Gość: guest
IP: *.*
11.12.01, 21:13
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie diety mamy karmiącej piersią dziecko z podejrzeniem alergii pokarmowej. Jestem na diecie od blisko 2 m-cy, mała skończyła 6. Odstawiłam rzeczy najbardziej uczulające tzn. mleko i jego przetwory, cielęcinę, wołowinę, pomidory, czekoladę (co za poświęcenie!), jajka itp. Po przeczytaniu postów zaniepokoiłam się jednak tym, że piszecie o glutenie. Czy może on faktycznie uczulać dziecko karmione piersią (ja dotąd nie zrezygnowałam z pieczywa). Jeśli tak to co można jeść zamiast. Mała była nawet w szpitalu ale nikt nie zwrócił mi uwagi na gluten w mojej diecie, stąd myślałam, że trzeba z nim uważać dopiero gdy dziecko samo zaczyna jeść. Mała oprócz piersi (danie gł.) je Nutramigen i zupkę march.-ziemn. gotowaną przeze mnie. Jednak ostatnio znów pojawiła się wysypka za uszkami i bądź tu człowieku mądry. Może moje pytanie jest śmieszne, ale już zupełnie jestem zakręcona a chudnąć więcej nie muszę bo ważę już dużo mniej niż przed ciążą. Z góry dziękuję za pomoc!