Dodaj do ulubionych

bez glutenu imleka

13.05.05, 00:21
Obserwuj wątek
    • amsz Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 13:49
      w czym Ci moge pomoc?
      Julia jest na diecie juz 2 miesiace i cos moge podpowiedziec
      • edycia274 Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 18:53
        moje gg 8751679 mail eda27@wp.pl
    • edycia274 Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 18:52
      niki ma solidna skaze bilakowaktora sie obiawiala juz krwia w duzych ilosciach
      w kupkach i wymiotami, jest na bebilonie pepti co moge jej dawac aby nie milao
      w skladzie mleka i glutenu poniewaz go tez na rzie nie moge dawac..moze masz
      przepis na ciasteczka chlebek? a tort bo niki ma roczek w czerwcu..nie chce
      kupowac zywnosci w internecie, moze masz adresy sklepow?
      • maniakow Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 22:47
        Ciasteczka: 1 szkl mąki ryżowej, 1 szkl mąki kukurydzianej, 1 szkl maki
        ziemniaczanej, 1 szkl cukru (+ cukier waniliowy jeśli dziecko może), 1 kostka
        margaryny bezmlecznej. Formuję z tego ciasteczka i piekę 50 min w 180 st. Nie
        wiem już skąd mam ten przepis, ale ciasteczka są b.smaczne (smakują jak
        kruszonka do ciasta). Są b.kruche - ja wkruszam je córce do deserku np.
        startego jabłka.
      • amsz Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 22:49
        pocztatkowo jak tez bylam zalamana jak bedzie wygladac jej dieta, ale dziecko
        bardzo szybko sie przyzwyczaja do nowego rodzaju jedzenia, w szczegolnosci tak male.
        Co do jedzonka. Ciasteczek nie pieke, ale kupuje, Pieczywko takze. Producent
        Bezgluten (www.bezgluten.pl) Polecam kolacz razowy. Ciastka (kruche kokoski)
        www.bezgluten.pologne.pl. Nie wiem gdzie mieszkasz (ja ursynów), ale w kazdym
        sklepie ze zdrowa zywnoscia, dostaniesz takze specjalne maki niskobialkowe, oraz
        inne produkty takze importowane. Na pewno cos znajdziesz. No i zamienisz jezyka.
        Jako substystow jogurtkow, desetków etc polecam produkty sojowe firmy Sante
        deser wanilowy, czekoladowy, karmelowy (rodzaj budyniu na zimo).
        Z obiadkow, pozostaje zupa, bez smietany bez mleka. Swietnia zabiela ja
        ziemniak, badz zmiksowane miesko.
        Polecam, sinlac (firma nestle), przypomina w smaku takze budyn lacznie z gruszka
        badz bananem. Platki i chrupki kukurydziane, wszyskie sloiczki owocowe zmieszane
        z ryzem badz platkami ryzowymi.
        Makarony sojowe, ryzowe badz kupowane te ze zdrowa zywnoscia.
        Margaryna flora (Julia wybiera paluchem wink.
        To wszystko co mi przychodzi do glowy.
        poz.
        • amsz Re: bez glutenu imleka 13.05.05, 22:56
          aha oczywiscie produkty wymienionych firm, znajdziesz w sklepach ze zdrowa
          zywnoscia, zadzwon do producenta a oni wskaza Ci najblizszy Twojego miejsca
          zamieszkania sklep z ich produktami.
          Bede wdzieczna jesli inne mamy dołaza inne pomysly do takiej diety
          poz.
          • ladiwa Re: bez glutenu imleka 14.05.05, 00:17
            dla przypomnienia podaję stronę kruffy z przepisami dla alergików:
            www.malyalergik.pl/
            • edycia274 Re: bez glutenu imleka 14.05.05, 08:41
              dziekuje kochane kobietki, upieke jej ciachunia, bo mam straszny problem co jej
              dac,a u mnie jest problem z esklepami z ezdrowa zywnoscia prawie ich nie ma,
              mieszkam w sosnowcu i nie znalazlam, chyba musze fakt zazdwonic impoprosic o
              adres,, a czy macie pomysl na tort na roczek dla malej? DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!1
              • sigvaris Re: bez glutenu imleka 14.05.05, 22:28
                Sosnowiec... kiedyś tam mieszkałam i zwracam jakoś mimo wszystko uwagę na
                Sosnowiec.
                W innym wątku znalazłam adres:
                ul. Targowa 8, 41-208 Sosnowiec. Tel: 032 266 69 35, mail: eko@autdoor.pl
                Sklep z Żywnością Ekologiczną

Reklamują się w necie, to podaję bez oporów ich adres i dane. Nie wiem, czy
                mają bezglutenowe i bezmleczne, ale może sprowadzą dla klientki smile)) Są
                mailowi więc kontakt z tym www.bezgluten.pl będzie dla nich łatwy (tam
                zamówienia powyżej 400 zł są darmowe w przesyłce). Powodzenia. I ciepłe
                pozdrowienia dla miasta na S.
    • ladiwa Re: tort 14.05.05, 21:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=22080559&a=22080559 wpisz też w
      wyszukiwarkę - tort- znajdziesz coś jeszcze
      Pozdrawiam
      • edycia274 Re: tort 15.05.05, 00:27
        dzieki kobietki a tyle sie tam nalazilam a to na targowej chybam
        slepa smile))))))))))))))))0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka