lch74 02.02.07, 17:36 Witam Czy w większych miastach (Wrocław, Warszawa itp.) jest już do dostania w aptekach Nutramigen 2? U mnie w małym mieście panie w wykazie już mają ale mówią, że na hurtowniach nie ma Dajcie znać jak to u was wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viola311 Re: no właśnie 02.02.07, 19:57 czym różni się nutramigen zwykły od 2???? moja córka jest na nutri od 10 miesięcy , niedługo kończy roczek, moze trzeba by podpowiedziec lekarzowi o innym??? Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: no właśnie 03.02.07, 00:25 Tak jak każde mleko nr 2, Nutramigen 2 jest przeznaczone dla niemowląt powyżej 4 m.ż. Na świecie jest dostępne od dawna, ale Polska jak zwykle jest zapóźniona i starsze niemowlęta oraz młodsze dzieci (np. mój 3,5-letni synek) muszą spożywać mleko nr 1, które ma zbyt mało np. żelaza czy wapnia Już w 2006r. słyszałam, że w Polsce ma się pojawić w aptekach Nutramigen 2 i do tej pory się tego nie doczekałam (w aptece mają już w wykazie ale nie mają w sprzedaży...). Jesli chcesz, to mogę Ci podesłać PDF-a z opisem Nutramigenu 2... Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: no właśnie 03.02.07, 08:46 Z tego co się orientuję do 2 nie jest refundowana. Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: no właśnie 03.02.07, 09:40 > Z tego co się orientuję do 2 nie jest refundowana. A to by było conajmniej dziwne... czy Bebilon Pepti 2 nie jest refundowany??? Przecież Nutramigen 2 jest przeznaczony dla niemowląt i małych dzieci ze stwierdzoną alergią itp. i przepisywany na polecenie specjalisty, więc dlaczego miałby nie być refundowany? Mnie jak narazie interesuje bardziej to, czy jest on dostepny w aptekach w dużych miastach... Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: no właśnie 03.02.07, 10:18 A czy nie jest dziwne, że na świecie dzieci piją Nutramigen 1 i 2, a w Polsce dostępny jest tylko jeden rodzaj. Dopuszczenie do obrotu a refundacja, to dwie rózne sprawy i dwie rózne listy i niewiele możemy na to poradzić. Poza tym piszesz, że masz 3,5 letnie dziecko, rozumiem, że to dla tego szkraba. Uważasz, że to teraz ma jeszcze jakieś znaczenie, czy taki duzy chłopak będzie pił 1 czy 2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
kozjusti Re: no właśnie 03.02.07, 12:09 Na przyklad w Kielcach mozna juz dostac Nutramigen 2 (cena ok. 33 zł.)i Nutramigen 2 LGG (57 zl.) Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: no właśnie 03.02.07, 14:54 Mam jeszcz drugiego malucha, który skończył właśnie roczek i wolałabym by pił mleko nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda121 Re: nutramigen 2 - gdzie w W-wie 12.03.07, 05:58 Dziewczyny gdzie w W-wie kupujecie Nutramigen 2? Mieszkam w Konstancinie, no i panie z aptek mówią, że niby jest, ale że jeszcze nie mogą sprowadzić z hurtowni. I dodatkowo - ile kosztuje, bo że jest refundowany to wiem z recpety, którą dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: nutramigen 2 - gdzie w W-wie 12.03.07, 07:57 Najlepiej zadzwoń do przedstawicielstwa. Rozporządzenie w sprawie refundacji Neuttamigenu 2 (pewnie razem z wejściem na rynek) miało wejść w życie 15.02.07. Minął miesiąc, więc być może nie ma jeszcze ulotek, opakowań itp a bez tego nie można sprzedawać leku. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
kozjusti Re: nutramigen 2 - gdzie w W-wie 12.03.07, 10:00 Od tygodnia kupuje nutramigen 2 na recepte. Cena ok. 14 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda121 Re: nutramigen 2 - gdzie w W-wie 13.03.07, 07:44 dzieki dziewczyny, podzwoniłam po aptekach i znalazłam w centrum handlowym na Sadybie, dla zainteresowanych: jest refundowany, cena po 50% obniżki 13,10 zł, wieczorem zamówiłam, na drugi dzien koło południa miałam, sprzedaja też bez recepty, ale wtedy pełna kwota Odpowiedz Link Zgłoś
micka72 Re: nutramigen 2 - gdzie w W-wie 13.03.07, 10:58 A od którego miesiąca można go podawać? Moja malutka ma 8,5 mc i jest tylko na Nutrze, może oświeciłabym panią dr, że istnieje Nutra2. Odpowiedz Link Zgłoś
micka72 Re: nutramigen 2 - gdzie w W-wie 13.03.07, 11:32 dzięki serdecznie! A to panią dr oświęcę! Odpowiedz Link Zgłoś
agang Re: nutramigen 2 - gdzie w W-wie 14.03.07, 18:13 pytalam dzis w aptece w hurtowniach juz jest cena podobna Odpowiedz Link Zgłoś
inercja5 Re: Nutramigen 2 14.03.07, 19:26 Witam, czy mogłabym dowiedzieć się jaki jest skład Nutramigenu 2, czy dużo różni się od 1. Pozdrawiam i dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eska19 Re: Nutramigen 2- wiecej wapna 16.03.07, 08:40 Porownywalam sklad i w zasadzie jest prawie identyczny , z wyjatkiem wapna. tj, nutramigen 2 ma wiecej wapna i to jedyna znaczaca roznica. I wydaje mi sie ze jest troszeczke wieksza miarka , ale moze sie myle - wnioskuje tylko po tym co napisali (ile g jest w jednej miarce) bo jeszcze nie otwieralismy. A cena jest taka sama jak zwyklego. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda121 Re: Nutramigen 2 16.03.07, 10:06 smak ten sam a miarka rzeczywiście jest większa Odpowiedz Link Zgłoś