Dodaj do ulubionych

jeszcze raz balsam kapucynski

21.06.06, 12:50
Dziewczyny
Wreszcie przyszedl na Kapucynska długo oczekiwany przeze mnie balsam.Pomaga
bardzo mojej mamie i zachecilam sie postami , zeby sprobowac powalczyc tez z
robalami.
I o dziwo:
balsam ma nowa "szatę"
nowa strone www (www.balsamkapucynski.pl)
nowe zalecenia dawkowania (w tym napisane jest , ze jest wyłacznie dla dorosłych)
no i zupelnie inny smak - tzn smakuje jak czysta wódka pomieszana z pektosolem.

Jak myslicie czy mozna go stosowac u dzieci a ten opis jest wynikiem jakis
prawnych luk , ktore trzeba bylo obesjc reklamujac go?
czy moze zmienil sklad?
No bo ja juz zglupialam....
Zamierzam go stosowac nie tylko przy robakach ale nie wiem juz co o tym sadzic.
Kosztuje tyle samo.
No i jakos zaczelam podejrzewac, ze moze krople na czerwie zapisywane przez dr
M to cos podobnego, bo smakuje podobnie i zastosowanie podobne tylko zero
szaty i reklamy.....
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: jeszcze raz balsam kapucynski 21.06.06, 13:02
      Gdy go kupilam jakis czas temu (na poczatku roku) Pan u Kapucynow mowil, ze
      Balsam wejdzie do aptek - dlatego pewnie opisy. To, ze dzieciom nie, to
      przypuszczam, ze sa przepisy na leki sprzedawane w aptece. Dziwi mnie inny smak
      - ja na razie mam jeszcze butelke starej daty, nie wiem, jak nowy smakuje.
      Dawkowanie 'nowego' jest takie same jak dawno - do 50 kropli dziennie.

Krople na czerwie maja kompletnie inny sklad.

K.
      • konkubinka Re: jeszcze raz balsam kapucynski 21.06.06, 13:08
        smak jest inny-wydaje sie , ze zawiera wiecej spirytusu dlatego pytam o
        dawki.Ech , jednak komercja zawsze wygrywa.A tak pomyslalam o tych kroplach an
        czerwie , bo wszystko co kupuje ostatnio jest po 15 zlsmilena czerwie, balsam, Pian
        , krople na lamblie chyba tezsmile
        • sigvaris Re: jeszcze raz balsam kapucynski 21.06.06, 22:10
          Zdokumentowałam w końcu te krople na "czerwie". To zestaw homeopatyczny o
          szerokim działaniu przeciwpasożytniczym. Łagodniejszy od balsamu i myślę, że do
          zastosowania u dzieci młodszych jako profilaktyka.
          Balsam to preparat oparty na ziołach, propolisie, miodzie i tajemnicy
          bonifratów tej receptry od XVI w.
          Więc sporo różni oba preparaty patrząc na składniki.

Co do zmian balsamu. Sądzę, że musieli zmienić tylko etykiety ze względu na
          przepisy UE. Inaczej nie mogliby sprzedawać tego z furty klasztornej, ani
          żadnego innego miejsca. Nie sądzę jednak, żeby zmienili skład.

Co to są krople na lamblie?
          • konkubinka Re: jeszcze raz balsam kapucynski 21.06.06, 22:25
            "zielone krople na lamblie" tak je nazwala dr M ale napisane jest w ulotce , ze
            sa na klopoty z ukladem pokarmowym ,robaczyce itp.Sa w ampulkach na opakowaniu
            jest wesole chinskie dziecko (narysowane)
          • ewelina78 Re: jeszcze raz balsam kapucynski 22.06.06, 12:29
            Nam krople na czerwie pani dr przepisała dla całej rodziny i dla synka (20m-cy)
            i dla dorosłych wiec myslę że sprawdza się tez w profilaktyce dla dorosłych,
            nawet pani dr M wspominala że dopiero tym udało się jej kiedyś wyleczyc pewną
            rodzinę z robaków. A te "krople na lamblie " to są takie małe fiolki i u nas
            pani dr mówiła na nie: "zielone zioła na lamblie" smile
            pozdrawiam
            • sigvaris Re: jeszcze raz balsam kapucynski 22.06.06, 19:17
              hmmm zioła na lamblie muszę dopytać co to jest.
              Ale jeśli to jest to, co myślę, to sądzę że tymi ziołami M. wyleczyła dziecko
              Natelli (z lambliozy w wieku 3,5 msc życia!) i moją znajomą ze stwierdzoną
              lamblioza w 28 tygodniu ciąży i strasznymi objawami tej lambiozy (zaparcia 2
              tygodniowe i dłuższe, chudnięcie poniżej wagi sprzed ciąży i inne).
              Muszę o to dopytać.
              • konkubinka Re: jeszcze raz balsam kapucynski 22.06.06, 21:31
                jak chcesz zrobie skan opakowania bo jeszcze am i ewentualnie ulotkesmile
                • sigvaris Re: jeszcze raz balsam kapucynski 22.06.06, 21:43
                  dam radę coś wyczytać?
                  a nie znam chińskiego smile)))))))))))))
                  jeśli coś w "nie-robalowym" piśmie, chętnie!
                  • kerstink Re: jeszcze raz balsam kapucynski 23.06.06, 07:34
                    My te ziola dostalismy u M. pierwszym razem dla corki ! Na naszej ulotce sama
                    chinczyzna - kompletnie nieczytelnie.
                    K.
                    • konkubinka Re: jeszcze raz balsam kapucynski 23.06.06, 11:52
                      zrobili ulotki oddzielnie.
                      Przepisze ja tu poprostu:

HUAJI KOUFUYE
                      Skład:kłacze Burreed(w occie) , kłacze ZEDOARY TURMERY (w occie),palma
                      kateszowa, PORIA(lub tuckahoe), kosc sepii, szafran, owoc CARPESIUM owoc RANGOON
                      CREEPER (quisqualis)
                      ZASTOSOWANIE
                      likwiduje zastoje pokarmu i stany niedozywienia u dzieci , stosowanie w
                      przypadkach obrzekó, bolesności brzucha, pasozytów, zółknieniu twarzy, skurczu
                      mięśni , nieprawidłowościach trawienia
                      DAWKOWANIE
                      doustnie-dzieci ponizej 1 roku jednorazowo 5 ml (pół ampułki)dwa razy dziennie
                      2-5 lat dwa razy dziennie po ampułce, powyżej 5 lat trzy razy dziennie po ampułce
                      OKRES WAZNOSCI DWA LATA

tak sie zastanawiam dlaczego to tylko dla dzieci?
                      a w ogóle to te krople są pyszne co raczej jest niespotykane wsrod specyfików ,
                      ktore do tej pory bralismysmile
                      • sebastianek6 Re: jeszcze raz balsam kapucynski 23.06.06, 12:33
                        Czy te krople dostępne są tylko u doktor M. czy można je nabyć gdzieś indziej?
                        My wybiliśmy lamblie, a w związku z okresem letnim chciałabym podać
                        profilaktycznie. Balsamem kapucyńskim mój 6-latek pluje niestety. Pozdrawiam i
                        dzięki.
                        • konkubinka Re: jeszcze raz balsam kapucynski 23.06.06, 12:52
                          nie dziwie mu siesmilechoc ja moim podaje na soku malinowym to jakos wchodzi.

balsam poza tym dobry jest na ine rzeczy.
                          te krople kupiłam w vega medica w recepcji.Ale sadze , ze mają je wszyscy ,
                          ktorzy preferuja chonskie preparaty takie jak PIAN.
                          sprobuj np na www.zhenlu.pl
                          • ankas70 Re: jeszcze raz balsam kapucynski 23.06.06, 12:56
                            a ile to kosztuje?
                            • konkubinka Re: jeszcze raz balsam kapucynski 23.06.06, 13:06
                              krople 30 , balsam 15
    • dziunia_f Re: jeszcze raz balsam kapucynski 23.06.06, 13:50
      Co do balsamu, to mam wrazenie, ze dopiero on pomogl nam sie pozbyc lamblii. Nie
      mam stuprocentowej pewnosci, bo jeszcze badan kontrolnych nie robilam, ale w
      koncu skorka Mlodego wyglada jak dupcia niemowalaka (takiego bez alergiiwink,
      zadnych nowych wypryskow, zaczerwienien, nie ma swiadu. Odwazylam sie zmniejszac
      powoli dawke Zyrtecu i nic sie nie dzieje. Napisze jeszcze po badanich
      kontrolnych czy rzeczywiscie lamblie wypedzilismy.
      • jumo1 Dziuniu 23.06.06, 19:49
        A w jakich ilościach podawałaś? O ile pamiętam Twój sytnek ma trzy lata. Mój
        mały ma cztery, więc pewnie dawki byłyby zblizone. Myślę o profilaktyce.
        Czasami daję balsam przy infekcji, ale zawsze martwi mnie ten alkohol.
        Trzymam za Was kciuki, by to był wreszcie koniec problemu.
        Jumo
        • konkubinka Re: Dziuniu 23.06.06, 21:29
          i jeszcze napisz gdzie zrobisz badania kontrolne?
          ja zapisalam sie do lekarza z VEGI , ktorego polecila dr M ale chyba pojde tez
          do dr K.
          • dziunia_f Re: Dziuniu 23.06.06, 21:47
            Konkubinko, badania robie w Szczecinie, bo tu mieszkamsmile
        • dziunia_f Re: Dziuniu 23.06.06, 21:47
          Tak, Mlody ma trzy lata, ale potraktowalam go troche wieksza dawka, dostawal po
          15 kropli rano i wieczorem. Poza tym podawalam mu balsam przez 3 tygodnie bez
          przerwy. Ze wzgledu na specyfike przypadku mojego syna i ta uporczywa lamblioze.
          Teraz w ramach profilaktyki dostaje balsam raz w tygodniu, ale zamierzam mu
          podawac krople na czerwie przez jakis czas. Dzieki za trzymanie kciukow,oj
          rzeczywiscie bym chciala zeby to byl koniecsmile Pozdrawiam serdecznie
    • kerstink Re: jeszcze raz balsam kapucynski 07.08.06, 10:57
      Rzeczywiscie smak jest inny, tamten mi lepiej smakowal (o ile w ogole mozna o
      tym mowic).
      Zadzwonilam do Krakowa, pan przy telefonie zapewnil, ze sklad jest taki sam, a
      fakt, ze dzieciom nie mozna podac - musieli to napisac ze wzgledu na zawarty
      alkohol. I tyle.

K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka