patyska 14.06.05, 14:55 Bebus, wszystkie pamietamy, ze mialas duze problemy ze zdrowiem swojej pociechy - czy wszystko jest juz ok? bo dawno Cie nie widzialam na forum i zgubilam "watek" zajrzyj tez na priv Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: do beba2 14.06.05, 15:46 Zajrzałam, przeczytałam, dziękuję. Teraz wychodzę z pracy, ale jak juz dolecę do domu to napiszę. U nas - ODPUKAĆ ! -całkiem całkiem. Napiszę później. Dzięki za pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: do beba2 14.06.05, 21:10 No to wyszlismy na prostą. Naprawde, nie ma to jak stanowczy lekarz, ktory wie co robi. Po całej gamie leków, jesteśmy teraz tylko ( tylko?) na singulair'ze, bo jeszcz utrzymuje sie obrzęk śluzówki noska. Nie mamy żadnych akcji świszczących, kaszlących, skórnych. Zero reakcji uczuleniowych na roztocza, ani na kota ( co prawda kota u babci juz nie ma, ale wiadmo, jak jest z jego alergenem - nie zniknął w dwa miesiące). Wiem tez, ze nie przestał być na to wszystko uczulony, ale testy zamierzam powtórzyć na jesieni. Inhalujemy nosek i zatoki solą fizjologiczną, bo niestety ta cholerna wydzielina dalej się tam zbiera ( choć juz nie w takich ilościach). Dziś zrobiliśmy drugi wymaz. Nasz doktor mówi, ze bardzo często prawdziwy winowajca ( właściwa bakteria) wychodzi dopiero za 10- tym razem. Mało to pocieszające, bo każdy wymaz to 60 zł Ale opowiadał nam o różnych przypadkach w swojej praktyce, w których właśnie tak się działo. Na początku, czyli jakieś 4 lata temu, myśleliśmy, ze te strupy w nosie powoduje gronkowiec, więc zwalczyliśmy go autoszczepionką. Gronkowca nie ma, a wydzielina ropna się pojawia, raz mniej, raz więcej. Poza tym dzieciakowi nic nie dolega i po wakacjach idzie do pierwszej klasy. Sorki za chaos, ale jestem dziś trochę zmęczona. Patyska, a jak u Was ? Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: do beba2 15.06.05, 09:03 chcialabym poznac nazwisko tego lekarza, kory Was prowadzi! super, ze u Was lepiej, u nas tez, choc to nie zasluga lekarzy tylko... sigvaris i pana janka napisze na priv Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: do beba2 15.06.05, 10:42 Dobra pisz, ja Ci napiszę namiary na naszego doktora Odpowiedz Link Zgłoś