnie dostalismy Cropoz G ze wzgledu na bolacy brzuszek kłopoty z gazami i dzis odalam raz i niewiem jak mam sprawdzic czy działa skoro mowicie ze moze po nim bolec brzuszek moze wyjasnicie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renataum Re: Cropoz G 24.02.05, 11:42 Cropoz G jest lekiem który reguluje pracę jelit a jeśli są one uszkodzone przez alergię poprawia ich stan. Stosuje się go u dzieci z alergią pokarmową i zaczyna działać gdzieś ok.2 tygodnie po podaniu. Wiem że u małych dzieci można go stosować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś