Dodaj do ulubionych

wymioty - jajko kurze?

19.09.06, 16:45
Dziewczyny, poradźcie. Zaczęłam sprawdzać jajko kurze, konkretnie żółtko. W
sobotę dostał ćwiartkę żółtka w niedziele pół, w poniedziałek nie dostał a we
wtorek rano po śniadaniu (mleko ryzowe - standard) zwymiotował.
To chyba nie po jajku? Babcia zresztą dała mu potem całe zółtko... i póki co
nic wiecej sie nie stało.
A swoją drogą z czego mogły być te wymioty? Nie ma goraczki nie wyglada na
chorego.
Czy mogę uznać ze zółtko przeszło? Jeśli tak to jak dalej z jajkiem -
białkiem ile na poczatek żeby było bezpiecznie?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: wymioty - jajko kurze? 20.09.06, 22:12
      Wątpie, żeby to było po żółtku, ale na Twoim miejscu zrobiłabym co najmniej
      kilka prób w odstepach czasowych i dopiero wtedy wprowadziła białko...........
    • marki0 Re: wymioty - jajko kurze? 21.09.06, 23:39
      A ile ma dziecko, bo co do białaka nie ma się co spieszyć.U moich znajomych
      maluch tak własnie reagował na jako.Nie wiem ile ale pamietam, ze długo mu tego
      zółtka nie dawali bo wymiotował jak kot!
      • magda-lis Re: wymioty - jajko kurze? 22.09.06, 11:10
        Ale mój mały ma już trzy lata i trzy miesiące... prawie cztery, a wymioty się
        pojawiły akurat po dniu przerwy w podawaniu - myślałam że wymioty to reakcja
        natychmiastowa a nie opóźniona o dwie doby...
        Po wymiotach dostał zółtko i nic... a na drugi dzień babcia zrobiła mu (bez
        mojej wiedzy) racuchy z jabłkami na jajku kurzym sic!
        Chyba go zbiera przeziebienie bo koniec zeszłego tygodnia miał katarku trochę
        potem te wymioty a teraz pokasłuje więc... do obserwacji? Na skórze nie ma nic,
        stolec ładny.
        • marki0 Re: wymioty - jajko kurze? 22.09.06, 11:47
          To fakt, wymioty sa raczej reakcja natychmiastowa tak jak u nas na nabiał a ma
          skonczone 5 latek.
          • magda-lis Re: wymioty - jajko kurze? 22.09.06, 12:12
            Wiem marki0 czytałam warza historie i straszmie mi was szkoda - nie wiem czy
            bardziej was rodziców czy małego...
            Musicie unikać jak ognia nabiału, może się jeszcze uda jakoś z tego wyjść. A
            jajko, cytrusy ryby orzechy itp je?
            • marki0 Re: wymioty - jajko kurze? 22.09.06, 12:42
              Białka nie je wogóle, zółtko sporadycznie, ale mam wrazenie że po tym jakby
              wiecej kasłał wiec dostaje je jedynie wówczas, kiedy baaardzo ma na nie ochote w
              postaci posmarowanego na kanapce np ze szczypiorkiem, natomiast ciasta paczki
              czy inne pychotki robie mu juz bez.Natomiast cytrusy jada, ale nie przepada,
              ryby sporadycznie bo tez nie chce a orzechy moze i by jadał ale boimy się że w
              nadmiarze moga mu zaszkodzić bo to dosc silby alergen ale jak sobie o ich
              przypomni to pozwalamy.Słowem u nas najgrożniejszy jest nabiał i reakcje widzimy
              po 3 sekundach, natomiast z cała reszta to na dwoje matka wrózyła.Czasem cos je
              i go nie sypie a czasem je niewiele i nie mozemy sobie z wysypka poradzić tak
              jak np teraz po wakacjach.Jemu absolutnie nie słuzy słonce.Pozdrawiam.
              • magda-lis Re: wymioty - jajko kurze? 22.09.06, 12:53
                oo kurde...kaszel... o tym nie pomyślałam faktycznie mój mały zaczał pokasływac
                po tych racuchach z jajkiem...nie powiazałam tego z jajkiem a moze powinnam
                była bo kaszel ustępuje i gorączki nima ...
                Muszę to koniecznie sprawdzic. Dzieki.
                Tyle szczescia ze wasz maluch pozostałe rzeczy je...
                pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka