Dodaj do ulubionych

tani odkurzacz

12.05.16, 18:44
poszukuje dla starszej osoby - w miare przyzwoity i estetyczny, dywanow do odkurzania sporo. Do tej pory miala dobre/drozsze odkurzacze i z kazdym byly problemy - kilkukrotne naprawy w czasie gwarancji badz odkurzacz padal tuz po gwarancji. Wiec jesli odkurzacz ma byc tylko na krotko, bo po gwarancji i tak padnie a naprawa wychodzi drogo, to tym razem musi to byc tani odkurzac. Nie musi miec specjalnych filtrow dla alergikow, nie musi zbierac siersci, inne bajery tez niepotrzebne, ale musi miec dobra mocc ssania. Polecacie cos?
Obserwuj wątek
    • mildenhurst Re: tani odkurzacz 12.05.16, 18:49
      Kup używany.
      • naomi19 Re: tani odkurzacz 12.05.16, 19:20
        no wez...
      • mikams75 Re: tani odkurzacz 12.05.16, 21:13
        ryzyko, ze padnie po tygodniu jest za duze jesli nowe dwoch lat nie przetrzymuja.
    • aga90210 Re: tani odkurzacz 12.05.16, 23:03
      Zelmer syrius.
      • ad.a6 Re: tani odkurzacz 13.05.16, 07:42
        Zelmer Jupiter. W ogóle Zelmery mają dobre odkurzacze smile Mam drugi już i jestem zadowolona. Aha, pierwszy nie padł, tylko chciałam nowocześniejszy i poprzednika oddałam potrzebującym smile
        • magda.tyl Re: tani odkurzacz 13.05.16, 08:29
          Zelmer, miałam kilka - duże i mniejsze. Teraz mam meteor2, mały, porządnie ssie, sprawuje się dobrze. Kupiłam bardzo tanio (coś koło 170zł) ma 4 lata gwarancji i nie żal jak się zepsuje. Póki co trzeci rok bez awarii, używam codziennie do odkurzania 120m.
          • mikams75 Re: tani odkurzacz 13.05.16, 11:03
            ooo, za 170 i na 4 lata to bardzo chetnie bym kupila, ale gdzie ty to znalazlas, bo ja widze tylko za drugie tyle z z gwarancja na 2 lata.
            I moc to tylko 650... serio ciagnie mocno? Masz 120m dywanow czy gole podlogi?
            • magda.tyl Re: tani odkurzacz 13.05.16, 16:11
              Na stronie na literę a kupiłam ze sklepu agd, widocznie promocja była jakaś. Moc jest dobra, w pewnym momencie miałam na stanie syriusa i meteora, meteor chociaż słabszy i mniejszy o niebo lepiej odkurzał od syriusa. Teraz mam same podłogi, ale mam doświadczenie w odkurzaniu nim dywanów, jest bardzo dobry. Miałam też jakiś bezworkowy, to była porażka - za każdym razem paprać się z myciem zbiornika, fuj nigdy więcej. Może nie zrujnuję ekologicznie świata używając papierowych worków.
    • nowaczek1 Re: tani odkurzacz 13.05.16, 12:02
      Sporo dziewczyn poleca Zelmera.
      Sam mam 2 różne i mam mieszane zdanie.
      Jeden mały Odyssey za 250 zł, zgrabny i lekki, używam już 8 lat i popsuł się tylko zwijacz kabla. Obsługuję nim dom 110 m kw. Wadą jest rura. Metalowa rura obsadzana w ręku w plastikowym uchwycie. Notorycznie luzuje się i wypada. Problemem jest za niskie tarcie, gdyby uchwyt i rura były plastikowe, nie obluzowywała by się.
      Drugi - Wodnik. Mam 3 lata, kupiłem namówiony przez znajomego za 550 zł. Ma same wady. Wielki i ciężki, niesamowicie głośny. Zbiornik wody małej pojemności, trzeba przy praniu często uzupełniać. Odsysanie kiepskie, dysze natryskujące tragiczne.
      No i największa wada: taka sama rura jak w Odyssey-u. Metalowa. W środku zwykła stal. Nawet nie chromowana. W WODNYM ODKURZACZU! Efekt? Rdzewienie po każdym mokrym użyciu odkurzacza, no chyba, że jakimś wyciorem (hehe) wytrze się rurę w środku do sucha.
      Było dołożyć ze 300 zł i kupić Karchera.
      Tyle moje zdanie w temacie odkurzaczy Zelmera.
    • fifiriffi Re: tani odkurzacz 13.05.16, 12:09
      to ja nie wiem co miała, bo moi rodzice od 25 lat mają rainbow i był tylko raz w serwisie na wymianie węża od turboszczotki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka