Dodaj do ulubionych

wyniki testow alergologicznych

15.09.06, 11:57
dzwonilam do alergolog bo dziecko moje mialo robione testy
alergologiczne.dowiedzilam sie ze wyniki wyszly bardzo dobrze.miala robiony
panel pokarmowy - wyszlo ok,nic ja nie ucuzla.ponadto wskaznik IeG (nie wiem
czy dobze napiasalm jego symbol?) ma niski.wiec alergolog powiedziala ze
oznacza iz nie ma alergii.wiec podejrzewam,ze skoro tak jest to te wszystkie
objawy,jakie mielismy jeszcze do nie dawna - dawal grzyb (candida
albicans).Na poczatku byla liczna i byly duze objawy mowiace o
grzybie.Natomiast teraz objawy ustapily juz jakis czas temu a wynik jest
candida albicans nie liczna oznaczona +.
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: wyniki testow alergologicznych 15.09.06, 12:06
      To ja bym proponowała zmiane alergologa, bo niskie igE oznacza:
      1. nie ma alergi i nie było
      2. alergia jest IgE niazalezna i w testach nic nie wyjdzie
      Gdy sa objawy to najczesciej oznacza to pkt 2. A candide to + to ma prawie kazdy
      i nie jest to stan chorobowy.
      Na dodatek jesli zniany powodowała candida i dziecko byłoby IgE zalezne to IgE
      powinno wyjsc podwyzszone.

Kruffa
      • nowajulka Re: wyniki testow alergologicznych 16.09.06, 13:08
        Kruffa, nie strasz Dziewczyny. Jeżeli chory mial liczną candidę, to ona nie
        zniknie nagle nawet jesli wynik już nie skazuje na przerost grzyba. Więc jets
        wielce prawdopodobne, że to wina wyłacznie drożdżaka.
        • aks4 Re: wyniki testow alergologicznych 16.09.06, 17:51
          nie weim w koncu jak to jest?czy rzeczywiscie mala nie ma alergii czy ja w
          koncu ma?grzyb byl liczny,byl leczony caly czas jest na diecie ale nie jakiejs
          super rygorystycznej.jest o niebo lepiej.w tej chwili naprawde jest super.cale
          cialo jest gladkie juz od ok 2 miesiecy.dodatkowo sie odrobaczalismy i
          wyrzucilam z menu indyka.teraz nie wiem co tak naprawde jej pomoglo?
          robilismy testy metoda biorezonansu na kilka alergenow i ta metoda wyszlo ze
          moje dziecko jest uczulone niemal na wszystko!kompletnie w to nie wierze!
          przypuszczam,ze gdybym ja sobie zrobila testy ta sama metoda to tez by mi
          wyszlo ze jestem uczulona na wiele rzeczy.Natomiast z badan z krwi nic nie
          wyszlo.
          • nowajulka Re: wyniki testow alergologicznych 16.09.06, 21:05
            A mnie sie sprawdziły badania biorezonansem. Po odstawieniu zakazanych rzeczy
            było o niebo lepiej. Teraz jednak do nich wróciłam i objawów nie ma. Ale
            tomoże dlatego, że mam mniejszy przerost grzyab - więc jest lepiej.

P.S. Zarodniki grzybów krażą 3 lata. Ja sie lecze dosć długo - z tym, że nigdy
            nie przestrzegałam dłużej niż kilka tygodni rygorystycznej diety. Wiekszosć
            objawów zniknęła, ale grzybice jeszcze nie wylecyzłam. Spożycie, no może nie
            jednorazowe ale np lodów, czy cukru w czystej postaci powoduje automatycznie
            nawrót kaszlu, kataru i zmina skórnyh. Podobnie o Syna, który reaguje nocnym
            bólem nóżej na cukier. Dowodzi to tylko temu, co pisze sie na kandydozowym
            forum, że na grzybicę pracuje sie długo ale tez długo się ja leczy.............
          • kruffa Re: wyniki testow alergologicznych 16.09.06, 23:13
            Biorezonansu w ogóle nie brałabym pod uwagę. Ciesz się że dziecko wygląda zdrowo
            i próbuj wprowadzac to co wycofałaś. U twojego dziecka najprawdopodobniej
            jedynym testem będzie obserwacja. Z tego co pamiętam dieta antygrzybiczna opiera
            się na niejedzeniu mleka - jednego z głównych alergenów.
            Alergikiem pewnie jest. W takich przypadkach jak twój candida była pewnie jedyn
            z głównych alergenów. To tak jak sa ludzie, którzy mają np. lambie i nigdy
            żadnych objawów, bo ich organizm na nie nie reaguje a innych reaguje, bo u nich
            lambie są takim alergenem.

Kruffa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka