betka24 19.06.05, 20:59 czy komuś się zdażyło się, żeby uczulały chrupki kukurydziane?? dodam, że narazie to ja je jem, ale karmię maluszka piersią. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamawoj Re: chrupki kukurydziane 19.06.05, 21:45 Moje dziecko (teraz 3 lata) jest uczulone na kukurydze we wszelkiej formie. Wiec i na chrupki. Zreszta slyszalam ze kukurydza jest dosc popularnym alergenem. Odpowiedz Link Zgłoś
betka24 Re: chrupki kukurydziane 19.06.05, 21:53 dziękuję za odpowiedź i podpowiedź! może jeszcze któras mama się wypowie?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lampego3 Re: chrupki kukurydziane 19.06.05, 22:17 Moje dziecko je kaszkę i kleik kukurydziany, ale chrupki ma zabronione. Nasza p. doktor powiedziała, że podczas wytwarzania chrupek coś tam się z nimi niedobrego dzieje. I faktycznie, po dość długim okresie niejedzenia został poczęstowany chrupkami. Pomyślałam - niech zje to się przekonam czy mu szkodzą, no i niestety wylazły czerwone plamy. Także ostrożnie. Pozdrawiam, Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
aggula Re: chrupki kukurydziane 20.06.05, 22:09 Miałam to samo - jak karmiłam piersią to mogłam zjeść zupę z kaszą kukurydzianą, ale nie mogłam jadać chrupek - natychmiast coś działo się z kupkami Małej. Teraz córcia już nie na cycusiu i sytuacja się powtarza - może jeść kaszę kukurydzianą, nie moze chrupek. Nie rozumiem, ale tak niestety w naszym przypadku jest. pozdr. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
betka24 Re: chrupki kukurydziane 20.06.05, 22:23 Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi! to faktycznie dziwne, ale widać coś w tym jest! póki co przestałam jeść chrupki!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kakaz1 Re: chrupki kukurydziane 21.06.05, 14:19 Mnie też to dziwiło, bo w składzie (zgodnie z podaną informacją na opakowaniu) nie ma nic podejrzanego, a jednak...... Dowiedziałam się od swojej p. Doktor, że chrupki te powstaje na tłuszczach - i to starych, drobny szczegół o którym się nie pisze, a którego konsekwencją jest uczulenie. Próbowałam również ze sklepu eko - to samo. Odpowiedz Link Zgłoś