Dodaj do ulubionych

POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły?

12.05.05, 13:58
Mam problem. Czy któraś z Was zauważyła, że ostanio huggiesy jakby się
pogorszyły? Są dziwnie twarde i maja" gródki"w wkładzie. Zastanawiam się czy
trafiłam na takie 2 paczki???( kupione w 2 miejscach)czy coś mi się już
zaczyna dziać z głową. Tropię, ponieważ u mojego dziecka troszkę przechodzą
objawy AZS a pupa zaczyna wyglądać tragicznie ( do tej pory było odwrotnie).
Tycie czerwone punkciki, łączące się miejscami w plamy ( sudokrem, maść
cholesterolowa, linomag odpada).Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 12.05.05, 14:24
      Moim zdaniem:
      a) nie pogorszyły się - od kiedy zamiast freedom są super-flexy, to jest świetnie.
      b) maluch ma infekcję grzybiczą - wietrzyć i smarować clotrimazolem, w ostrym
      stadium dzień- dwa pimafucortem.
      • gagu3 Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 12.05.05, 14:32
        dlaczego myślisz , że to inf. grzybicza? jak ją mógł złapać?
        te leki są na receptę?
        • skarolina Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 12.05.05, 15:25
          Myślę tak, bo moja córcia miała dokładnie takie objawy jakie opisujesz i była to
          właśnie infekcja grzybicza. Też miała w miejscach osłoniętych pieluszką takie
          czerwone kropki, które potem zlewały się w czerwone placki. O grzybice w
          wilgotnych miejscach nietrudno.
          Pimafucort jest na receptę, clotrimazol (maść) o ile się nie mylę - bez.
      • gagu3 Re: do skarolina 12.05.05, 15:38
        on ma 4 mies-czy to mozna, jesli tak to ile razy dziennie
        • skarolina Re: do skarolina 12.05.05, 15:40
          clotrimazol na pewno można - Majkę smarowałam nim na polecenie dermatologa jak
          miała 3 m-ce. Ze 3 razy dziennie.
          Ale może lepiej pokaż to lekarzowi, co?
    • bziuk Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 12.05.05, 15:24
      miałam takie samo wrażenie
      ale nie wiem jaką paczkę "freedom" czy inną załapałam bo już ją zutylizowałam
      i wróciłam do pampersów

pzdr bziuk
      • malagonia6 Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 12.05.05, 15:57
        I ja odniosłam podobne wrażenie, ale nie byłam pewna, bo używam różnych
        pieluch, ostatnio Rossmana (w tej samej cenie zresztą, więc jak mam okazję to
        kupuję jednak huggiesy). Ale jakoś "dziwnie" brało mi się je do ręki. Fakt, że
        rossmannowe są bardziej miękkie, huggiesy natomiast cieńsze i dzięki temu moja
        mała nie ma takiego wypchanego "kupra".
        Pozdrv smile
    • patyska Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 12.05.05, 15:33
      "zielone" huggiesy zawsze mi sie nie podobaly - zbite grudy etc. Jeremi jest
      uczulony na wsystkie pieluchy, do przedwczoraj nie uczulaly go jedynie hugiessy
      pielucho-majtki: nowosc na rynku ;0 a teraz jedziemy na jakis no name, wczoraj
      odkrytych w sklepiku na zadupuiu wink
    • izia30 Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 13.05.05, 10:15
      1. jezeli to gzrybiba to nalezy isc do lekarza, dermatologa najlepiej.
      2. huggisy sa ostatnio do d..., sama to zauwazyłam, choc najczesciej uzywam
      Pampersow. te zaczeły przeciekac, a ponadto te koszty! juz mnie to doprowadzało
      do szału. poszukałam czegos innego, i znalazłam, DADA comfort z biedronki.
      słuchajcie rewelacja, sa sliczne, mieciutkie, przewiewne, maja sciagacze i
      szerokie wygodne rzepy, super pieluszki, kosztuja 18,85 za paczke 32 sztuki. i
      nie uczulily mojego dziecka,
      • malagonia6 Re: POMOCY!!czy huggiesy się pogorszyły? 13.05.05, 10:47
        Izia30 czy te dada są takie ceratkowe? Prawie wszystkie pieluchy mają w środku
        ceratkę, poza najnowszymi huggiesami (chyba), ale kiedyś kupiłam w biedronce i
        były ceratkowe (podobnie jak żółte rossmanna), ale wydaje mi się, że dada są w
        dwóch rodzajach i nie mają "rzepów" albo czegoś rzepopodobnego tylko jakby
        samoprzylepne paski i kiedyś jak natłuściłam dziecko i nie wytarłam rąk nie
        mogłam "zapiąć" pieluchy.
        Pozdrv wink)
      • gagu3 Re: POMOCY!! 13.05.05, 10:58
        ha,ha,ha
        poleciałam do lekarza-dermatologa, a jakże ,do pani dr, prof. , hab. reszty juz
        nie zapamietałam, było tego przed nazwiskiem a było. I wiecie co mi
        powiedziała, że Bartek ma odparzenia , że te wszystkie zmiany to dlatego , że
        jest mu za gorąco.( te w pupie może i tak ale na piersiach , na brzuchu ,
        przepraszam na ramionkach tak się chłopak poci??????).No przecież nie jestem
        kretyn, przecież sie juz tyle dobrego od Was nauczyłam ,więc trzymam dziecko w
        białym, bawełnianym i na lewą stronę w temp. 20-21 stopni, a on tak się
        poci...????.Zaleciła na te wszystkie miejsca osuszanie zasypką!!! Dodam tylko ,
        bo to ważne , że byliśmy wcześniej u pediatry-alergologa , która stwierdziła
        AZS i mówiła natłuszczać!!!!-i to pomaga. No więc pani dr hab. bla bla nie
        zapytała mnie nawet jak karmię dziecko, ona nawet palcem nie przejechała po
        tych zmianach, że nie wspomnę już opytaniu o kupę i innych lekach jak Bartek
        przyjmował. Zero wywiadu o dziecku!!! I gdyby nie fakt, że byłam tym wszystkim
        tak zażenowana i osupiała to chyba kazałabym oddać sobie pieniądze.( 100 zł)
        Absolutnie nie uogólniam , chyba mam pecha do lekarzy , a właściwie nie ja
        tylko mój biedny maluch.... Fajnie bo była ze mną moja mama, która do tej pory
        patrzyła na mnie trochę jak na świra ( że wiedzę dotyczącą leczenia dziecka
        czerpie z internetu). Ale po wyjściu spojrzała na mnie i powiedziała , że już
        mnie rozumie i że internet i Wy jeśteście jedyną słuszną drogą do zdrowia
        Bartka .hihihi. Moje dziecko ma się lepiej , plamy na szyjce na razie ( twu,
        twu) nie powracają , reszta ciała też jakby lepiej, kurczę , znowu nie chcę
        zapeszyć.
      • gagu3 Re: POMOCY!! 13.05.05, 11:00
        Skarolinko zarobiłabys 100 hihihi. Twoja diagnoza okazała sie słuszna , choć
        musiałam sama poruszyć temat grzybicy bo pani dr bla,bla bardzo skutecznie go
        omijała. Pzrepisała dokładnie to samo. Chyle czoło rzed Twoją wiedzą.
        Pozdrawiam Was wszystkie!!!!!
        • skarolina Re: POMOCY!! 13.05.05, 14:03
          gagu3 napisała:

> Skarolinko zarobiłabys 100 hihihi. Twoja diagnoza okazała sie słuszna , choć
          > musiałam sama poruszyć temat grzybicy bo pani dr bla,bla bardzo skutecznie go
          > omijała. Pzrepisała dokładnie to samo. Chyle czoło rzed Twoją wiedzą.

Gagu, miło mi i cieszę się, że pomogłam, ale ja po prostu mam szczęście do
          lekarzy. Moja lekarka rodzinna zdiagnozowała taką grzybicę od pierwszego rzutu oka.
    • gagu3 Re: POMOCY!! przy okazji... 13.05.05, 11:39
      Moze ktoś ma jakieś wytłumaczenie bo pani bla, bla, bla nie miała.
      Moje dziecko przy każdym karmieniu trzyma się za głowę albo pociera raczkami
      buzię ( dodam , że nie ma tam żadnych swędzących zmian a za to jest
      ciemieniucha).
      • izia30 Re: POMOCY!! przy okazji... 13.05.05, 12:50
        Dada nie sa ceratkowe, rzepy to prawdziwe rzepy, moze pomyliłas z tymi z lidla.
        gagu, zamiast zasypek ktore maja talk(mocno uczula) mozesz "pudrowac " maka
        ziemniaczana, która daje poslizg. jakie twoje dziecko robi kupy, bo jezeli sa
        takie troche rzadkie to rzeczywiscie moga powodowac odparzenia. u nas po podaniu
        Lakcidu kupy stały sie wrecz toksyczne, mała miała pupe zdarta do krwi, dopiero
        jak zapomniałam kupic lakcid, i nie dałam raz to wszystko wróciło do normy i
        zaczeło sie goic.
        • gagu3 Re: POMOCY!! przy okazji... 13.05.05, 13:11
          kupy są ok. Młody robi je prawie zawsze o tej samej porze i towarzyszą temu
          takie emocje , że nie sposób nie zauwarzyć! Przewijam go praktycznie zaraz po (
          2-5 min)więc nie mają długiego kontaktu z pupką . Do tego są raczej takiej
          konsystencji , że same odchodzą od pupy , dość zwarte ale miękkie( przepraszam
          za te dosłowności). A pani prof.... kazała mi kłaść zasypkę nie na pupe ale na
          te wszystkie jego zmiany atopowe.I na moje pytanie , że nie rozumiem bo
          alergolog kazała te miejsca jak najbardziej natłuszczać pani prof...
          powiedziała, żebym natłuszczała je na dzień a na noc dawała zasypkę!!!
          Powiedzcie mi proszę !!! czy ja jestem głupia , czy ja zwariowałam , jaki sens
          nawilżać i natłuszczać coś cały dzień , żeby to potem wysuszyć???? Dodam , że
          wersja alergolog jest b. efektywna i zbawienna dla Bartka!!!!
          • izia30 Re: POMOCY!! przy okazji... 13.05.05, 13:49
            a widzisz, obie lekarki maja racje. sucha skóre trzeba natłuszczac i nawilzac
            wiec ja smarujesz mascia natłuszczajaca. ale takie miejsce jest szczególnie
            podatne na otarcia i rózne podraznienia, stosowanie pudru, czy w przypadku
            alergika maki ziemniaczanej, ma wytworzyc na skorze cieniutka warstewke
            poslizgowa. zrob eksperyment, popudruj sobie dłonie maka, i potrzyj nimi, zobacz
            jak miekko sie to robi w porównaniu z dłonmi nie posypanymi.
            wiec natłuszczaj i pudruj/makuj przemiennie. np na noc i w domu natłuszczaj, a
            na spacer jak bedzie goraco posypuj maka. cieniutko, grubym zwitkiem watki
            bawełnianej, i nadmiar zdmuchnij.
          • izia30 Re: POMOCY!! przy okazji... 13.05.05, 13:53
            i jeszcze jedno, pupe koniecznie trzymaj jaknajdłuzej na powietrzu, podkładaj
            wtedy pod dziecko ceratke i na wierzch gruby recznik bawełniany. po przewijaniu
            zasypuj maka, potrzymaj na powietrzu, tak ze 20 minut, załózmy do zsiusiania,
            potem pupe umyj i wtedy jak juz bedzie dobrze sucha, posmaruj sudocremem i załóz
            pieluszke, i znowu na zmiane, przy nastepnym przewijaniu znowu powietrze itd. az
            do skutku. nie uzywaj tez chusteczek, zawsze miej pod reka miseczke z czysta
            woda, i zwykle platki kosmetyczne Bella kwadratowe (duzo tansze niz Dzidziusie
            Cleanic)
            pozdrawiam, dzisiaj zaraz ide do domu, bede w poniedziałek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka