Dodaj do ulubionych

Ochydny Nutramigen

04.10.06, 17:01
Usiłowałam Córci wprowadzić Nuramigen, bo jak idę do pracy to nie nadążam z
odciąganiem mleka. Okazało się, że Kasik Nutramigenem pluje na odległość. Mam
pytanie: czy Bebilon ma jakiś przydatniejszy smak? Czy Bebilon Pepti mam
podobny stopień hydrolizy białka jak Nutramigen, czy może bliższy jest mu
Bebilon Amino?
Obserwuj wątek
    • marki0 Re: Ochydny Nutramigen 04.10.06, 17:33
      Z tym składem to ci dokładnie nie powiem ale zarówno pepti bebilon jak i
      nutramigen to sa hydrolizaty/tyle ze mój 5 latek zarówno po tym jak i po tym do
      dziś dostaje zapasci, z córka jest o niebo lepiej/. Smak bebilonu pepti jest
      całkiem fajny.Natomiast Bebilon aminoi to juz najdelikatniejszy hydrolizat,
      prawie same aminokway. A mak jest nieco słony, nie smierdzi tak jak nutramigen,
      ale jest słonawy.Dla mnie z tej trójcy smakowo jest najlepszy bebilon pepti
      potem amino a juz jak nie ma innego wyjscia to nutramigen, ale mówie "smakowo",
      bo zdrowotnie który bedzie najlepszt to musisz przekonac sie sama.Pozdrawiam.
      • makkad Re: Ochydny Nutramigen 04.10.06, 18:58
        Dziękuję za pomoc. Chyba kupię oba Bebilony i będziemy próbowaćsmile
        Nutramigen nie szkodził, ale za pierwszym razem Córcia się po każdym łyku
        otrząsała jak pies po kąpieli, za drugim razem zacisnęła buzię po paru łykach,
        a za trzecim razem plunęła pysznościami na 20 cmsmile
        • antekiwona Re: Ochydny Nutramigen 04.10.06, 20:43
          Mój synuś też od razu polubił nutramigen, i pije już ponad pół roku mimo, ze zna wiele innych smaków - nadal mu smakuje nutramigen -dziwne ale ja też już się przyzwyczaiłam do tego smaku
    • kasia9641 Re: Ochydny Nutramigen 04.10.06, 20:08
      Ale te nasze dzieci są śmieszne i różne. Moja pluła Bebilonem Pepti, natomiast
      od razu przypadł jej do gustu Nutramigen... Ja byłam pewna,że tego świństwa
      nawet nie tknie, a tu prosze wink
      Stopień hydrolizy: BP, N, BA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka