Dodaj do ulubionych

Bebilon sojowy kontra Nutramigen

IP: *.* 21.03.02, 15:29
Moj synek do tej pory pil Bebilon sojowy. Niestety uczulil sie na soje :(. lekarz zalecil podawanie Nutramigenu, ktory jest duzo gorszy w smakui maly nie chce go pic. Uciekam sie do sztuczki: do porcji Bebilonu dodaje jedna lyzeczke Nutramigenu. Mam zamiar stopniowo zwiekszac ilosc Nutramigenu i jednoczesnie zmniejszac Bebilonu. Tylko czy mozna w ten sposob mieszac mleczka? Jak Wy radzilyscie sobie z przechodzeniem z mleka lepszego w smaku na gorsze?dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia72 Re: Bebilon sojowy kontra Nutramigen IP: *.* 21.03.02, 16:42
      Ja też mieszalam poczatkowo NAN HA z Nutramigenem stopniowo zmniejszając ilość NANu i moja córeczka bardzo szybko zaakceptowała ten straszny smak a teraz to nawet mogę powiedzieć że jej bardzo smakuje i zjada go z chęcią.
      • Gość: agula Re: Bebilon sojowy kontra Nutramigen IP: *.* 22.03.02, 21:34
        Radziłyśmy sobie dokładnie tak jak Ty - stopniowo zwiększając porcję Nutramigenu. Niech nie przeraża Cię smak i zapach tego specyfiku - moja córka - dziś lat 7 piła go jeszcze kilka mies. temu :ouch: i nie narzekała na smak. :hello:
        • Gość: tatarka Re: Bebilon sojowy kontra Nutramigen IP: *.* 24.03.02, 22:55
          troche mnie przeraził ten ostateni post, bo czy to oznacza, że dzieci mają alergie do 7 roku życia ? Do tej pory wszyscy mnie uspakajaja, że po 2 roku przejdzie. A jesli chodzi o mieszanie różnych rodzajów mleka, to mój alergolog wlaśnie tak polecił, kiedy przechodziłam z NAN HA na bebilon sojowy, wcześniej mała też piła nutramigen i własnie przyzwyczajałam ją taką metodą. Trzeba tylko cierpliwości. Pa, Mira
          • Gość: halina Re: Bebilon sojowy kontra Nutramigen IP: *.* 25.03.02, 09:22
            No, to niestety wszyscy ci naopowiadali bajek, niewykluczone, ze sami w nie wierzac. Fakt, ze wiekszosci dzieci alergia mija ok. 2 roku, bo przewod pokarmowy dojrzewa. Ale moze sie zdarzyc, ze minie pozniej, czasem az w okresie dojrzewania, a czasem nie minie nigdy. Zyja na swiecie tez dorosli z alergia na mleko. Teoretycznie mozna sie tez uczulic w kazdej chwili - mojej tesciowej zdrarzylo sie tak po porodzie.
    • Gość: agula Re: Bebilon sojowy kontra Nutramigen IP: *.* 25.03.02, 10:46
      Tatarko, nie było moim zamiarem straszenie Ciebie ale alergia to indywidualna sprawa i tak jak pisze Halina to bajki i pobożne życzenie aby koniec choroby następował po 2 r.ż. A wracając do mojej córki to piła ona Nutramigen tak długo bo po prostu przyzwyczaiła się do tego smaku i rytuału tj . picie rano i wieczorem. Od 3 roku życia dostawała jednak też jogurty, twarożki itp. nie dawałam jej tylko mleka w czystej postaci tj. kakao,zupa mleczna (zastępowałam to mlekiem kokosowym,owsianym) Da się żyć z tą cholerną alergia.........Naprawdę. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka