17.12.06, 07:46
Wutam. Chcialabym Was prosic o pomoc i rade. Mojej 8 miesuęcznej córeczce skleily sie na długości 4 mm wargu sromowe. Poszłysmy do Pani ginekolog i rozczepiła je. Pobrała wymaz z pochwy i zaraz pod mikroskopem stwierdziła, ze przyczyną sa grzyby. Mała 2 miesiace temu brała antybiotyk, bo była chora na anginę. Więc stwierdziła, że na pewno to jest przyczyną grzybów. Kazała jej podawać nystatynę o miejscowo maść, która niestety powoduje u niej uczulenie, bo ma cale miejsca silnie zaczerwienione. Mam pytanie w zwiazku z tym, czy na pewno powinnam podawc jej ta nystatynę, bo wyczytałam, że antybiotyki na grzyby nie działają gdyż to właśnie od nich one powstają, No i oczywiscie poradzcie czym smarować małej pupkę. Nie wiem tez jaki rodzaj ma tego grzyba no i czy nie powinnam porobic jej innych badan. Czekam niecierpliwie na pomoc, bo jestem troche zalamana.
Obserwuj wątek
    • czarna.perla Re: grzyby 17.12.06, 16:20
      przeczytaj koniecznie to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=54025484&v=2&s=0
    • czarna.perla Re: grzyby 17.12.06, 16:20
      przeczytaj koniecznie to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=54025484&v=2&s=0
      • czarna.perla Re: grzyby 17.12.06, 16:21
        zastanawiam się czy badanie pod mikroskopem to trochę nie za malo....? czy nie
        poswinno wykonać się jakiegoś posiewy z wymazu...
    • sigvaris Re: grzyby 18.12.06, 12:11
      Nie wiem na jakiej diecie jest Twoje dziecko (czy na piersi), ale zerknij na
      dietę przeciwgrzybiczną, którą warto wziąć pod uwagę lecząc małą. Przktycznie
      na grzybicę najskuteczniejszym oręnżem jest właśnie dieta:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=34695152&a=34829700
      Co do warg sromowych i tego kremu. Co to za krem? Co ma w swoim składzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka