Dodaj do ulubionych

obudził się dzis rano z płaczem ... przykro mi...

29.03.06, 10:33
W ostatnich dniach musielismy jeszcze bardziej ograniczyc ubogą diete mojego
dziecka. Były biegunki ze śluzem i krwią, po odstawieniu glutenu, kukurydzy i
masła kupy bardzo sie poprawiły. Pewnie gluten był winowajcą. W tym czasie
było w domu ciasto - skrzętnie chowane przed Małym, ale 2-latek jest juz
bardzo bystry i WSZYSTKO zauważa. Dziś rano obudził się z płaczem ....
wołał "ciast, ciasto ...mama jadła " sad Przypuszczam , że śniło mu się że
jem a jemu nie daję!!!! Bardzo było mi przykro :o(((
Jakos musimy dać radę, ale jest mi dziś mocno źle i płakać mi się chce. Znowu
mam kryzys z tą cholerną alergią...
Mam kilka pytań:
1) czy kasza (jaglana, gryczana)naokrągło + brokuł + nutra + ewentualnie
tapioka + banan i gruszka + indyk +żółtko + oliwa... czy to jest jedzenie na
którym da się przeżyć bez wiekszych ubytków witamin i minerałów w organizmie?
Czy jesteście pod opieką dietetyków ? Kto może mi pomóc w ustaleniu czego
najbardziej brakuje mojemu dziecku w pożywieniu?
2) jakie mogę zrobic badania aby wykryc alergeny? Wiem że takie badania nie
zawsze są miarodajne, ale ja juz jestem zdesperowana i bardzo potrzebuję
jakiegoś wsparcia, tropu w rozszerzaniu diety dziecka. Może jednak macie
pomysł na godne polecenia badania? ... Kacper ma 2 lata.
3) czy ze skrobii pszennej bezglutenowej mozna zrobic naleśniki? czy ta
skrobia jest w smaku i konsystencji i zastosowaniu taka jak mąka pszenne?
4) jesli po zjedzeniu buraków (czerwonego barszczu) jest zupełnie zabarwiona
kupa na buraczkowo to oznacza że burak uczula czy mozna go podawać jeśli nie
byłoby innych objawów?
Puza
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 10:46
      Puza, piszesz o waszej historii w innych watkach, daj mi link do glownej czesci.

Dla 2-latka trudno zrozumiec diete, badzcie z nim solidarni i sami nie jedzcie
      ciasto. Tak zrobilismy u 5-latka. Nie bedzie ci tak szkoda, bo sama bedziesz na
      podobnej diecie i widzisz, ze mozna zyc z tym. Wyrzuty sumienia nie sa na miejscu.

1. Przez jakis czas napewno mozna przezyc. Tak nie bedzie wiecznie. U nas zawsze
      lekarzy zalecili diete, ale to bylo raczej o tym, czego mamy nie jesc, a nie ze
      nami mowili co mam podawac. Jest tez inna strona takiego planu: co ci z tego, ze
      dziecko wszystko co w teorii potrzebuje dostaje - jesli nie moze tego przyswoic ?

2. Musze najpierw poczytac, co jest i co juz rozbiliscie.

3. Nie wiem, nie robilam. Mam znajomych, ktorzy z maki grzyczanej zrobili
      placki, sprobuj. Musisz troche poeksperymentowac.

4. Buraki czy barszcz ? Buraki to widac pozniej w kale i to normalne. Jesli
      zabawarwiony plyn bez kawalkow buraka, to moze to byc testem na
      'przepuszczalnosc' jelit i wskazac, ze jelita sa w kiepskim stanie (bo
      przepuszczalne). To wlasnie moze dawac objawy jak przy alergii.

K.
      • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:33
        chyba najwiecej jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=578&w=39120126&v=2&s=0 (nie wiem czy ten link zadziała, cos mi podejrzanie
        wygląda)
        Ciasta za zadne skarby nie bedzie w domu. Tak wtedy sie złożyło, że było ciasto
        gdy podjelismy nagłą decyzję o odstawieniu glutenu. Ale on i tak jest głodny, a
        na kaszę z daleka krzyczy, że nie chce ...
        A jak polepszyc to przyswajanie składników pokarmowych? Z buraków podałam
        barszcz i kupy zupełnie kolorowe były. No bardzo zabrawione od tego buraka.
        czyli jelita przepuszczalne są, tak. A jak to naprawić?
        • kerstink Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:39
          Na szybko na temat glodu: gdy 1 1/2 tygodni temu odstawilam u siebie gluten
          rowniez bylam glodna. Mi bardzo pomagaja zupy z soczewicy, grochu, fasoli - sa
          bardzo sycace. Praze sobie pestki slonecznika jako maleconieco w miedzyczasie.
          Wlasnie ten gluten lekarka kazala mi odstawic, aby pomoc jelitom sie naprawic.
          Rowniez dostaje leki na odtruwanie/odkwaszanie/grzyby. Mam identyczny objaw z
          sokiem z burakow.

Jak znajde chwile to zajrze w tamten link.
          K.
          • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:46
            tamten link jednak nie dział.
            wklejam jeszcze raz
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=39120126&v=2&s=0
            Groch, fasole mamy kurcze niewypróbowane jeszcze i trochę się ich boję bo
            przecież chyba są cieżkostrawne ?
            Czyli odstawienie glutenu może wspomóc regenerację? Rozumiem. To duża matywacja
            do trzymania diety.
            Grzyba Mały też ma (candida +).... ale nie leczymy tego na razie (tyle że
            ograniczyliśmy, prawie wykluczyliśmy cukier, drożdże, mleko- tego nigdy nie
            dostawał)
            • kerstink Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 12:22
              Wez pod uwage soczewice, dla mnie latwiej do strawienia niz groch i fasola.
              K.
              • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 12:28
                Ja skorzystam z Twojej rady i kupię soczewicę. U nas fasola powoduje bóle
                brzuszka. Nawet w minimalnych ilościach. Co można zrobić z takiej soczewicy
                (chcę kupić zieloną - nie wiem czy to ma znaczenie?) ?
                • kerstink Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 30.03.06, 07:44
                  Identycznie mozesz robic zupe z soczwicy - z zielonej lub brazowej. Namoczysz na
                  noc, potem zmieniam wode i gotuje, dodaje typowe warzywa (marchewka, por,
                  piertruszka, seler), przyprawy (lisc laurowy, ziele angielskie, sol, pieprz). I
                  gotowe. Dobrze smakuje z boczkiem wedzonym (pokrojone w kostki i podsmazyc), no
                  ale wiadomo, ze ten zazwyczaj zawiera glutaminian sodu. Niektorzy dodaja troche
                  octu, no ale nie jest to chyba szczegolnie zdrowe.
                  Z czerwonej soczwicy mozna robic paste do chleba, mozna ja rownie dodac do sosu
                  pomidorowego. Dodaje sie do niej inne przyprawy, jak np. kurkuma, papryke.

K.
        • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:40
          Nie podawac buraka. Jesteście na diecie kandydozowej czy tak ? Jesli tak, to po
          co podajesz buraki ????
          • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:48
            barszcz czerwony to wspomnienie jeszcze sprzed "diety" (ścisłej diety nie
            trzymamy tylko wykluczylismy rzeczy zakazane ... a może to właśnie dieta ..?)
            Dzieki za przypomnienie z tym burakiem w diecie.
    • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:47
      Bo brak glutenu powoduje, że człowiek jest potwornie głodny.
      Współczuję Ci - przeżywamy to samo, tyle, że z owockami. Ale początki były
      cholernie trudne.
      Nie wiem jak witaminy ale minerały musisz podać. Dr janus polecał minerały
      Schindlea. Bo brak witamin powoduje objawy podobne do alergicznych.
      A zaraz......a czy w nutramigenie nie ma jakiś witamin ?
      My nie jemy nic niedozwolonegoprzy Synku .
      Czy dajesz probiotyki ? Jakie leki używasz ?
      Analiza pierwiwastkowa włosa skaże, czego brakuje a co jest w nadmiarze
      Ja zaszalałam i zrobiłam dziecku testy z surowicy. Wyszło zero, ale ja się
      uspokoiłam. Przed nami druga tura- testy na drzewa , trawy i chwasty. A jak nic
      nie wyjdzie - testy kontaktowe. Czyli z górki.
      ****8
      Próbowałaś zrobić kluski z mielonych kasz ? Mój syn za nic nie zje kaszy
      (dobrowolnie), natomiast za kluskami wręcz przepada.
      • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:49
        Już doczytałam w poprzednim wątku. A jaki masz ten lakcidofil ? Stary, z
        laktozą czy nowy, bez laktozy ?
        • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 12:01
          Chyba nowy lacidofil ... w każdym razie w skąłdzie nie ma nic o laktozie.
          • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 12:27
            To ok. W diecie antygrzybicznej warto zmieniać probiotyki i podawac je
            naprzemiennie. My kupujemy : ac zymes, beneflora, probacti4 (pół kapsułki dwa
            razy dziennie) i LavctoSeven.
      • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 11:59
        nowajulka napisała:

> Bo brak glutenu powoduje, że człowiek jest potwornie głodny.

Ale na poczatku czy na stałe?
        > Nie wiem jak witaminy ale minerały musisz podać. Dr janus polecał minerały
        > Schindlea. Bo brak witamin powoduje objawy podobne do alergicznych.
        > A zaraz......a czy w nutramigenie nie ma jakiś witamin ?

Czyli samam bez lekarza nic nie mogę podać, żadnych suplementów bo w sumie nie
        wiadomo ... może w nutrze cos jest.

> My nie jemy nic niedozwolonegoprzy Synku.

Z niejedzeniem ciasta nie bedzie problemu, ale inne rzeczy, bedziemy sie
        starać - choć trudne to bo póki co on mało co może ... póki co gości na
        urodziny zamierzamy zaprosic na ... herbatkę ... i juz.
        > ******
        > Czy dajesz probiotyki ? Jakie leki używasz ?

Żadnych leków. Z probiotyków póki co lacidofil.
        > *******
        > Analiza pierwiwastkowa włosa skaże, czego brakuje a co jest w nadmiarze

o! poszukam.
        > ******
        > Ja zaszalałam i zrobiłam dziecku testy z surowicy. Wyszło zero, ale ja się
        > uspokoiłam. Przed nami druga tura- testy na drzewa , trawy i chwasty. A jak
        nic nie wyjdzie - testy kontaktowe. Czyli z górki.

Skoro zero wyszło to znaczy że wszystko możecie jeść? SUPER!! A gdzie te testy
        z surowicy się robi.
        >
        >
        > ****8
        > Próbowałaś zrobić kluski z mielonych kasz ? Mój syn za nic nie zje kaszy
        > (dobrowolnie), natomiast za kluskami wręcz przepada.

Nie próbowałąm!!! dzięki za pomysł!!! Mielisz ugotowane kasze ? ... i co
        dalej ? z czymś mieszasz?
        • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 12:25
          Głównie na początku, ale nie tylko. Po prostu gluten bardzo syci - oczwyiście
          po jakimś czasie mozna sie przezwyczaić do jego braku - z pewnością potem
          będzie lepiej.
          Ja mielę w młynku do kawy różne kasze, ryż itp(np jaglaną, gryczaną, ciemny
          ryż),dodaję do nich maka z amarantusa (bardzo zdrowa), zalewam gorącą wodą, i
          mieszam łyżką. Ja chcesz bardziej miekkie to daj więcej wody, jak bardziej
          twarde mniej. W zależności od konzystencji urywam kawałki ciasta lub nakładam
          na łyzkę i wrzucam na kilka minut do wrzącej wody. Jak dla mnie (bezglutenowca)
          pycha ! Mozna podać z sosem, mieskiem, surówkami z olwiką po prostu wszystkim.
          Mój Synek je uwielbia boprzypominaja mu makarony, którymi się dawniej opychał.

Testy wyszły ujemnie, ale to nie znaczy, że może jeść wszystko. Raz, że
          kandydozowa dieta, a dwa, że ostatnio zauważyłam, że nie toleruje wszystkich
          pokarmów. Na sto procent nie toleruje mleka i jajek, nawet tych przepiórczych
          (wszystko mu po nich "rzęzi", kaszle, śluz w kupie) i po kalafiorze ma wzdęcia.
          Dopiero testy komtaktowe wykażą czy faktycznie ma jakąś alergię czy też zwykłe
          nietolerancje. Najbardziej zależy mi na tym, aby jadł ryby - ale po ostatnich
          przejściach po przedszkolnym obiedzie ( miruna)nawet boję sie mu zrobić testy
          kontaktowe na rybki.
          Testy robiłam w krakowskiej diagnostyce - a akcie desperacji (mało zarabiam)
          poprosiłam o pomoc rodzinę - wszyscy chętnie sie złożyli. Teraz czekam na
          kolejne pieniązki i robię alergeny wziewne.
          Wiem, że dla niektórych byc może są to pieniądzne wyrzucone w błoto. Bo testy
          nie wykluczają alergii IgE niezaleznych i nietolerancji pokarmowych. Ale, teraz
          z takimi wynikami ŻADEN LEKARZ nie ładuje mi sterdyów na dzień dobry. I o to mi
          chodzi.

Nie chcę Cię namawiać na noni, ale u nas wszystko ruszyło do przodu właśnie po
          noni. Zdaję sobie sprawe, że noni minimalizuje skutki alergii, ze być może ona
          wróci, a być może to nie alergia tylko cos innego - tak czy siak na razie jest
          dobrze. Poza tymi kupami.

• puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 14:46
            super z tymi kluskami.
            ... jestem laik zupełny w sprawie badań. Nie rozumiem o co chodzi - skoro
            badania wyszły na zero (czyli niby wszystko OK, tak), a i tak widzisz ze jest
            jakaś nietolerancja, to znaczy że te badania nic nie dały, tak? No tyle że
            wiesz że to są sprawy Ige niezależne, czy tak?
            • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 15:27
              Ja nie wiem czy jest wogóle jakaś nietolerancja (poza mlekiem, o czym za 40zł
              powiedziałam mi bez żadnych badań irydiolog hi,hi.....). Ale bez tych badań nie
              ruszyłabym z miejsca. Po prostu musiałam je zrobić. Byłam w desperacji. Każdy
              nam ładował sterydy na dzień dobry. A tak przynajmniej to się wyjaśniło. Że
              pokarmówki IgE zaleznej nie ma. Martwię się jeszcze o testy wziewne. A
              dokładnie boję się alergi krzyżowej z pokarmami. Do dizś dnia pamiętam, jak
              syna w trakcie lata uczuliły.pomidory, które do tamtej pory wsuwal. Wtedy
              kosili trawy.
              • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 15:36
                ale skoro nie może jeść np. jajek to ja rozumiem że jest nietolerancja ...
                dobrze rozumiem?
                • nowajulka Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 29.03.06, 22:05
                  Tak.
    • babsee Re: Nowajulka 29.03.06, 12:52
      Mam do ciebie pytanie odnośnie minerałów Schindlea.Moja córczka(22 mies) od 14
      dni jest na diecie(candida +++)Podaje jej:probiotyki naprzemiennie, propolis,
      homeopatie.Kupilam juz NONI-tez zaczne.Czy oprócz tego mam dawac witaminy?Czy
      te mineraly o których piszesz są do kupienia w aptece?czy stosowałać Bentonite?
      nie wiem co mam teraz jeszcze kupic i dawac...pytalam w aptece o dobre witaminy
      i pani powiedziala ze wszystkie dla dzieci sa z cukrem.Prosze o podzielenie sie
      doświadczeniemsmile
      • nowajulka Re: Nowajulka 29.03.06, 14:09
        Ja kupiłam synkwo witaminy i minerały bez cukru, za to z mnóstwem dodatków.
        Nasąpiła zdecydowana poprawa w skórze (nie jest sucha itp), czyli u nas był
        totalny brak witamin i minerałów 9podejrzewam, że także cynku). Jednak po ich
        podaniu mały chrząka (typowy objaw candidy). Dr Janus zalecił nam podawanie 1/2
        łyżeczki tych minerałów. Właśnie je zamawiam.
        P.S. U nas noni daje znakomite rezultaty. Musze je tylko rozcieńczać, bo synek
        nie toleruje prosto z butelki. U nas sprawdziło się thaitan noni - noni z
        calvity zakończyło się zupełnym fiaskiem - chyba ze względu na dodatki.
        Betonite nie stosowałam. A co takiego ?
      • nowajulka Re: Nowajulka 29.03.06, 14:10
        A dajesz owoce ?
        • babsee Re: Nowajulka 29.03.06, 14:18
          Daje kwaśne jabłka, kiwi,pół grapefriuta raz na dwa dni i dwa razy w tygodniu
          banana.Moja córa żywiła sie praktycznie owocami-uwielbia je.Widze u niej
          niewiarygodny spadek energii a zawsze była wulkanem.Teraz chetnie siedzi na
          podlodze i sie bawi,nie bardzo chce biegać, jest osowiała i jakas
          taka...zmęczona.Boje sie że to brak cukru w ten sposób sie objawia.Pytalam
          nawet dr. Janusa czy tak małemu dziecku nie zaszkodzi całkowity brak cukru ale
          niestey nie odpowiedzial.Cukier to pokarm dla mózgu-troche sie obawiam,ze Mała
          żle to zniesie i wpadnie w anemie.Dlatego chce witaminki podac.Jakie dawałaś?
          CebionMulti?
          • nowajulka Re: Nowajulka 29.03.06, 15:23
            To są te charakterystyczne dla candidy spadki cukru. Ja sobie z nimi poradziłam
            łykając chrom, ale przecież tego dzieciom nie damy. Głównie z tego powodu
            podaję raz dziennie owoce. Boję się, że zareaguje tak samo.
            Pocieszyłaś, mnie tym, że też dajesz owoce.
            P.S. Czytałam Twój post na candidzie. Dopiero teraz sobie przypomniałam.
    • kerstink Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 30.03.06, 08:32
      Oj Puza, poczytalam. I widze, ze dostalas juz tyle rad, ze wiem, ze ja malo
      wiem, nie moge nic dopisac. Skad ty jestes, moze ktos ci poleci jakiegos
      naprawde dobrego lekarza ? Napewno warto przebadac dziecko kompletnie, z tego co
      nie robilas, 2-latkowi mozesz robic badanie IgE - tylko niech dobry lekarz wynik
      zinterpretuje dobrze. Badania na bakterie z kalu - jak najbardziej, bo moze to
      trop. Jesli masz sile, to zrob badanie na pasozyty jeszcze raz. I przeczakaj, az
      bedziesz miala wyniki w reku.

Oprocz stan skory i biegunki, to jak widzisz swoje dziecko ? Jest zywe, czy
      raczej nie, czy jest blade, podkrazone oczy, czy dobrze spi - napisz cos. Wiem
      juz, ze chodzi glodny.

Cos pisalas, ze masz wrazenie, ze po szczepieniu bylo gorzej - jak to bylo, od
      razu, troche pozniej i co. Jak w ogole sie wasza historia ze skora zaczela, tak
      jest od urodzenia ?

Gdzies tam czytalam, ze oprocz glutenu chcesz rowniez wykluczyc kukurydze,
      szkoda, bo mozna robic fajna szarlotke z kaszy i maki kukurydzianej (margaryne
      moze ?). Na stronach Kruffy www.malyalergik.pl/ rowniez jest przepis
      szarlotki z kaszy jaglanej. Ona tam ma rozne przepisy, ktore i dla ciebie moga
      byc ciekawe.

Mysle, ze dietetyk w twoim przypadku niewiele moze pomoc, bo ona ma swoje
      tabele, ktore sie nijak maja do twojego dziecka.

Napisz, K.
      • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 30.03.06, 10:07
        Kerstink, bardzo Ci dziekuję za zainteresowanie. Rzeczywiscie dostałam wiele
        bezcennych rad, jestem bardzo za nie wdzięczna Tobie i innym Mamom.
        Teraz mieszkam w warszawie i próbuję dostac się do dr Zawadzkiej.

W tej chwili po odstawieniu glutenu i masła kupy poprawiły się. Ale Kacper ma
        jakby mniej energii i jest blady, oczy ma trochę podsinione, ale może to po
        mnie bo ja też tak mam.... W nocy śpi zazwyczaj spokojnie, choć bywają noce
        (ale nieczęsto) że się obudzi i jeść chce i dłuuugo zasnąć nie może.

Pogorszenie kupy i skóry (teraz skóra jest całkiem ok) nastapiło jakieś 3tyg.
        po szczepieniu.
        Jak Kacper miał 8,5 miesiąca zaczął ostro wymiotować przez ponad 2 tygodnie. Do
        tego czasu niby nie było nic takiego, poza ostrymi kolkami od 3 tygodnia życia.
        Jak miał 4,5 mies. kolki minęły , ale nadal był bardzo niespokojnym dzieckiem.
        Żaden lekarz nie wiedział o co chodzi z tymi wymiotami. Wraz z mijaniem
        wymiotów zaczęła pojawiać się wysypka na głowie i buzi, plecach, suche placki
        na ciele. I wtedy zaczęło sie szukanie alergenu ... razcej alergenów bo okazało
        się że jest ich duzo. Marchew, ziemniaki, ryz którymi był karmiony codziennie
        od 6 mies. życia okazało się że go uczuliły - po 3 miesiącach jedzenia ich
        codziennie. Żaden lekarz nie powiedział mi że trzeba dziecku dawać tłuszcz,
        więc nie dostawał wtedy tłuszczu poza tym który był w mieszance
        mlekozastepczej. Dopiero to forum otworzyło mi oczy i teraz dostaje tłuszcz
        (oliwa z oliwek).

Właśnie myslę o tej szarlotce z kaszy jaglanej (jabłka uczulają wprawdzie, ale
        raz na jakiś czas w niewielkich ilościach pewnie mu nie zaszkodzą). czy jest
        sens ja robić? Czy jest zjadliwa? Ja znam (chyba właśnie ze stron Kruffy)
        przepis, że "ciasto" jest z rozgotowanej jaglanki zmieszanej z oliwą? Czy to
        będzie się po upieczeniu trzymać w całości? Może jakąś mąkę trzeba tam dodać.
        Może np. tapiokę? Można piec tapiokę?
        Puza

• kerstink Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 30.03.06, 10:17
          Co do szarlotki z kaszy jaglanej, to moze byc klopot, jesli dziecko nie uznaje
          tej kaszy. Moje dzieci nie jadly, ale sa starsze i poznaly smak prawdziwych
          slodyczy. Poniewaz w domu ciasto mialo marne szansy, to wzielam to wszystko do
          pracy - i jak to w pracy tam wszystko sie zje. Opinie byly rozne, w kazdym razie
          ogolna opinia, ze to pozywny posilek, a nie ciasto. A moze kasze po ugotowaniu
          zmiksowac i na to klasc jablka ?

Moze te wymioty byly widocznym poczatkiem klopotow jelitowych, potem byla
          wysypka, bo jelita nieszczelne ? Sprobuj sie dostac do Z. Alternatywa moze byc
          Mikolajewicz, wiesz, jakie sa tu opinie na jej temat, gdyby wchodzily w gre
          pasozyty (ktore w badaniach nie zawsze wychodza, ale ktorych M. widzi po
          wygladzie skory).

K.
          • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 30.03.06, 10:51
            ... ha ha ha .... usmiałam się z ta pracą - prawda i umnie :o). W pracy
            wszystko "pójdzie" ...
            O tych dwóch paniach lekarkach pamietam juz teraz. Najpierw do Zawadzkiej
            jeszcze dalej bedę próbować (weczoraj niestety sie nie dodzwoniłam), do
            Mikołajewicz ewentualnie po wynikach badań (choć wiem że mogą nie wyjść, a
            owsiki podejrzewam, bo co kilka dni mały ma ostre swędzenie odbytu). Z owsikami
            też do M można sie udać?
            Puza
            • kerstink Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 30.03.06, 10:54
              Oczywiscie z owsikami mozesz do niej. Choc Z. jest tu glownym guru alergii na
              forum, to M. rowniez tym sie zajmuje.
              K.
              • puza1 Re: obudził się dzis rano z płaczem ... przykro m 30.03.06, 11:12
                trochę mam pomieszania z czym warto zajrzeć do M. a z czym do Z.
                Do M to chyba z pasozytami i grzybami, tak?
                A jak inne powody alergii to do Z ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka