Dodaj do ulubionych

Bebilon Pepti

IP: *.* 28.02.02, 00:01
Kochani powiedzcie prosze czy Bebilon Pepti 2 rozni sie w smaku od Bebilon Pepti 1? Moj synek ma 11 miesiecy i od grudnia wysypke. Lekarze oczywiscie poradzili w pierwszym rzedzie odstawic mleko. Przpisali mu Bebilon Pepti i kupilam mu 2 ale on wcale nie chce tego pic - straszne paskudztwo. Moze powinnam kupic 1 i powoli przestawic go na 2?
Obserwuj wątek
    • Gość: bunia Re: Bebilon Pepti IP: *.* 28.02.02, 00:19
      Moja Ania też dostała Bebilon Pepti 2 (miała wtedy 10 m-cy). To tak jak z innym mlekiem: 1 jest do 5 m-ca a 2 od 5-go. Moja to je, jakoś smak jej nie przeszkadza, ale ona to i lekarstwa chętnie łyka... Smakiem się nie różnią, przynajmniej ja nie widziałam różnicy. A że paskudztwo, to prawda, brrrrrrrr. :fou:Życzę powodzenia w walce z alergią.buniaP.S. Moja Ania też ma 11 m-cy, jestem na etapie diety eliminacyjnej, niewiele je to moje "maleństwo", ale mam cichą nadzieję, że jej w końcu przejdzie ta alergia. :sol:
    • Gość: AniaSK Re: Bebilon Pepti IP: *.* 28.02.02, 11:59
      Problem w tym, że Twój mały jest już "duży" :) i takie dzieciaki dobrze wiedzą, co ma im smakować. I tak uważam, że Bebilon jest o niebo lepszy od Nutramigenu i nie widzę smakowej różnicy między 1 a 2 (o ile dobrze pamiętam to różni się składnikami mineralnymi i chyba trochę białkiem).Nic sie nie martw, dzieci na diecie bezmlecznej żyją długo i szczęśliwie, spróbuj podać Bebilon za jakiś czas, albo spróbuj go przemycić (np. troszkę do zupki, może budyń, może np. w drożdżowym cieście?)Ania :hello:
    • Gość: Villi Re: Bebilon Pepti IP: *.* 28.02.02, 12:26
      Michu jest na Bebilonie pepti od 3 miesiąca życia, teraz ma rok i od 6 miesięcy pije 2. Nie różnią się niczym w smaku, tyle, że 2 ma więcej składników mineralnych potrzebnych w diecie starszego dziecka. Spróbuj podawać z kaszka ryżową Bobovity z gruszkami lub z jabłkami. Obie pachną tak silnie, że smak bebilonu jest prawie niewyczuwalny.PowodzeniaAnia
    • Gość: Jarek Re: Bebilon Pepti IP: *.* 01.03.02, 08:26
      Nasz "smerf" Aruś tez jako pierwsze mleko dostał Bebilon Pepti ale nie chcial go jeść. Zaczelismy wiec eksperymentowac z innymi preparatami zastepczymi i chwycila Humana a potem Nutragen teraz (17 miesiecy)wprowadzilismy mleko kozie - poprawil mu sie apetyt i lubi go.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka