schola21 07.02.06, 13:27 Mój 8-miesięczny Misiak ma w tej chwili sączące się rany (cierpi na AZS)czy to możliwe że to po paracetamolu? i czym to smarować zanim się nie zagoją by móc np.użyć sterydu/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: sączące rany 07.02.06, 18:39 Warto zrobic wymaz z tych sączących się ran. AZS to jedno, natomiast rany mogły się zainfekować bakteriami, dlatego są sączące. Pytaj o laboratoria dobre w bakteriach w Twojej okolicy. Wymaz nie jest bolesny. I warto go zrobić, póki rana jest otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
schola21 Re: sączące rany 07.02.06, 22:39 Dziekuje za rade.Natomiast nie wyglada na to ze wdało sie zakazenie.Misiek rozdrapuje sobie rączki po kontakcie z alergenem (tym razem to był paracetamol na wyrzynajace sie zabki) ale potem szybko sie goi sa jedynie suche a nie saczace. W W-wie w szpitalu na Lesznie gdzie się leczymy nie zaproponowano nam takiego wymazu następnym razem o to poprosze albo znajde inne miejsce.A czym mamy to posmarowac dorażnie?. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: sączące rany 07.02.06, 23:44 Niestety moja wiedza jest zbyt mała, zeby Ci radzić czym posmarować rany. Ale jedno mogę Ci doradzić, jak już będziesz robić wymaz, to zrób go tu: Dorota Kostrzeńska, gabinet- Warszawa, ul. Inżynierska 1/17, naprzeciwko studia TVp, tel.0226192394-bakteriolog. Nie każde laboratorium robi dobre badania. A lepiej nawet zapłacić, ale mieć dobry wynik, niż płacić za leki i maści w kółko. Spróbuj. Może się uda i wymaz rozwiąże problem? Odpowiedz Link Zgłoś