Dodaj do ulubionych

do luty71:

10.11.06, 10:57
czy mascia Diprobase mozna smarowac dziecku skore wokol oczu codziennie?nie
zaweira ona jakis szkodliwych skladnikow?
Obserwuj wątek
    • ad310 Re: do luty71: 10.11.06, 11:07
      czy twojemu dziecku po posmarowaniu ta mascia znikalo zaczerwienienie wokol
      oczu?
      • luty71 Re: do luty71: 10.11.06, 18:00
        Witaj. jak pamietam w Diprobase maść jest tylko parafina (sprawdź jeszcze
        ulotkę)- ja smarowałam skórę wokół oczu dosyć często (teraz używam wazeliny
        farmaceutycznej). Pytasz czy zaczerwienienie znikało - powiem tak: tłusta maść
        łagodziła podrażnioną, suchą skórę i trochę zaczerwienienie bladło ale nie do
        końca. Te czerwone powieczki to dziwna sprawa - raz są raz znikają - ja też
        głowię się co je powoduje - pewnie jakiś składnik diety a może roztocza a może
        niewybita glista?
        • ad310 Re: do luty71: 11.11.06, 11:17
          ja tez nie wiem co to za cholerstwo?co to sie do nas przyplatalo?jeszcze nigdy
          nie spotkalam sie z takim "czyms" u dziecka i w ogole.ja u nas nie podejrzewam
          nic z pozywienia. Gdyby jakis skladnik z pozywienia ja uczulal to by to miala
          caly rok. U nas pojawilo sie rok temu pierwszy raz na jesieni koniec
          pazdiernika. W tym roku dokladnie o tej samej porze.Bardziej podejrzewam
          plesnie. W zeszlym roku zrobil nam sie grzyb na scianie,b o nas zalalo. Wiec
          bardziej podejrzewam ze moze porobily nam sie grzyby. W najblizszy poniedzialek
          bede miala ekspertow od grzyba sciennego wiec zobacze co oni stwierdza. Wiem ze
          plesnie moga podrazniac oczy.
          • luty71 Re: do luty71: 11.11.06, 21:15
            U nas chyba nie od plesni, bo mamy sucho w mieszkaniu, ja stawiam na niewybite
            do końca "robale" - Wojtuś oprócz zaczerwienionych oczek miewa też wysypkę w
            innych częściach ciała. A jak jest u Ciebie?
            • ad310 Re: do luty71: 12.11.06, 10:45
              opisze ci jak bylo u nas. moja coreczka jak miala ok 2 m-cy miala na policzku
              jakies czerwone krostki,niby wplyw moich hormonow.ok. 6 m-cy dostala plamek na
              nozkach.czzasami w zgieciach pod kolanami miala krostki.ok. 1,5 roku miala
              glownie krostki na szyi ale bardzo malo i szybko znikalo.wszyystko zaczelo sie
              jak miala 1,9 czyli w zeszlym roku na jesieni. Najpier krostki na
              nadgarstku,duzo,drapala,swedzace.Pozniej na szyi,tez drapala.No i w koncu po
              kilku dniach skora wokol oczu czerwona!Zaczelo sie to pod koniec pazdziernika
              2005 r. Pozniej doszla kaszka na prawie calym ciele (brzuszek,plecy,rece u
              gory,uda).Robilam rozne badania (toksokaroza,pasozyty,lambie,owsiki)-nic nie
              wyszlo.Wyszla candida albicans liczna. Mala byla leczona lekami sanum,jest na
              diecie.yla tez w ciemno odrobaczana,mimo iz w badaniach nic nie wyszlo.Oczy
              przez 5 miesiecy byly ok.nie byly czerwone.Kaszka tez zniknela tak jakby po
              odrobaczaniu.Do tej pory nie ma kaszki.Ale przyszedl pazdziernik i znowu kilka
              krostek na nadgarstu i na szyi sie pojawilo no i co najgorsze znowu skora wokol
              oczu bardzo czerwona!Poki co szyja jest ladna,cale cialo tez,przez zadych
              krostek. Tylko krostki na nadgarstku pojawiaja sie od czasu do czasu noi i
              skora wokol oczu czerwona. tak to wyglada u nas. I kompletnie nie wiem co to
              moze byc?Czy roztocza lub plesnie moga ja tylko jesienia i zima uczulac?
              Wczesniej przez te 5 miesiecy wiosennych i letnich skora wokol oczu nie byla
              czerwona ale byly since od oczami,co pani dr M sie nie podobalo.Teraz sincow
              nie ma to jest z kolei czerwona skora. Nas zalalo zanim sie wprowadzilismy do
              nowego mieszkania,wiec ja podejrzewam ze moze ja uczulaja plesnie,bo zrobil nam
              sie grzyb.
              • m_wita05 Re: do luty71: 12.11.06, 22:35
                Hej.Ja mam do Ciebie pytanie nie na temat..... dlaczego luty71? Ja sie
                urodzilam w lutym 1971.czyzbys tez?Pozdrawiam serdecznie
                • luty71 Re: do luty71: 12.11.06, 22:57
                  To urodziłyśmy sie w tym samym miesiącu i roku!!!! Ja 16. Pozdrawiam
                • m_wita05 Re: do luty71: 13.11.06, 13:33
                  Ja 11-eg...niedaleko.Pozdrawiam serdecznie
                  • luty71 Re: do luty71: 13.11.06, 23:02
                    Ja też pozdrawiamsmile Niech żyją Wodniki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka