patyska 24.01.06, 08:56 jakiej firmy pestki slonecznika i dyni dajecie swoim pociechom? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beciaw2 Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 09:04 Kurczak nie wiem, jak wrócę do domu to napiszę. Na opakowaniu napisali że nie zawiera konserwantów. A Jeremiaszkowi pestki dyni przeszły? Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 09:10 no wlasnie... ja mam jakies bio-futuro, ze niby chinskie rolnictwo ekologiczne ale ani slowa o niezawieraniu konserwantow... pestek dyni jeszcze nie probowalam. Beciuniu, napisz mi na priva wiesz o czym bo juz koncze ksiazeczki Odpowiedz Link Zgłoś
xxxinkaxxx Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 10:08 bio-futuro u nas uczulily jak diabli! nie wiem czy inne przejda, ale te chiny to chyba nie byl dobry pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 10:28 A ja kupuję na straganie na bazarze.... ) U mnie idzie ok.0,5 kg na 10 dni, więc tak mi jest najłatwiej. I jest ok., ale mała ładnie wyrasta z alergii. Wpadłam jednak ostatnio na pomysł z płukaniem, suszeniem i dopiero potem prażeniem. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 11:27 Szybka jesteś jutro napiszę dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 14:10 dzieki, szukam wlasnie pestek, ktore na opakowaniu mialy by wzmianke o niezawieraniu... pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś
solidna Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 14:33 Patyska, kiedys Mario 9x9 pisal o firmie BioFuturo, ze maja mnostwo importowanych rzeczy wlasnie w opakowaniach BioF. Pani w Eko Smaku na moje pytanie, czy maja produkty innych firm odpowiedziala, ze nie, bo BF ma bogaty asortyment a do tego nalezy wspierac polski rodzimy przemysl Chinskie pestki dyni, prawda? I dlatego tych pestek nie kupilam. P.S A gruszki nie wiesz kiedy beda, bo zupelnie o nich zapomnialam bedac w ES B. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 15:37 a ja wlasnie nie ufam biofuturo, bo najzwyczajniej po ich pestkach mialam wieksze uczulenie niz moj syn mam OAS malenki po nich a gruszki juz sa dzis bede po nie kolo 17.30 wiec jak ktos chce mnie obejrzec to chetnie sie umowie Odpowiedz Link Zgłoś
solidna Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 15:50 no z checia bym obejrzala, ale.... troszke mamy za daleko, z chalupy sie nie ruszamy, bo zimno. A pan Maz bedzie w czw. krolika odbieral. Patyska, jak nie ma zmian po tygodniu podawania brokulow, to tego krolika moge od razu 8. dnia podac czy trza by jeszcze cos odczekac, jak myslisz? a i jak tego krolika smacznie dziecieciu i sobie przyzadzic- pomoz!!!!!!! p.s. dzwonie po gruszki do es. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 15:58 mysle, ze mozesz. nie wiem jak krolika podac smacznie bo Jeremi moze poki co tylko gotowany, wiec albo kawaleczek ugotowany albo pulpeciki, ale krolik bardzo smaczny przeciez jest! zajrzyj na www.malyalergik.pl - wszystkie przepisy z miechem mozna dostosowac do krolika no i jaskag tez sie z nami nie spotka, bo nie moze byc o tej porze Odpowiedz Link Zgłoś
solidna Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 16:07 na malego alergika zagladam, ale po przepisy na przepyszne ciasteczka dla siebie a moje dziecie to na razie tylko gotowane i super rozdrobnione je, bo to maluch przy Twoim Jeremim,jeszcze nie gryzie choc 5. zab idzie czyli zostaje gotowany krolik, mam nadzieje ze jakos smakuje, od miesiaca nie mialam miesa w ustach pozdr B. Odpowiedz Link Zgłoś