kasia700 02.01.06, 19:12 Za tydzień idę z synkiem 4 lata na testy skórne.Stąd moje pytanie- co dalej jeśli okarze się,że jest na coś uczulony.Napewno jest wiele mam,które mają z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinam80 Re: a co po testach? 02.01.06, 19:14 Tez jestem ciekawa, co dalej.ale zapewne za tydzien nie skończą się wszystkie testy.Ja byłam z córeczką 4 latka , 28 grudnia na testach ,następna seria testów 9 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 do ewelinam80 02.01.06, 19:37 Jeśli możesz odpisz dlaczego musicie iść na kolejne testy?.Domyślam się,że mała jest na coś uczulona.Ja postanowiłam się wybrać,gdyż mój synek często bez powodu pokasłuje szczególnie po spaniu.Dodam,że od września jest przedszkolakiem i często łapie infekcje od tego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: do ewelinam80 02.01.06, 22:05 To była pierwsza częśc testów na roślinki, wyszło że jest uczulona na trawy i siano.Następna część to testy na kurz, roztocza, sierść.Jeżeli z tych coś wyjdzie będą kolejne rozszerzone, czyli jeżeli wyjdzie sierśc to sprawdzą na czyją czy psa, kota, itp.Zanim wybierzesz się na testy przejrzyj sobie mój wątek na stronie 1 pt Straszne napady kaszlu u 4 latki.Tam mi dziewczyna poleciła super stronę jakie badania powinno wykonac się przed testami.Ja robiłam badania na pasożyty i lamblie tylko tylke że ja straciłam niepotrzebie pieniądze bo badania nie były wykonane jak trzeba.Materiał do badania dałam rano a wyniki były jus pare godzin później, no i oczywiscie wykonałam je tylo raz a powinno się ok 3 razy.Niestety pain doktor nie raczyła mnie o tym poinformowac i badania będziemy powtarzac wszystkie od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 Re: do ewelinam80 02.01.06, 22:44 Dzięki za informacje!!!.Szczerze mówiąc nie myślałam,że tego będzie tak dużo.Spodziewałam się,że jedna wizyta wyjaśni trochę więcej.Ja podejrzewam alergię na kurz gdyż w mojej rodzinie to częsty przypadek.Na testy idę prywatnie i trochę martwię się że to może wiązać się z częstymi wizytami.Ty pisałaś,że mała strasznie kaszle w nocy, co na to alergolog? Mojemu synkowi czasami też się to zdarza zaczyna się od zwykłego zakasłania a potem ciężko mu się uspokoić.Nie jest to naszczęście codziennie ale jak słyszę kaszelek to aż mnie podrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: do ewelinam80 03.01.06, 16:58 pani alergolog nie jest zbyt rozmowana O wszystko muszę pytac sama a i tak mi odpowiada zebym przypadkiem czegoś nie zrozumiała.Na kaszel w nocy nic nie powiedziła.A co do kaszlu to u małej tez sie tak zaczęło, normalny kaszelek suchy ale nie równiez nie mogła się uspokoić i dobre pare minut minęło zanim kaszel ustał.Teraz właściwie nie ma juz takich ataków kaszlu w nocy, zakaszle od czasu do czasu ale częściej w dzień i po zaśnięciu chwilkę i po przebudzeniu.Ale być moze dlatego że zaczęłam jej dawac na właśną rękę Hydrokortizon(3x1/2)bo pani alergolog nic nie kazała dawac, ja nie mogłam już patrzec jak dziecko się męczy i dałam jej( już kiedyś brała H.od pediatry).Teraz zastanawiam sie nad zmianą lekarza na prywatnego po wykonaniu ponownie wszystkich badan.Tobie również radzę wykonac te wszystkie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia700 Re: do ewelinam80 03.01.06, 19:49 Zobaczę co będzie po testach w sobotę.Chciałabym poprostu wykluczyć alergię na kurz,gdyz jak pisałam to właśnie podejrzewam.Jeśli testy wyjdą ujemnie zacznę zastanawiać się co dalej.Ja idę prywatnie więc może się dowiem czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: do ewelinam80 03.01.06, 12:45 ewelino, to,że badania,są od razu nie świadczy,że to źle. Ja też oddałam do polecanego tu laboratorium,gdzie wyniki były po kilku godzinach,bo badano próbki mikroskopem,nie było żadnej hodowli. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: do ewelinam80 03.01.06, 17:01 Ja nie mówię że były żle wykonane , tylko czytałam że badanie na lamblie powinno byc wykonane metodą mikroskopową a nasze badanie takie nie było, był to test immunoenzymatyczny.A i w badaniu na pasozyty tez nie jest napisane na co to było zrobine , na wyniku pisze tylko że jaj pasozytów nie znalezoino. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: a co po testach? 03.01.06, 15:11 Z pewnością będziesz musiała testy potwierdzić testami z surowicy....a czy przeleczyłaś dziecko profilaktycznie na owsiki i czy wykluczyłaś lamblie i kandydozę ? Bo jeżeli nie, to mogą one wpłynąc na wynik badania............. Odpowiedz Link Zgłoś