Dodaj do ulubionych

czy jest badanie potwierdzające astmę

23.01.06, 17:23
Moja córka ma stwierdzoną astmę oskrzelową na podstwawie obserwacji lekarza i
przyjmuje leki budesonid mite i singulair.
obawiam się, że przyjmuje te leki niepotrzebnie, bo oprócz częstego zapalenia
oskrzeli nie ma żadnych innych objawów.
W związku z tym zastanawiam się czy jest jakieś badanie potwiedzające tę
chorobę.
Obserwuj wątek
    • taptap Re: czy jest badanie potwierdzające astmę 23.01.06, 17:53
      Znowu sie spotykamy smile moj syn mial bardzo czeste zapalenie oskrzeli (co 2
      tygodnie) przyjmowal antybiotyki bylo tez podejrzenie ze ma przerost 3 migdalka
      co potem okazalo sie nieprawda, maly non stop kaszlal kiedy trafilismy do
      alergologa pani z usmiechem na twarzy oznajmila ze nie zrobi testow bo maly
      kaszle wiec ja jej na to ze on tak kaszle od 4 miesiecy dala nam skierowanie do
      rabki okazalo sie ze termin dopiero za 3 miesiace a my juz nie mielismy sily
      noce nieprzespane co noc robilismy inhalacje tylko z soli fizjologicznej bo
      jeszcze nie bylam "w temacie" (teraz juz wiem co robic w takiej sytuacji) i
      wtedy trafilismy do szpitala tam wlasnie na podstawie badan stwierdzono astme
      (spirometria ) , robiono mu tez chlorki (mucowiscydoza) na szczescie nic nie
      wykryto i tez dostal singulair , salamol EB ktory uczulal mojego malego,
      robiono mu tez testy ktore wykazaly alergie na roztocza kurzu domowego pylki
      traw i zboz teraz na stale przyjmuje flixotide i zafiron a takze amertill . Wiec
      polecam zrobic spirometrie i wszystko sie okaze nie pisalas czy miala robione
      testy?i jak dlugo mala ma te zapalenia oskrzeli i czy po przyjmowaniu tych lekow
      jest jakas poprawa pozdrawiam i zyczymy powrotu do zdrowiasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka