aneta96 21.11.05, 11:18 Drogie mamy czy to możliwe że stres np. związany z ząbkowaniem u dziecka, może nasilić objawy alergii? Właśnie to zasugerował mi alergolog-szlag mnie już trafia jak widzę nowe plamy na policzkach moje córeczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Re: stres a alergia 21.11.05, 11:21 Nie wiem.ale z psychologicznego punktu widzenia alergia oznacza lęk.......brak bezpieczeństwa....a astma nadopiekuńczosc................. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: stres a alergia 21.11.05, 11:33 Oooo, a skąd takie informacje? Ciekawe. Gdzie można o tym poczytać? Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
aneta96 Re: stres a alergia 21.11.05, 11:39 mnie też wydało się dziwne to stwierdzenie, myślę że już nie miał się do czego doczepić i tak sobie domniemywał Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: stres a alergia 21.11.05, 16:28 "Możesz uzdrowić swoje życie" Lousie L.Hay Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: stres a alergia 21.11.05, 12:57 Moja pani doktor wspomniała o tym na samym początku, kiedy temat alergii u nas wypłynął. Sugerowała, że z jej doświadczenia alergicy to często nadwrażliwcy, u których stres może dawać efekty w postaci np.wysypki. W przypadku mojego synka to sie sprawdza. Pamietam czas kiedy nie miał jeszcze roczku nienawidził jazdy samochodem a zwlaszcza zapięcia w foteliku; musieliśmy jednak wybrać się w dłuższą podróż - mały dostał spazmów, zawróciliśmy do domu a nazajutrz cały był opsypany! Nie wiem co wpływa na związek sters - reakcja alergiczna ale w naszym przypadku taki związek istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta96 Re: stres a alergia 21.11.05, 13:04 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. U mojej córki wydaje mi się, że też ma to jakiś związek ze stresem spowodowanym właśnie ząbkowaniem, które przechodzi fatalnie-10 mś a dopiero 2 dolne jedynki. A górne dziąsła strasznie rozpulchnione i czerwone - trwa to już kilka dni i właśnie w tym czasie pojawiły sie te cholerne plamy!! Oczywiscie rygorystycznie przestrzegamy diety. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: stres a alergia 21.11.05, 18:49 Mozliwe, mozliwe! Powinnas mnie widziec na moim wlasnym slubie Chcialam ciut schudnac i przesadzilam. Zylam na jogurtach i grejpfrutach, az sie skonczylo alergia na mleko. Jak tydzien po slubie wyladowalam u alergologa, to bylam pokryta jedna wielka egzema, na brzuchu, plecach i udach mialam wrecz rany. Kobieta uznala, ze czegos takiego to nawet w podrecznikach z ekstremalnymi przypadkami nie widziala. Uznala, ze wlasnie przez stres objawy zostaly znacznie nasilone. Przeszlam na diete, dostalam kobylaste leki, ale rany doleczalam przez ponad 3 miesiace. Po pol roku moglam znowyu jesc kazde ilosci mleka i jego przetworow . Odpowiedz Link Zgłoś
mario999999999 Re: stres a alergia 21.11.05, 21:39 Zobacz tutaj: www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Stres Odpowiedz Link Zgłoś