magdulka26 Re: Czym smarowac buźkę żeby znikneła szorstkość 12.01.06, 13:19 Za szybko poszło ,sorki.Witam serdecznie ,jestem na tym forum po raz pierwszy i mam pytanie do doświadczonch mam.Mój synek od 3 tyg jest na bebilonie pepti .Jeszcze do ubiegłego piatku był na moim mleku +bebilon ale teraz już sam bebilon.Lekrz pediatra nie potwierdził u nas skazy białkowej ,ale tez jej nie wykluczył.Kacperek miał zapalenie łojotokowe skory na główce ,dostaliśmy maść i przeszło. Chciała bym zająć się jego policzkami i zastosowac krem po ktorym zniknie zaczerwienienie i delikatna szorstkość.Mam w domu Diprobase i smaruję ,ale niewiele to pomaga.Jak znacie skuteczne mazidło po pomóżcie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miba3 Re: Czym smarowac buźkę żeby znikneła szorstkość 13.01.06, 00:11 Mój dzieciaczek miał policzki czerwone jak pomidory - stwierdzona skaza białakowa. Niestety musiałam zmienić mleko na sojowe. Policzki zmieniły kolor. Pójdź do innego pediatry - to może być skaza białakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Czym smarowac buźkę żeby znikneła szorstkość 13.01.06, 10:50 Ale Kacper jest na bebilonie pepti(gdybym miał skazę) więc od mleka raczej to nie jest.W środę mam szczepienie to zapytam.Parę razy posmarowałam buźkę Alantanem i zrobiła się ładna ,ale ten krem jest do pupy a nie do buzi Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Czym smarowac buźkę żeby znikneła szorstkość 13.01.06, 08:35 hej, mi tez cos takiego by sie aktualnie przydalo... tylko dla 2,5 latki... tez bede wdzieczna za polecenie czegos. oilatum i krem svr nawilzaja, ale delikatna szorstkosc pozostaje Odpowiedz Link Zgłoś
schiriou Re: Czym smarowac buźkę żeby znikneła szorstkość 13.01.06, 09:39 U nas skaza białkowa i smarujemy maścią witaminową z wit.A oraz Lipobase lub Linomag. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_ag Re: Czym smarowac buźkę żeby znikneła szorstkość 13.01.06, 13:01 Witaj, moja córeczka (półtora roczku) tez ma alergię na mleko, lecimy na sojowym ale czasem tez jeszcze jest skórka szorstka (zwłaszcza jak się młoda do mandarynek dorwie...) smaruję wtedy albo Dermosanem albo też Alantanem, i tylko te dwa specyfiki pomagają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aska76 Re: Czym smarowac buźkę żeby znikneła szorstkość 14.01.06, 15:05 Alantan nie jest tylko do pupy jest do całego ciałka my smarujemy bużkę i rączki cały czas jak jest tylko wysypka..... Odpowiedz Link Zgłoś
aska76 Re: Alantan? 16.01.06, 12:05 witam alantan nie jest na recepte ....kosztuje rożnie zależnie od apteki od 5,50 7 zł...........ja stosuję alantan plus krem Odpowiedz Link Zgłoś