Dodaj do ulubionych

Potencjalne alergeny

IP: *.* 27.06.02, 18:59
Karmię piersią i ma pytanko dotyczące pokarmów będących potencjalnymi alergenami,jak na przykład pomidory,truskawki,cytrusy,czekolada itp.Czy powinno się definitywnie z nich rezygnować,czy można spróbować zjeść odrobinkę pomidorka i obserwować malucha i jego ewentualne reakcje?Dodam,że mały ma już 8m-cy i do tej pory rezygnowalam ze wszystkich podejrzanych rzeczy,zwłaszcza że ma on lekką skazę białkową.
Obserwuj wątek
    • Gość: q1313q Re: Potencjalne alergeny IP: *.* 29.06.02, 13:58
      Moja corka (4 miesieczna) rowniez ma skaze.Uwazam, ze trzeba probowac wszystkiego, bo nie kazda rzecz musi uczulac. Ja akurat moge jesc pomidory ale truskawek absolutnie nie. Odrobine czekolady mala tez toleruje (aczkolwiek staram sie jej nie jadac czesto).Ostatanio wypilam troszke soku pomaranczowego i tez nic sie nie stalo. Uchodzi mi tez na sucho od czasu do czasu jogurt naturalny ale tylko probiotyczny. Po zwyklym, kremowym byly od razu liszaje na buzi.Kazda alergia jest inna i nie probujac nie dowiemy sie, co uczula.mysle, ze powinnas sprobowac wszystkiego po trochu , oczywiscie kazdej rzeczy osobno :-)Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka