Dodaj do ulubionych

multiwitaminy dla alergikow?

03.07.05, 11:55
czy ktos zna cos w miare bezpiecznego? slyszalam, ze vibovit bobas i
multitabs krople sa stosunkowo "bezpieczne". czy jeszcze jakies? dzieki.
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: multiwitaminy dla alergikow? 04.07.05, 09:18
      w kazdym preparacie witaminowym jest dodatek smakowy, zapachowy i rozne takie,
      one wszystkie sa uczuleniopedne. musisz sama probowac ktory z tych preparatow
      jest dobry dla akurat twojego dziecka
      • patyska Re: multiwitaminy dla alergikow? 04.07.05, 09:53
        dzieki!
        no wlasnie: w kazdym sad czy nie mogliby pomyslec o alergicznych biedakach i
        zrobic cos czystego? na razie testujemy vibovit, ale cos mu nie ufam wink
        • kruffa Re: multiwitaminy dla alergikow? 04.07.05, 10:26
          Patrycja, ten vibovit bobas jest chyba najczystszy. Kiedyś porównywałam składy
          różnych witamin w aptece i ten rzeczywiście jest najbardziej znośny.
          Jest jeszcze jakiś preparat na A (nie pamietam nazwy) ale ma chyba aromat
          śliwkowy sad

Kruffa
          • patyska Re: multiwitaminy dla alergikow? 04.07.05, 10:43
            kurcze, niech se te aromaty wsadza w...
            a wiesz, ze Jeremiemu po vibovicie schodza popekane naczynka na buzi? musi miec
            na maxa wit c za malo sad ej, a moze te nogi to od vibovitu?
            • izia30 Re: multiwitaminy dla alergikow? 04.07.05, 12:22
              uwazaj z ta wit C. nie wiem jak karmisz dziecko, ale sprawdz sama we wszystkich
              produktach przeznaczonych dla dzieci jest przynajmniej 20mg wit C w 100g
              produktu. przy zalozeniu ze dzienne zapotrzebowanie dla 2 latka to okolo 60mg,
              nasze dzieci maja wielkie nadmiary tej witaminy. z kolei z tym nie radzi sobie
              ich organizm, tworza sie szczawiany w wyniku metabolizmutej wit, lacza sie one z
              wapniem i tworza szczwiany wapnia, wydalane z moczem, a w nerkach daja one
              piasek i rdzen dla kamieni .
              calkiem niedawno trafilam na owa teorie w momencie gdy moja coreczka miala juz
              takie ilosci szczawianow w moczu ze prawie dostalam skierowanie na
              specjalistyczne badania.
              • patyska Re: multiwitaminy dla alergikow? 04.07.05, 15:27
                dzieki izia30. ja nie karmie go sloikami, wszystko ma "natural", oprocz dyni -
                te daje ze sloika, bo teraz innej nie ma. a ze z owocow je tylko banany, to ma
                pewnie tej vit c za malo. i innych pewnie tez, bo od czasu jak dostaje vibovit
                nie poznaje dziecka - bryka i widac ze ma power wink
                • izia30 Re: multiwitaminy dla alergikow? 05.07.05, 09:16
                  no to ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka