olna 05.12.05, 13:17 czy nocne bole raczek i nozek moga byc jednym z objawow robaczycy?Reszta mi pasuje,badan co prawda jeszcze nie zrobilam ale biore pod uwage te chorobe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda-lis Re: bole nozek i raczek 05.12.05, 14:07 Mogą, tak samo jak wielu innych rzeczy, ale nie muszą. Nocne bóle tzw reumatyczne ma większość dzieci w okresie wzmozonego wzrostu. Oczywiście takie bóle mogą równiez świadczyć o alergii... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matiuszka Re: bole nozek i raczek 05.12.05, 14:11 No właśnie. Czy bóle w stawach u dzieci świadczą o alergii? Czy Wasze dzieci tak miewają? Ortopeda zwalił ostatnio wszystko na alergię u mojej córki. A ja odnoszę wrażenie że alergia to taki worek, do którego się wszystko wrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: bole nozek i raczek 05.12.05, 14:22 Więc własnie... ja też staram się do wielu objawów u mojego dziecka podchodzić sceptycznie (mówię o alergii) więc najpierw biorę, a przynajmniej staram się brać pod uwage wszystko inne a potem dopiero alergię. Na alergię łatwo zwalić bo alergologia jest jeszcze w powijakach i nie mam jednoznaczenej metody która pozwoliłaby stwierdzić że objawy są w 100% alergiczne. Zatem jeśli wszystkie inne możliwości zostaną wykluczone, pozostaje ta wciąż tajemnicza, nieprzewidywalna alergia... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: bole nozek i raczek 05.12.05, 18:55 Bóle kończyn poza objawami odpasożytniczymi moga byc powodowane innymi dolegliwościami np. kręgosłupa. Poza badaniami kału, w międzyczasie postaraj się o skierowanie do dobrego ortopedy i neurologa. Lepiej to jednak skonsultować i niech oni przepatrzą dziecko także pod innym kątem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: bole nozek i raczek 05.12.05, 22:53 Są także objawem candidy lub stanów zapalnych w organizmie (np chore zęby, zatoki itp)............zrób badania podstawowe + kał mykologicznie........ Przyczyna może być także brak magnezu.......... Odpowiedz Link Zgłoś
matiuszka Re: bole nozek i raczek 06.12.05, 15:01 Ja podejrzewałam powikłania po katarze/zatoki. Ale OB bardzo niskie, więc stanu zapalnego nie ma. Muszę w takim razie sprawdzić grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś