amsz Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 13:49 w czym Ci moge pomoc? Julia jest na diecie juz 2 miesiace i cos moge podpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 18:53 moje gg 8751679 mail eda27@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 18:52 niki ma solidna skaze bilakowaktora sie obiawiala juz krwia w duzych ilosciach w kupkach i wymiotami, jest na bebilonie pepti co moge jej dawac aby nie milao w skladzie mleka i glutenu poniewaz go tez na rzie nie moge dawac..moze masz przepis na ciasteczka chlebek? a tort bo niki ma roczek w czerwcu..nie chce kupowac zywnosci w internecie, moze masz adresy sklepow? Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 22:47 Ciasteczka: 1 szkl mąki ryżowej, 1 szkl mąki kukurydzianej, 1 szkl maki ziemniaczanej, 1 szkl cukru (+ cukier waniliowy jeśli dziecko może), 1 kostka margaryny bezmlecznej. Formuję z tego ciasteczka i piekę 50 min w 180 st. Nie wiem już skąd mam ten przepis, ale ciasteczka są b.smaczne (smakują jak kruszonka do ciasta). Są b.kruche - ja wkruszam je córce do deserku np. startego jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
amsz Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 22:49 pocztatkowo jak tez bylam zalamana jak bedzie wygladac jej dieta, ale dziecko bardzo szybko sie przyzwyczaja do nowego rodzaju jedzenia, w szczegolnosci tak male. Co do jedzonka. Ciasteczek nie pieke, ale kupuje, Pieczywko takze. Producent Bezgluten (www.bezgluten.pl) Polecam kolacz razowy. Ciastka (kruche kokoski) www.bezgluten.pologne.pl. Nie wiem gdzie mieszkasz (ja ursynów), ale w kazdym sklepie ze zdrowa zywnoscia, dostaniesz takze specjalne maki niskobialkowe, oraz inne produkty takze importowane. Na pewno cos znajdziesz. No i zamienisz jezyka. Jako substystow jogurtkow, desetków etc polecam produkty sojowe firmy Sante deser wanilowy, czekoladowy, karmelowy (rodzaj budyniu na zimo). Z obiadkow, pozostaje zupa, bez smietany bez mleka. Swietnia zabiela ja ziemniak, badz zmiksowane miesko. Polecam, sinlac (firma nestle), przypomina w smaku takze budyn lacznie z gruszka badz bananem. Platki i chrupki kukurydziane, wszyskie sloiczki owocowe zmieszane z ryzem badz platkami ryzowymi. Makarony sojowe, ryzowe badz kupowane te ze zdrowa zywnoscia. Margaryna flora (Julia wybiera paluchem . To wszystko co mi przychodzi do glowy. poz. Odpowiedz Link Zgłoś
amsz Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 22:56 aha oczywiscie produkty wymienionych firm, znajdziesz w sklepach ze zdrowa zywnoscia, zadzwon do producenta a oni wskaza Ci najblizszy Twojego miejsca zamieszkania sklep z ich produktami. Bede wdzieczna jesli inne mamy dołaza inne pomysly do takiej diety poz. Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: bez glutenu imleka 14.05.05, 00:17 dla przypomnienia podaję stronę kruffy z przepisami dla alergików: www.malyalergik.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: bez glutenu imleka 14.05.05, 08:41 dziekuje kochane kobietki, upieke jej ciachunia, bo mam straszny problem co jej dac,a u mnie jest problem z esklepami z ezdrowa zywnoscia prawie ich nie ma, mieszkam w sosnowcu i nie znalazlam, chyba musze fakt zazdwonic impoprosic o adres,, a czy macie pomysl na tort na roczek dla malej? DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: bez glutenu imleka 14.05.05, 22:28 Sosnowiec... kiedyś tam mieszkałam i zwracam jakoś mimo wszystko uwagę na Sosnowiec. W innym wątku znalazłam adres: ul. Targowa 8, 41-208 Sosnowiec. Tel: 032 266 69 35, mail: eko@autdoor.pl Sklep z Żywnością Ekologiczną Reklamują się w necie, to podaję bez oporów ich adres i dane. Nie wiem, czy mają bezglutenowe i bezmleczne, ale może sprowadzą dla klientki )) Są mailowi więc kontakt z tym www.bezgluten.pl będzie dla nich łatwy (tam zamówienia powyżej 400 zł są darmowe w przesyłce). Powodzenia. I ciepłe pozdrowienia dla miasta na S. Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: tort 14.05.05, 21:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=22080559&a=22080559 wpisz też w wyszukiwarkę - tort- znajdziesz coś jeszcze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: tort 15.05.05, 00:27 dzieki kobietki a tyle sie tam nalazilam a to na targowej chybam slepa ))))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś