misia_mama_ptysia 16.09.05, 15:51 Cześć, napisałaś ,że AC Zymes pomógł Wam w leczeniu candidy. Jak długo go stosowałaś, jak podawałaś dziecku, no i gdzie nabyłaś-jeżeli to nie tajemnica. W aptekach nie znają tego probiotyku, ale nie znają też Beneflory. Dzięki pozdrawiam misia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Re: szukam nowajulki 16.09.05, 19:10 "Zjadlam" całe opakowanie, czyli 100 sztuk...........na ulotce jest napisane, aby zazywac nie wiecej niz 1 tabletke dziennie i wlaśnie tyle brałam.......znajoma lekarka stwierdzila, że probiotyków nie mozna przedawkowac i brała.......aż 6 kapsulek dziennie....ale ja jestem cykor i sie bałam............synkowi dawalam 1/2 kapsułki w dawkach podzielonych.......kiedy przez kilka dni pod rząd zaaplikowalam Mu 1 kapsulke dziennie była jakis marudny i bolal go brzuch - byc może nie od tego, ale od tej pory dzielilam dawke na mniejsze..........a AC zymes kupilam u irydiologa, u którego byłam........probiotyk ten mozna kupić w internecie - adresy znajdziesz w wyszukiwarce........... A Beneflore zamowilam u siebie w aptece..droga jak cholera : 7 saszetek kosztuje 35 zł......... Odpowiedz Link Zgłoś
slonisia Re: szukam nowajulki 18.09.05, 23:49 Na ww.faceci.pl jestnapisane że dawka lecznicza to 1 kapsułaka na 10 kg w dawkach podzielonych 15 minut przzed posiłkiem(jak masz 30 kg to 3 razy dziennie po jednej, a jak dziecko ma 10 kg - to dzielimy kapsułkę na 3). Proflikatycznie - 1 kapsułka na 30 kg. Chyba dobrze spamiętałam.. Pozd. iwona Odpowiedz Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: szukam nowajulki 22.09.05, 23:01 Nowajulka, czytałam ostatnio ,że wybiłaś grzybki bodajże w 2 m-ce i nie trzymałąś do końca diety. napisz co podawałaś dziecku, ile ma lat , no i jak wyglądałą Wasza dieta? O diecie się rozpisuje, bo moje dziecko z tego powodu idzie do przedszkola pośniadaniu a wraca przed obuadem-3 godziny, a ja niedługo powinnam wracać do pracy misia Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: szukam nowajulki 23.09.05, 21:26 Fakt, nie trzymałam restrykcyjnej diety........przeszlismy na chleb żytni na zakwasie, zero cukru, gotowałam nieslodzone, barrrdzo rozrzedzone kompoty, sery jadł (ale w trakcie diety zauważyłam, że mu szkodzą, więc teraz de facto nie je nabialu - sugestie irydiolog, gastrologa i testy), ogolnie zero chemii - szynka z jednym stabilizatorem, parówki i mieso końskie itp.........ogólnie jedlismy zdrowo, ale wszystko, także owoce......chociaż z początku podawalam jedynie banany, kwaśne jabłka (szarą renetę) i kiwi.........i to w minimalnych ilosciach...........podawałam ac zymes (2 miesiące z przerwami) i noni (łyżeczke dziennie przez miesiąc)........oraz przez 2-3 tygodnie srebro (1/2 łyżeczki).to srebro chyba wytępiło candidęi przyokazji pneumocystozę........ Odpowiedz Link Zgłoś