Dodaj do ulubionych

nowy jogurt Mini Mini bez chemii

31.01.07, 08:35
Hej! Słyszałyście, ze kanał tv Mini Mini wypuszcza na rynek super zdrowy
jogurt dla maluchów pod ich marka Mini Mini? Moja córka wypatrzyła wczoraj na
półce w Tesco. Jak zobaczyła tą charakterystyczną rybkę, to oszalała
(dosłownie) i nie było wyjścia. Musielismy kupić, choc troche to drogie sad
Ale czego nie robi sie dla małego niejadka. Śmiało moge Wam polecić. Nie ma
tam ani grama konserwantów, zawiera serwatkę, więc zawiera dużo wapnia,
fosforu u wit. z grupy B. Poza tym jest to jogurt probiotyczny. Szczególnie
jestem uczulona na chemię, bo mała dostaje zaraz wysypki, a po zjedzeniu Mini
Mini nic jej nie było.
Mała jest zachwycona, bo przecież "tu jest moja ukochana rybka", a my w
szoku, że ma na cokolwiek apetyt. Pozdrawiam. Ala

www.minimini.pl/minimini.php?jogurty-minimini
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 08:40
      Nie wierze, zeby tam byly prawdziwe truskawki ! Najlepszy jogurt to naturalny
      bez dodatkow, mieszany z owocami w domu.
      • ewa_sk Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 08:44
        A oprócz jogurtów coś jeszcze robia np. serki?
    • bammbi Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 08:46
      pewnie to coś w stylu DANONKÓW ze sztucznym wapniem i witaminami syntetycznymi
      wiedzą że zarobek na tym jest kolosalny
      • moj1234 Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 09:28
        Gdyby było tam choć trochę chemii i sztucznych dodatków, to moje dziecko
        miałoby wysypke na 100%. Poza tym sprawdzałam firme produkującą ten jogurt dla
        Mini Mini i nie używają w zadnym swoim produkcie sztucznych aromatów i innych
        syntetyków. Jeżeli sa jogurty aromatyzowane, to naturalnymi aromatami. Jeżeli
        barwniki to też naturalne np. z buraków, czy betakaroten. Pracuję w gazecie i
        wydaje mi się, ze w dzisiejszych czasach, gdy firmy coraz bardziej obawiaja się
        dziennikarstwa sledczego nie oszukaliby mnie, bo zapewniłam, ze mam w ich
        firmie informatora i i tak dowiem sie, jaka jest prawda. Może to nie do końca
        moralne, ale musze mieć maksymalną pewność, że to, co je moje dziecko nie
        zawiera chemii (o ile to mozliwe), bo mam juz po dziurki w nosie tych wysypek.
        A zapowiada sie, ze ten jogurt zagości w naszej lodówce na dobre, bo to jedna
        z niewielu rzeczy, które moja córa je z checią.
        • kerstink Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 09:42
          Tu tylko taka uwaga: naturalny aromat, jesli nie jest napisane czarno na bialym,
          ze to jest z truskawek (przykladowo), to moze byc z czegos innego, co jest
          naturalne, np. kora jakiegos drzewa. Wiec dlatego wdlg. mnie lepiej mieszac
          sobie w domu - bedzie to mimo to pewniejsze i tansze. Ale to jest moje zdanie i
          wcale nie uwazam, ze musisz byc tego samego.
          • moj1234 Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 10:40
            Ale ja sie z Toba jak najbardziej zgadzam, ze najzdrowszy jest naturalny
            zmieszany z owocami, tylko, ze moja córka jest naprawde wybredna i mamy w
            zwiazku z tym straszny kłopot, bo np. nie zje jogurtu, w którym pływają owoce.
            Najchetniej jadłaby tylko serki. A ten jogurt ma konsystencję podobna do serka.
            Przecież ja nikogo nie namawiam do zakupu. Chciałam sie tylko z Wami podzielić
            swoimi uwagami, bo sama często z korzystam z tego typu rad. Do tej pory
            czytałam tylko wypowiedzi innych, mam mało czasu. Wreszcie postanowiłam cos
            napisac, bo uwazam, ze to naprawdę fajny jogurt i szczególnie moze przypaśc do
            gustu niejadkom oglądającym Mini Mini. I to jest takie podejrzane?
    • kerstink Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 09:50
      Mi to tam rybka, ale zadziwiaja mnie takie posty osob, ktore ani razu nic nie
      pisali na forum - ani tym, ani innym.
      • kruffa Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 10:48
        Ja mam koleżankę, która czyta to forum, ma login, ale jeszce nigdy nie napisała
        tutaj ani słowa. Co nie znaczy, że nigdy nie napisze.
        I jest gorsza?

Kruffa
        • kerstink Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 10:52
          Nie jest gorsza. Ale nie sadze, ze nagle z taka rewelacja by wyskoczyla.
          Analogicznie jak osoba z nickiem justyna.frankel.
          • kruffa Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 11:13
            A tu to już nasz rację, bo to zaczyna zakrawac na reklamę wink)
            I na mnie akurat takie wypowiedzi działają jak płachta na byka i tego produktu
            juz na pewno nie kupię smile)
            W sumie i tak bym nie kupiła .....

Kruffa
    • justyna.frankel Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 10:46
      Cieszę się, że powstał ten temat. Właśnie przeżywam ten produkt bo pojawił się
      w moim sklepie. Jestem nim poprostu zachwycona. Ma rewelacyjny smak i co
      najweażniejsze mój synek nie ma po nim wysypki. Niestety moje dziecko ma
      skłonność do alergii. Testowałam już różne produkty przeznaczone dla dzieci ale
      jedynie po tym nie ma żadnych objawów alergii. Polecam dla mam alergików i nie
      tylko. Danonki czy Bakusie nie mają porównania do tego produktu.
    • oliwkap Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 10:58
      Mamy podobny kłopot. Moja córa tez nie je jogurtów, w których sa owoce. Dopiero
      od niedawna daje sie namówic na tarte owoce, a ma juz 3 lata. Ni wiem, z zcego
      to wynika, bo u nas w domu je sie dużo owoców. Słyszałam o tym jogurcie Mini
      Mini od koleżanki (też miała bardzo dobre zdanie na jego temat) i właśnie na
      niego poluje w okolicznych sklepach, ale chyba jednak dziś wybiore sie do
      Tesco. Moze tam go znajde. Na pewno napisze wam swoja opinię.
    • bammbi Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 13:30
      od kiedy w sklepach są setki serków homogenizowanych i tysiące rodzajów kefirów
      i jogurtów nie słyszałam takiego zachwytu nad jakimś serkiem czy jogurtem
      rozumiem w komuniźmie kiedy było tylko 1 mleko w szklanej butelce gdyby sie cos
      takiego pojawiło ale teraz ........?

co do jogurtow i kefirów to wszystkie są probiotyczne bo taka jest ich właściwość

• emfj Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 13:40
        Post moj1234 znalazłam też na forum rówieśniczym mojego Dziecka ... To chyba o
        czymś świadczy skoro autorce chciało się pisać na różnych forach.
        Jogurcik musi byc pyszny smile)))
        • ewa_sk Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 14:11
          Jest też na forum Jedzenie
    • asik37 Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 14:16
      Swoista reklama i w moim odczuciu mocno przemyslana(pracuję w wielkim koncernie
      spozywczym, produkującym akurat napoje wiec cos nie cos wiem jak mozna sprzedac
      produkt) To, ze jest bez konserwantów...a ktory jogurt sie konserwuje
      sztucznie? Chyba zaden, bo i nie ma takiej potrzeby. To, ze zawiera
      serwatkę...akurat w przypadku alergików..nie wpadałabym w taki zachwyt. To, ze
      jest probiotyczny...a ktory nie jest? Jesli Twoja corka zjadła jogutr z zaw
      serwarki i nic jej nie jest to chyba nie jest alergikiem na białko mleka
      krowiego, gratulacje. Moze to wszystko złosliwe ale tylko takie refkesje mam po
      przeczytaniu tej reklamy i to akurat na tym forum, gdzie wiele zagubionych
      matek szuka rad i pomocy
    • patyska zglosilam te zenade do kosza. n/t 31.01.07, 15:45

• bammbi Re: nowy jogurt Mini Mini bez chemii 31.01.07, 18:48
      dobra jest też ukochana rybka dziecka które pierwszy raz w życiu widzi ten
      produkt w markecie, pewnie mama sie pociła nad tą rybka w domu a na marginesie
      to ta rybka jest nawet do rybki nie podobna nie wiem jak mozna się nią zachwycać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka