Dodaj do ulubionych

krem na zime dla alergika ?

IP: *.* 03.01.02, 10:09
Co smarujecie maluszkom (6. m-cy) - alergikom na buzke przy minusowych temperaturach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: krem na zime dla alergika ? IP: *.* 03.01.02, 12:08
      Stosowałam wiele kremów: "Johnsona na każdą pogodę", z "Ziaji", "Bambino" ale najbardziej spodobał mi się krem z "Gerbera" bo nie jest zbyt gęsty i dobrze sie rozsmarowuje.Ania
      • Gość: guest Re: krem na zime dla alergika ? IP: *.* 03.01.02, 23:06
        Ja używam kremu Nivea z tej nowej serii dla dzieci, "krem bez wody", czy jakoś tak - w tubce, z rysunkiem chmurki. Jest tłusty, a nie za gęsty i nie drażni skóry synka.onka
    • Gość: bunia Re: krem na zime dla alergika ? IP: *.* 03.01.02, 23:11
      Spróbuj kremu tłustego Dermobaza, moja córka też jest alergikiem. Jest też Cutibaza, półtłusty. Są to kremy dla osób z chorobami alergicznymi i o skórze wrażliwej.Pozdrawiam i życzę jak najmniej alergii.Bunia z Anulką (10- cio miesięczną).
    • Gość: guest Re: krem na zime dla alergika ? IP: *.* 04.01.02, 13:36
      Ja przy ujemnej temperaturze smaruję buźkę Zuzi "Linomagiem". To taka bardzo tłusta maść do kupienia w aptekach.
    • Gość: guest Re: krem na zime dla alergika ? IP: *.* 04.01.02, 16:02
      A ja polecam masc witaminowa - do zrobienia w Aptece.Masc jest dwuskladnikowa - Witamina A + cholesterol.Na pewno nie uczuli, nie zawiera wody, jest tlusta i dobrze chroni. Dodatkowo idealnie nadaje sie do pielegnacji suchej skory alergika i to nie tylko na buzi. Ja smarowalam rowniez nozki i raczki.No i duze opakowanie (ja mam zrobiona z 300 000jt. wit. A) kosztuje 5 zlotych. Jesli robia bez recepty to 20 - ale kazdy pediatra albo inny lekarz moze ja przepisac.Naprawde polecam - sama stosuje u mojej 3miesiecznej coreczki i jestem bardzo zadowolona.ANia.
      • Gość: guest Re: krem na zime dla alergika ? IP: *.* 05.01.02, 16:17
        mój synek jest uczulony na witamine A z cholesterolemsad każde dziecko reaguje inaczej.....
    • Gość: guest Re: krem na zime dla alergika ? IP: *.* 05.01.02, 02:25
      Gdyby ktos byl zainteresowany mascia witaminowa to mam zeskanowany odcinek recepty z dokladnym skladem. W Aptece na pewno beda wiedzieli o co chodzi.moj adres akarniewska@businessman.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka