agusiaa1_mama_ignasia 10.02.06, 21:34 Czy ferrum lek lub jakis jego skladnik moga uczulac? wczoraj podalam ferrum po raz pierwszy a dzisiaj maly zrobil bardzo smierdzace metalem kupsko z takimi zielonymi pasmami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: Ferrum lek...? 13.02.06, 16:34 Podajesz ten lek jak rozumiem, po badaniach kwi? Czy wykluczałaś lamblię? Jeżeli powtarzam się, to z góry przepraszam. Ale to ważne pytanie przy anemii. Żelazo poza wszystkim może uczulać, nie tyle ono, co dodatki do danego preparatu . Wiem, że nawet uczulaja się osoby dorosłe na niektóre preparaty. Jeśli dalej będzie kiepsko przy podawaniu trzeba do lekarza i próbować inny preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1_mama_ignasia Re: Ferrum lek...? 13.02.06, 16:53 tak, lek podaję po dokładnych badaniach krwii lamblie wykluczyłam, chociaż tak naprawdę to chyba nigdy niczego nie można być pewnym synek już wcześniej dostawał ferrum i pojawiały się wysypki, stąd moje pytanie o alergie, zastanawiam się czy powinnam wziąć pod "lupę" również ten lek konsystencja kup jest raczej ok, tylko strasznie śmierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Ferrum lek...? 13.02.06, 20:38 Przepatrz jego skład i wszystkie dodatki. Niestety nie mam doświadczenia, czy żelazo zmienia zapach kału, wiem że kolor.. Może jeszcze się ktoś tu wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
malka21 Re: Ferrum lek...? 13.02.06, 16:34 Z tego co wiem po preparacie z żelazem kupki mogą się pogorszyć, być śluzowata. Może wystąpić też biegunka. Dlatego dzieci powinno się przyzwyczajać do żelaza zaczynając od kropelki aż do dojścia do pełnej dawki. Nam lekarze radzili, by jeśli wystąpi biegunka poprzestać na tylu kropelkach, ile było w miarę dobrze tolerowe. Myślę, że te kupki warto opisać pediatrze bo być może jest jakaś inna przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
dorismam Re: Ferrum lek...? 14.02.06, 10:37 Ferrum lek to syrop z dodatkami smakowymi, moich obu chłopaków uczulał mimo, ze lekarz powiedział, że jest to lek nowej generacji. Odpowiedz Link Zgłoś