06.02.06, 15:41
Wrocław, Katowice lub w pobliżu Opola poszukuję najlepszego lekarza dla mojej
corki chorej na astme
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: astma 06.02.06, 15:47
      Sorry, że w tym wątku, ale ile ma lat Córka i co sie jej dzieje ? Pytam, bo u
      mojego synka też stwierdzono astmę, a potem okazało sie, że ma candide, owsiki
      i jest uczulony na syropy.............miał także pneumocystoze, której jednym z
      objawów jest dusznośc..............
      • bbbbb18 Re: astma 06.02.06, 15:55
        ma 15 lat w ubiegłym roku stwierdzono u niej astme wysiłkową uczulona jest
        gebneralnie na kota - pokarmowo z podstawowych testów nic nie stwierdzono ale
        wywiem ze na bialko - bedziemy robily test platkowy Jestem bezradna i bardzo
        miz tym zle bo nie moge jej pomoc - stosuje wziewne leki i mysle że od tego tez
        tyje - choc lekarz mowi ze nie - poza tym lekarz do ktorego chodze zachowuje
        sie zachowawczo i chce poszukac jakiegos najlepszego z okolicznych miast Opola
        Wroclaw Katowice Kraków -
      • bbbbb18 Re: astma 06.02.06, 15:58
        co to są candide i pneumocytoza?
        • nowajulka Re: astma 06.02.06, 16:09
          Kandydoza może objawiać się astma i uczuleniami -nie-wiadomo-na-
          co............jej wykrycie jest niezwykle łatwe - robisz badanie mykologiczne
          kału..........to podstawa przy diagnozowaniu alergii..podobnie jak
          profilaktyczne odrobaczenie dziecka oraz zbadanie
          lamblii............pneumocystoza objawia się dusznościami - aby ja wykluczyc
          musisz zrobić u laryngologa lub w szpitalnej diagnostyce wymaz z krtani w
          kierunku pneumocistis carrini...........dopiero po tych badaniach i zmawiałam z
          lekarka, która wyleczyła z astmy dziewczynę, chorującą na refluks właśnie - )

Jeszcze cos..........sterydy wziewne i pokarmowe nasilaja problem, bo potęguja
          rozwój drożdżaka...........
          Czy córka lubi słodycze ? Ma wzdęcia, gazy ? Częste infekcje ? Boli Ja brzuch z
          prawej strony ? Jest nerwowa albo apatyczna ? Ma trudności w koncentracji ?
          Chorowała na zapalenie uszu ? A Ty ? Czy masz takie objawy ? Bo candidą nie
          mozna sie zarazić, ale matka może ja przenieśc na płód..........(objawy candidy)
          Natomiast przy pneumocystozie objawem sa choroby krtani.......a przy refluksie
          np chore zęby, kaszel itp..............
          • bbbbb18 Re: astma 06.02.06, 16:19
            wiesz teoretycznie ma wszystkie te objawy ale 15 latka ma rozne dolegliwosci -
            najważniejsze zeby miec lekarza ktory dobrze mnie pokieruje a moj lekarz
            ogranicza sie przy kontrolnych wizytach do przepisania lekow a przeciez ja o
            wszystkim wiedziec nie moge dlatego szukam dobrego lekarza a lekarz o ktory
            wspomnialas skad jest?
            • nowajulka Re: astma 06.02.06, 16:49
              Z forum na gazeta.pl o kandydozie..........innego równie dobrego nie
              znam.........ale nie sądze, aby pokierował leczeniem Córki...........no bo tak
              na odelgłość się nie da.........
              Prawda jest taka, że nie możesz liczyć tylko na lekarzy.......te badania, o
              których wspomniałam musisz zrobić sama...........oczywiście - możesz prosić o
              skierowania alergologa czy gastrologa, ale zastanów sie czy warto i ile to
              potrwa..............
              Te informacje zebrałam od róznych lekarzy.........od gastrologa, od
              internisty , od pediatry........z Krakowa i Warszawy.........
    • taptap Re: astma 06.02.06, 22:44
      Witam mam synka chorego na satme od roku leczymy sie u dr.Dymek w Strzelcach
      Opolskich ja sobie go chwale od czerwca nie mial ataku kaszlu mozna na miejcsu
      zrobic testy i wiekszosc badan .Ponoc dobry alergolog to dr.Zurek z opola jak
      chcesz to dam nr tel na priva mam nr do obu tych lekarzy
      • bbbbb18 Re: astma 07.02.06, 20:08
        nie chce zbyt ostro oceniac lekarzy ale lecze moja corke wlasnie u dr Żurek i
        poza przepisaniel lekow i podstawowymi badaniami/testy skorne i wysilkowy/ nie
        zrobila nic o pasozytach dowiedzialam sie z forum a gdy na kontrolnych wizytach
        widzi moja corke to mowi ze ladnie wyglada ewentualnie zapyta czy sie nie
        pogorszylo i przepisuje leki-manufaktura szukam wiec kogos innego i prosze o
        kontakt
        • taptap Re: astma 08.02.06, 10:12
          bbbbb18 napisała:
          ja tylko slyszlam o dr Zurek nigdy u niej nie bylam my leczymy sie w strzelcach
          opolskich u dr Dymka a moze sprobuj jeszcze w szpitalu w Kup(30 km od opola) u
          dr Pawlaowicza lezelismy u niego na oddziale zrobil nam wszystkie badania i
          wlasnia u niego na oddziale okazalo sie ze moj maly ma astme on przyjmuje
          rowniez w przychodni przyszpitalnej Szpitala chorob gruzlicy i pluc
          > nie chce zbyt ostro oceniac lekarzy ale lecze moja corke wlasnie u dr Żurek i
          > poza przepisaniel lekow i podstawowymi badaniami/testy skorne i wysilkowy/ nie
          > zrobila nic o pasozytach dowiedzialam sie z forum a gdy na kontrolnych wizytach
          >
          > widzi moja corke to mowi ze ladnie wyglada ewentualnie zapyta czy sie nie
          > pogorszylo i przepisuje leki-manufaktura szukam wiec kogos innego i prosze o
          > kontakt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka