Dodaj do ulubionych

nalcrom !!!!

IP: *.* 01.02.02, 19:36
w jakich dawkach podajecie go dzieciom?? po jakim czasie on zaczyna działać / jeżeli wogóle pomaga / czy są jakies skutki uboczne?????
Obserwuj wątek
    • Gość: jagus Re: nalcrom !!!! IP: *.* 01.02.02, 21:40
      My podajemy Magdzie (9 m-cy) pol ampulki 50 mg do 5 razy dziennie rozpuszczone w czterech lyzeczkach wody. Z tego co moj maz gdzies wystudiowal max stezenie otrzymuje sie po jakis 4 dniach regularnego przyjmowania i potem ten poziom sie utrzymuje. Wazne jest zeby przyjmowac w miare regularnie. Potem odczekujemy 20 min i przez pol godz. mozna jesc. Oprocz Magdy takze ja biore nalcrom. Niestety zadnej poprawy nie widac, efektow pozytywnych nie ma. Mimo brania Magda ma cala czerwona buzie. Z tego co wiem to efekty uboczne sa np. wysypka.PozdrawiamyAga z Magdunia
      • Gość: Madzia2002 Re: nalcrom !!!! IP: *.* 02.02.02, 10:45
        a jak długo juz podajesz ten lek? moja lekarka kazała podawać go 3 razy dziennie po jednej kapsulce??? boje sie czy to nie za duzo / moj maluch ma prawie 7 miesiecy/ i po dwoch tygodniach mamy sie u niej pokazac....on jest caly czerwony - tylko buzia w porzadku :-( pozdrawiam i dziekuje za informacje Magda
        • Gość: jagus Re: nalcrom !!!! IP: *.* 02.02.02, 15:47
          Magda bierze go juz 2 tygodnie. Na ulotce jest napisane zeby nie przekroczyc 40mg/kg masy ciala na dobe. Efektow ubocznych wprawdzie nie bylo ale Magdusia jest nadal cala w plackach.Aga
    • Gość: Monika_W Re: nalcrom !!!! ale lipa :((( IP: *.* 04.02.02, 17:29
      ........ i to niestety bardzo kosztowna .........Lekarka przepisala dla mnie i ewent. dla Julitki (7 m-cy) wlasnie Nalcrom, wiec rzucilam sie na pizze, i torciki wedlowskie i na cala mase innych obrzydliwych rzeczy i niestety okazalo sie, ze nie chroni wystarczajaco mojego przewodu pokarmowego i Julitka zostala zsypana :(Moja Pani alergolog twierdzi, ze Nalcrom u dziecka moze byc nietolerowany i wywolywac reakcje alergiczna :crazy: dlatego tez kazala mi go podac malej na "czysta" skore, by moc w razie czego jednoznacznie stwierdzic, ze to wlasnie ten specyfik.W sumie ja wrocilam do ryzu, a Julitka do marchewki .... i co dalej ?????????
      • Gość: Madzia2002 Re: nalcrom !!!! ale lipa :((( IP: *.* 04.02.02, 17:38
        no zobacze...jak narazie jest poprawa...ale chyba przez elocom , bo lekarka kazała posmarowac placki na plecach / a plecy mial najgorzej zsypane/ i jak do tej pory jest o.k . a co do nalcromu - to zobacze po paru dniach / a elocomu juz nie uzywam / ....
    • Gość: jagus Re: nalcrom !!!! IP: *.* 04.02.02, 19:42
      Niestety mojej Magdzie rowniez nic nie pomogl. Bralam go rowniez ja. Zdaje sie ze to zlwasnie jedna wielka lipa! Ja juz praktycznie nic nie jem (maka, makaron bez jajek, ziemniaki i mieso, male ilosci marchwi) dziecko tylko piers. Mala jest cala w plackach, ktore swedza i jest ich coraz wiecej. Odstawilam. Zobacze moze wreszcie bedzie lepiej. A w ogole to ide do innego alergologa.Pozdrawienia dla wszystkich MamAga
      • Gość: joannat Re: nalcrom !!!! IP: *.* 06.02.02, 14:37
        Cześć ! w ulotce jest napisane, że lek może powodować reakcje alergiczne u obu moich synów (6 i 4 lata)nastąpiło nasilenie alergii skórnej po podawaniu leku. Natomiast nie przyczynił się do wzbogacenia diety. Nasza Pani doktor powiedziała, że wszystko jest możliwe. Lek odstawiłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka