bbbbb18 06.02.06, 15:41 Wrocław, Katowice lub w pobliżu Opola poszukuję najlepszego lekarza dla mojej corki chorej na astme Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Re: astma 06.02.06, 15:47 Sorry, że w tym wątku, ale ile ma lat Córka i co sie jej dzieje ? Pytam, bo u mojego synka też stwierdzono astmę, a potem okazało sie, że ma candide, owsiki i jest uczulony na syropy.............miał także pneumocystoze, której jednym z objawów jest dusznośc.............. Odpowiedz Link Zgłoś
bbbbb18 Re: astma 06.02.06, 15:55 ma 15 lat w ubiegłym roku stwierdzono u niej astme wysiłkową uczulona jest gebneralnie na kota - pokarmowo z podstawowych testów nic nie stwierdzono ale wywiem ze na bialko - bedziemy robily test platkowy Jestem bezradna i bardzo miz tym zle bo nie moge jej pomoc - stosuje wziewne leki i mysle że od tego tez tyje - choc lekarz mowi ze nie - poza tym lekarz do ktorego chodze zachowuje sie zachowawczo i chce poszukac jakiegos najlepszego z okolicznych miast Opola Wroclaw Katowice Kraków - Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: astma 06.02.06, 16:09 Kandydoza może objawiać się astma i uczuleniami -nie-wiadomo-na- co............jej wykrycie jest niezwykle łatwe - robisz badanie mykologiczne kału..........to podstawa przy diagnozowaniu alergii..podobnie jak profilaktyczne odrobaczenie dziecka oraz zbadanie lamblii............pneumocystoza objawia się dusznościami - aby ja wykluczyc musisz zrobić u laryngologa lub w szpitalnej diagnostyce wymaz z krtani w kierunku pneumocistis carrini...........dopiero po tych badaniach i zmawiałam z lekarka, która wyleczyła z astmy dziewczynę, chorującą na refluks właśnie - ) Jeszcze cos..........sterydy wziewne i pokarmowe nasilaja problem, bo potęguja rozwój drożdżaka........... Czy córka lubi słodycze ? Ma wzdęcia, gazy ? Częste infekcje ? Boli Ja brzuch z prawej strony ? Jest nerwowa albo apatyczna ? Ma trudności w koncentracji ? Chorowała na zapalenie uszu ? A Ty ? Czy masz takie objawy ? Bo candidą nie mozna sie zarazić, ale matka może ja przenieśc na płód..........(objawy candidy) Natomiast przy pneumocystozie objawem sa choroby krtani.......a przy refluksie np chore zęby, kaszel itp.............. Odpowiedz Link Zgłoś
bbbbb18 Re: astma 06.02.06, 16:19 wiesz teoretycznie ma wszystkie te objawy ale 15 latka ma rozne dolegliwosci - najważniejsze zeby miec lekarza ktory dobrze mnie pokieruje a moj lekarz ogranicza sie przy kontrolnych wizytach do przepisania lekow a przeciez ja o wszystkim wiedziec nie moge dlatego szukam dobrego lekarza a lekarz o ktory wspomnialas skad jest? Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: astma 06.02.06, 16:49 Z forum na gazeta.pl o kandydozie..........innego równie dobrego nie znam.........ale nie sądze, aby pokierował leczeniem Córki...........no bo tak na odelgłość się nie da......... Prawda jest taka, że nie możesz liczyć tylko na lekarzy.......te badania, o których wspomniałam musisz zrobić sama...........oczywiście - możesz prosić o skierowania alergologa czy gastrologa, ale zastanów sie czy warto i ile to potrwa.............. Te informacje zebrałam od róznych lekarzy.........od gastrologa, od internisty , od pediatry........z Krakowa i Warszawy......... Odpowiedz Link Zgłoś
taptap Re: astma 06.02.06, 22:44 Witam mam synka chorego na satme od roku leczymy sie u dr.Dymek w Strzelcach Opolskich ja sobie go chwale od czerwca nie mial ataku kaszlu mozna na miejcsu zrobic testy i wiekszosc badan .Ponoc dobry alergolog to dr.Zurek z opola jak chcesz to dam nr tel na priva mam nr do obu tych lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
bbbbb18 Re: astma 07.02.06, 20:08 nie chce zbyt ostro oceniac lekarzy ale lecze moja corke wlasnie u dr Żurek i poza przepisaniel lekow i podstawowymi badaniami/testy skorne i wysilkowy/ nie zrobila nic o pasozytach dowiedzialam sie z forum a gdy na kontrolnych wizytach widzi moja corke to mowi ze ladnie wyglada ewentualnie zapyta czy sie nie pogorszylo i przepisuje leki-manufaktura szukam wiec kogos innego i prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
taptap Re: astma 08.02.06, 10:12 bbbbb18 napisała: ja tylko slyszlam o dr Zurek nigdy u niej nie bylam my leczymy sie w strzelcach opolskich u dr Dymka a moze sprobuj jeszcze w szpitalu w Kup(30 km od opola) u dr Pawlaowicza lezelismy u niego na oddziale zrobil nam wszystkie badania i wlasnia u niego na oddziale okazalo sie ze moj maly ma astme on przyjmuje rowniez w przychodni przyszpitalnej Szpitala chorob gruzlicy i pluc > nie chce zbyt ostro oceniac lekarzy ale lecze moja corke wlasnie u dr Żurek i > poza przepisaniel lekow i podstawowymi badaniami/testy skorne i wysilkowy/ nie > zrobila nic o pasozytach dowiedzialam sie z forum a gdy na kontrolnych wizytach > > widzi moja corke to mowi ze ladnie wyglada ewentualnie zapyta czy sie nie > pogorszylo i przepisuje leki-manufaktura szukam wiec kogos innego i prosze o > kontakt Odpowiedz Link Zgłoś