cn_tower 30.01.07, 13:04 do kąpieli przy suchej, zapewne alergicznej skórze? dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mloda121 Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 30.01.07, 13:24 u nas żaden z tych środków się nie sprawdził, za to świetnie działa Emolium (cała seria), syn ( 5 m-cy) ma łojotokowe zapalenie skóry, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_oments Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 30.01.07, 14:17 u nas sprawdzil sie oilatum sprawdz sklad np emolium zawiera trójgliceryd oleju z kukurydzy i prawdopodobnie uczulil kontaktowo małego, który ma pokarmowa alergie na kukurydze Odpowiedz Link Zgłoś
jokam1 Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 30.01.07, 21:14 Czy wszystkie produkty Emolium mozna stosowac u dzieci? Bo nic na ten temat nie znalazłam w opisie. Odpowiedz Link Zgłoś
mp1203 Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 30.01.07, 21:18 Z tych dwoch u mnie bardziej sprawdzil sie Balneum, dzialaja wg mnie podobnie ale balneum jest bardziej wydajny, a tak naprawde najlepsza byla najzwyklejsza oliwa z oliwek, nie pachnie niestety ale nie bylo zadnych uczulen no i cialko bylo nawilzone,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 30.01.07, 21:59 U nas sprawdzily sie oba, bardzo ladnie nawilzaja. Niestety po Balneum Hermal trudno jest domyc wanne a zabawki do kapieli musialam wyrzucic. Teraz myjemy mala w Oilatum, kremu po kapieli nie uzywamy - uczula.Nasz szkrab nie toleruje kukurydzy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrob Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 07.02.07, 18:43 U moich dzieci najlepiej sprawdzał się oilatum i super efekty były przy Phisiogel (krem trochę szczypie, ale jest b.skuteczny; natomiast szampon bez rzadnych ubocznych historii). Jest jeszcze linia kosmetyków dla maluchów (i nie tylko) Emolium - na bazie mocznika (też dobre efety, ale nieporównywalne z Phisiogelem). Najtaniej jest iść do dermatologa i wziąć receptę na robiony kremik. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa5 Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 08.02.07, 01:47 U nas sprawdził się jak do tej pory tylko Balneum Hermal a dziecko miało sporą alergię na wszelkie kosmetyki. Było to zresztą zalecenie pediatry z IMiDz . Co do Emolium do kąpieli i kremu była koszmarna wysypka więc nie polecam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_szu Re: Balneum Hermal czy Oilatum soft emolient 08.02.07, 08:38 moja alergolog nie radzi ani jednego, ani drugiego. poza tym po balneum synka wysypało Odpowiedz Link Zgłoś