Dodaj do ulubionych

co z jajkiem?

19.09.06, 22:18
moja córka skończyła 7 miesięcy i powinnam wg schematu żywienia wprowadzić
zółtko.Ma jednak stwierdzoną skazę białkową.Do kiedy mam czekać z
wprowadzeniem jajka?Bo podejrzewam,że teraz nie powinnam tego robić.
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: co z jajkiem? 20.09.06, 10:12
      Ja bym poczekała jeszcze ze 2 m-ce conajmniej.

Kruffa
      • katis1 Re: co z jajkiem? 21.09.06, 23:11
        No właśnie co z tym jajkiem, zółtkiem konkrenie. Moja córka za tydzień kończy 10 miesięcy i alergolog pozwoliła wprowadzić zółtko pomimo , że w testach skórnych wyszła jej alergia na białko jaja- żółtko jej nie wyszło ( nawiasem mówiąc to nie wiem jak patrzeć na te testy bo zrobili je córce wtedy jak miała wysyp AZS- zrobili jej na rączce- a podobno przy AZS sie nie robi testów- ale nie wiem dlaczego?)Jakie jest wasze zdanie- dać to zółtko i od jakiej ilości zacząć. W ogoóle to alergolog pozwoliła dawać też gluten- ale najpierw zółtko- bo zdrowe a moje dziecko to niejadek więć takie pożywne zółteczko napewno by ją wzmocniło, potem mam dawać gluten a potem masło.Sama nie wiem nie za szybko- mała ma alergie niby na mleko, teraz w sumie to nie ma zadnych objawów.Powiedzcie mi dziewczynki dajecie wapno dzieciom, skoro są na diecie bezmlecznej to czy nie mają za mało wapna. Moja córka je tylko dwa razy 200 ml nutramigenu i do tego jeden raz mleczko z piersi, i raz taka popitka na podwieczorek ale tak mało wtedy pije. Czy oby nie za mało ma wapnia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka