marticca 30.08.06, 07:16 może być z mięskiem , warzywami, ale bez jaj. Co można połączyć żeby było smaczne, a jednocześnie zastąpiło masło. Macie jakieś pomysły ? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emfj Re: proszę o przepis na pastę do smarowania chleb 30.08.06, 09:03 ja też sie podłączam! żeby było smaczne i szybkie do zrobienie Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: proszę o przepis na pastę do smarowania chleb 30.08.06, 10:02 np. na bazie słonecznika lub dyni. Mieli się (ja to robie w blendzerze) np. garśc słonecznika i dodaje oliwę - wtedy jest masło słonecznikowe. Ja dodaję jeszcze trochę soli. To jest baza, którą można smarowac chleb. Można do tego dodac zioła, cukier, warzywa, mięso, soczewicę itp. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
emfj do Kruffy 30.08.06, 10:16 dzięki Kruffa ! kilka pytań do tego: ile taka pasta (albo sama baza) może stać, czy trzeba ją zjeść tego samego dnia? my słonecznika jeszcze nie jedliśmy, rozumiem ze on statystycznie rzadko uczula? jakie zioła (przyprawy) uczulają najrzadziej, od których można zacząć? na razie Synek jadł tylko koperek i był niestrawiony w kupie; czy to normalne, bo ja odstawiłam. Sorry za tyle pytań Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Poszukajcie też w tych przepisach 30.08.06, 10:05 puszkkka.spinacz.pl/szukaj.php3?co=3&rodzaj=1&sort=0&str=1 Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
marticca Re: Poszukajcie też w tych przepisach 30.08.06, 10:20 dzięki kruffa, ps. ta strona wegetariańska jest całkiem ok. A ja wczoraj zmieliłam pomidorka z mieskiem z króilka, wyszła taka niby pasta, jeszcze nie dawałam, ciekawe czy jest zasmakuje. A czy do tych past, zawsze dodajesz oliwy? czy to niekonieczne?. Odpowiedz Link Zgłoś