Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc do wszystkich matek z forum alergie

• nikita823 Re: Prośba o pomoc do wszystkich matek z forum al 06.03.07, 11:24
      Po przeczytaniu Panstwa wypowiedzi zalamalam rece. Widac, ze kompletnie nie
      znacie sie na fundacjach i stowarzyszeniach (pomiedzy nimi przeciez jest
      ogromna roznica). Zanim cos sie napisze to trzeba zapoznac sie z tematyka.
      Stowarzyszenie swoja dzialalnosc opiera na spolecznej czyli nieodplatnej pracy
      swoich czlonkow, ktorzy wzajemnie sobie pomagaja. W samej definicji
      stowarzyszen jest napisane, ze nie moze miec celow zarobkowych. Sama ustawa
      nakazuje stowarzyszeniom obowiazek pobierania skladek (prosze mi wskazac
      stowarzyszenie, ktore nie pobiera skladek) gdyz ma to podkreslic, ze
      stowarzyszenie nie ma celow zarobkowych i nie utrzymuje sie z dzialalnosci
      gospodarczej. W Stowarzyszeniu nikt nie pobiera wynagrodzenia (UWAŻNIE
      PRZECZYTALISCIE WYPOWIEDZ PANI MTERESY?!), a takze stowarzyszenie, ktore
      posiada status organizacji pozytku publicznego jest uwaznie kontrolowane
      przynajmniej raz w roku przez ministerstwo, wojewode oraz staroste (troche
      trudno tu mowic, zeby byli oplacani przez stowarzyszenie).
      Jesli chodzi o funadacje to one pobieraja pieniadze na oplacanie pracownikow i
      na tym podobne rzeczy (to tez jest fakt). I tylko moge pogratulowac wspanialego
      wyboru.
      Jeszcze chcialabym dodac, ze nie jestem czlonkiem stowarzyszenia Pani mteresy i
      ann062, dostalam info o tej stonie od Beaty. Chcialam pomoc Beacie, ale po
      przeczytaniu Panstwa wypowiedzi nie zrobie tego, bo zastanawiam sie na kogo
      pojda pieniadze, moze na wasze konto?, wywnioskowalam to z wypowiedzi, ktore
      znajduja sie na tym forum. I to wlasnie wam zalezy na pieniadzach, jesliby tak
      nie bylo to wasze wypowiedzi bylyby zupelnie inne.
      Zdecydowalam, ze jednak wplace na to stowarzyszenie, gdyz jestem pewna, ze
      pieniadze, ktore wplace nie zostana zmarnowane.
      Jestem ciekawa i prosze o odpowiedz czy znacie Panstwo te stowarzyszenie, ze
      tak o nim piszecie????
      • voytek200 do nikita 06.03.07, 12:53
        Witam Panią !

Oczywiście że nie znamy tego stowarzyszenia, dlatego postanowiłem zadać kilka
        pytań Pani mteresie na które niestety nie otrzymałem odpowiedzi.

Może Pani sobie wpłacić własne pieniądze gdzie Pani chce ale wcale nie musi Pani
        informować nas o tym.

Stowarzyszenie, tak jak już wcześniej informowałem nie zrobiło w zasadzie nic
        dla Pani Beaty a jedynie reklamuje się że otacza ją wszechstronną opieką i ma
        dla niej wszystko co potrzeba (JESLI ZNA PANI BEATE PROSZE POTWIERDZIC U ZRODLA)

W przeciwieństwie do Stowarzyszenia zrobiliśmy już sporo dla Beaty poświęcając
        czas i pieniądze(JESLI ZNA PANI BEATE PROSZE POTWIERDZIC U ZRODLA), których nie
        odpiszemy sobie od podatku, i nie chwaliliśmy sie tym (do tej pory) a jedynie
        zachęcaliśmy innych do pomocy. Post Pani mteresy sugerował że Beata właściwie
        niczego już nie potrzebuje, nasza służba zdrowia jest bez zarzutu i tylko
        dlatego podjęliśmy dyskusję.

Niech Pani nie załamuje rąk, tylko poczyta o Fundacji "Zdążyć z Pomocą" do
        której 2 marca została zarejestrowana Beata. Dowie się Pani pewnie że ma tam ona
        indywidualne subkonto na które można wpłacać 1% podatku i całość (!!!!)
        przelanych środków pod kontrolą Fundacji jest do dyspozycji Beaty. Numer konta
        zostanie podany na forum lada moment.

Nie za bardzo rozumiem czemu Pani umieszcza takie niezbyt mądre posty. Logiczne
        powody mogą być tylko dwa:

1- z sobie tylko znanych powodów broni Pani Stowarzyszenia i Pani mteresy, do
        których to nigdy nic nie mieliśmy, nawet o nich nie słyszeliśmy, dopóki nie
        zaczęła nam przeszkadzać w akcji pomocy Pani Beacie !!!!!!!

2- naprawdę wierzy Pani w to że zbieramy pieniądze dla siebie lub staramy się
        odnieść jakieś korzyści na tej akcji i chce Pani ostrzec innych. PROSZĘ PANI,
        JEŚLI JEST PANI PORZĄDNA OBYWATELKĄ MUSI (!!!!) PANI NATYCHMIAST POINFORMOWAĆ
        PROKURATURĘ.

• sigvaris Re: Podatek 1% - dane fundacji Zdążyć z Pomocą 07.03.07, 12:58
      Wkleję je także tutaj, są to pełne dane do przelewu, któr można podawać
      publicznie! Wreszcie!

Poświęciłam temu osobny wątek, żeby było łatwiej podesłac go innym, na innych
      forach smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=58592498
      • malinka205 Re: Podatek 1% - dane fundacji Zdążyć z Pomocą 29.04.07, 21:48
        moi Drodzy, to wszystko jakieś bzdury. Beata do dziś nie otrzymała ani grosza z
        1% podatku.Zapytajcie ją! Czy wy tutaj z braku czasu bijecie tylko pianę?
        Uwazam, że takie fora tylko moga zaszkodzić.
        • kruffa Re: Podatek 1% - dane fundacji Zdążyć z Pomocą 30.04.07, 12:05
          Zanim napisze się takie ostre słowa, może warto byłoby posiadać prawdziwe
          informacje, albo chociaż przeczytać wątek. Pieniądze o których pisała Sigvaris
          zostały zdaje się przekazane matce dzieci przez dziewczyny, bezpośrednio na
          konto matki. Nie powiedziała ci tego?

Kruffa
    • sigvaris Re: Podsumowanie 10 dni naszej akcji 07.03.07, 23:50
      Beata dzięki Waszej pomocy otrzymała do dzisiaj 960 zł na konto. Oraz 250 zł w
      postaci datków gotówkowych.

Z tych pieniędzy pokryła:
      - 3 przejazdy (Łódź - CZD- Łódź z chorą Marysią) - ok. 300 zł.
      - wykupienie leków ok. 400 żł
      - zapłacenie zaległych rachunków 300 zł (mieszkanie ma opłacone, ale bez opłat
      eksploatacyjnych)
      - zakupy w sklepie ok. 130 zł
      Resztę trzyma na bieżące wydatki bytowe.

Niestety dziś u Marysi znów pogorszenie. Jest w szpitalu w Łodzi..
      • annakamila Pytanie do Sigvaris 08.03.07, 12:44
        Agata

Pieniadze pieniedzmi ale moze rodzina zyjaca w tak skromnych warunkach ma
        rowniez potrzeby typowo bytowe, dajmy nato ubrania dla dziewczynek. Idzie
        wiosna potrzebne beda kurtki, spodnie,buty. Zapytaj mame tych dziewczynek czy
        przyjelaby uprane ubranka dla swoich pociech. Moja corka ma obecnie 5 lat wiec
        sporo moglabym dla 2 mlodszych przygotowac (jakie rozmiary?)
        Mam tez ksiazeczki, zabawki w dobrym stanie. Maz czasami jezdzi w delegacje do
        Poznania wiec moglby im przewiezc do Lodzi.

Anna Kamila
      • jaz11 Re: Podsumowanie 10 dni naszej akcji 08.03.07, 19:53
        Witaj

ja też poproszę o nr konta i adres. Mam sporo ciuchów, zabawek po dzieciach - w
        dobrym stanie mogę wysłać pocztą - podaj tylko adres.

Pozdrawiam
        Aga
      • malinka205 Re: Podsumowanie 10 dni naszej akcji 29.04.07, 21:56
        to proszę napisać jeszcze o tym, że Beata została co do złotówki rozliczona z
        tych pieniędzy i nie wzbudziło to do końca Pani akceptacji. Każdy, w ciężkiej
        sytuacji łata dziury. Jak się pomaga to pomaga , a nie rozlicza. Wstydzcie się!A
        do tej cudownej lekarki z Łodzi Marysia nie chodzi i chodzić nie będzie! Pani
        doktor owszem - wizyta gratis , ale za to leki homeopatyczne ( do nabycia
        wyłącznie w recepcji...) = jednorazowo 250-300zł.Skąd ona ma na to wziąć? Ktoś
        się chyba pomylił?
        • anetka119 Re: Podsumowanie 10 dni naszej akcji 04.05.07, 11:34
          W tej chwili nie dość że Beata opłaca wynajęte mieszkanie ok 900zł mc!!!
          to jeszcze po pomocy tych miłych pań !, zbiera na ADWOKATA!!!!! jest jej teraz
          bardzo potszebny by nie stracić dziewczynek które są dla niej WSZYSTKIM CO
          MA!!!!!Tragedja o tym mówić.
          pozdrawjam wszystkich.Aneta
    • blueluna Re: Prośba o pomoc do wszystkich matek z forum al 09.03.07, 06:54
      Ja to z datkami pienieznymi to teraz srednio - ale jesli nie ma kogos innego to
      moge sklecic stronke internetowa i nawet podczepic pod swoja zeby nie trzeba
      bylo wykupowac domeny czy tez zeby sie jakies reklamki nie wyswietlaly bez
      potrzeby na darmowych.
      No chyba ze lepiej by bylo zeby stronka miala swoj konkretny i prosty to
      zapamietania adres - ale to juz sprawa do dogadania, mi obojetna.

Tyle ze od razu powiem - to nie bedzie zadne wielkie cos - moja strona wyglada
      tak jak w podpisie i byloby to cos o bardzo podobnym "kunszcie" wink

jakby co - to prosze o maila na priw - bo przez miesiac nie mialam internetu,
      jestem teraz jeszcze zawalona korespondencja - na stronke znajde czas - ale
      staram sie go ograniczac na chodzenie po sieci i moge zapomniec tu zajrzec.
      • sylwia1705 Re: Prośba o pomoc do wszystkich matek z forum al 10.03.07, 12:25
        W tej chwili nie mam kasy, ale proszę spróbuj dowiedzieć się co jej może być
        potrzebne - może jakieś ciuszki, może zabawki, może coś do domu i podaj
        koniecznie adres.
        Chcemy pomóc!!!!! mój mail sylwia1705@interia.pl
        Sylwia
        • anetka119 Re: Prośba o pomoc do wszystkich matek z forum al 02.05.07, 14:50

Proszę besposrednio skontaktowac się z Beatą powje co jej potszebne 042 6504348
    • sigvaris Re: Podsumowanie do dnia 12.03. 12.03.07, 23:25
      Na wszystkie maile odpowiedziałam. Także na zapytania z forum.
      Może jeszcze ktoś przeczyta ten post?
      Jest już w nim numer konta fundacji!
      • zu2ha Re: Podsumowanie do dnia 12.03. 26.03.07, 13:50
        Co słychać u dziewczynek i ich mamy bo spraw jakoś tak ucichła
        • summer063 wieści z Łodzi 27.03.07, 11:28
          Beata, mama dziewczynek nie czuje się najlepiej. Marysia była w marcu po
          powrocie z CZD znowu 10 dni w szpitalu w Łodzi, bo kaszlała i dusiła się,
          kolejny poważny atak astmy oskrzelowej. Gabrysia jest pod opieką dobrego
          pediatry i udało ją się wyciągnąć z choroby bez szpitala i antybiotyku. Patrycja
          nadrabia zaległości, znalazła się wspaniała wolontariuszka, Magda, która
          przygotowuje Patrycję do pierwszej klasy i nadrabia zaległości.
          Jeżeli ktoś ma może ubranka na Patrycję na 134 cm na wiosnę, rozmiar bucika 32,
          to bardzo by się przydały, bo do tej pory udało nam się nazbierać rzeczy głównie
          dla jej młodszych siostrzyczek.
          • agata9977 Re: wieści z Łodzi 22.04.07, 12:24
            na biezaco sledze wydarzenia dziewczynek i ciekawi mnie co u nich slychac?
            • sigvaris Re: wieści z Łodzi 23.04.07, 22:21
              Są zdrowe. Marysie czeka jednak rehabilitacja, logopeda i wiele troski.
              Sądzę, że wiele spraw zaczyna byc na prostej.
              Dziękuję za Waszą pamięć.
              • aammsstt Re: wieści z Łodzi 24.04.07, 11:29
                Nasz 1% już do nich leci i ciągle myślimy o całej rodzince. Dobrze, że znalazł
                sie wolontariusz. Uściski Beatce i dziewczynkom.
                • zonazona obłudnice!!! 30.04.07, 13:22
                  Znam długo Beatę i wiem, co sie teraz u niej dzieje, a co sie dopiero dziac
                  bedzie!
                  Zrobilyscie wiecej szkody niz pozytku!
                  Dzięki 2 mamom, nie bede wymieniac nickow, ktore oczernily Beate w roznych
                  instytucjach, ktore napisaly nieprawde i pomowienia do Rzecznika Praw Dziecka,
                  Beata będzie miala sprawę w Sądzie o odebranie jej dzieci!
                  Dzięki wam już stracila prawa do niektorych zasilkow i opieki fundacji! I wy
                  piszecie, ze u Niej wszystko w porządku???!!!
              • anetka119 Re: wieści z Łodzi 30.04.07, 20:54
                Nieprawda!!!!!!!!
                Beate czekają same kłopoty!,własnie dzięki wam!!!!!!!!!!!!
                te mamy nie pomagają a szkodzą!!!!
                NAPRAWDE!!!!!!!!!!!!!!
          • anetka119 Re: wieści z Łodzi 02.05.07, 14:56
            Niech Pani więcej nie wypowjada się na temat Beaty i jej dzieci!!!!!
            Dosyć jej pani kłopotów zgotowała!!!!!!!!!!!!
            nie ma pani pojęcia co u niej się dzieje!!
            proszę dać jej spokój!!!
            Miłe panie proszę nie wierzyć w to co TA PANI PISZE!!!!!!!!!!!!!!
    • kerstink Malinka205 30.04.07, 07:44
      Malinka, rozumiem, ze zalozylas sobie konto tylko po to, zeby sie tu w tym watku
      wypowiadac. Skad takie rozeznanie, ktore wynika z powyzszych wypowiedzi ? Kim
      jestes ?

• malinka205 Re: Malinka205 30.04.07, 11:53
        Jestem przyjacielem Beaty, a moje rozeznanie w sytuacji nie wynika z forum
        tylko od niej!A konto założyłem aby niektórym otworzyć oczy, że nie wszystko co
        tutaj jest napisane jest takie cacy. Pozdrawiam
        • kerstink Re: Malinka205 30.04.07, 12:01
          Nie rozumiem, a powyzsze wypowiedzi nic nie wyjasniaja.
          • summer063 Re: Malinka205 30.04.07, 19:03
            Malinka,
            Konto w fundacji zdążyć z pomocą i jego autentyczność (jeżeli w to wątpisz)
            można sprawdzić ma stronie Fundacji "Zdążyć z Pomocą", wpisz nazwisko dziecka i
            odnajdziesz je. Matka bezpośrednio na swoje konto nie dostaje z tego ani
            grosza, bo nie takie są założenia wszystkich fundacji. Fundacja opłaca faktury
            od lekarzy czy sklepu np. za rehabilitację, wózek, inhalator itd. Bzdurą jest,
            że nie ma tam ani złotówki bo sama przelałam 1% swojego podatku na to konkretne
            dziecko. Nie sądzę, zeby fundacja je zawłaszczała. Mam nadzieję, że to
            sprawdzisz i przeprosisz ludzi, którzy w dobrej wierze wpłacili tam swój
            podatek, w tym mnie, bo obrażają mnie Twoje insynuacje że pieniążki nie
            docierają.
            Mamy z tego forum przelały na konto osobiste zainteresowanej pewną kwotę na
            leczenie dziecka, na to co matka z nimi zrobi pozostali nie mają wpływu bo sama
            decyduje na co jej starcza a na co nie i wybiera prorirtety. Piszesz, że lekarz
            był za darmo?? Super!! Szkoda, że leki okazały się za drogie.
            Jako przyjaciółka Betay zapewne wpłaciłaś na konto jej dzieci w fundacji 1%
            podatku i namówiłaś na to znajomych. Sprawdź więc u źródła czy pieniądzie
            dotarły i daj znać. Czekamy.
        • anetka119 Re: Malinka205 30.04.07, 21:01
          Masz RACJE!!!!!!!!
          POPIERAM ciebje
          Beata teraz ma dopiero kłopoty po t.z pomocy
          Pani SUMMER063!!!!!!!!!
          • malinka205 do wszystkich uczciwych Pań- 01.05.07, 12:50
            Babskie fora to nie dla mnie, więc nie będę aktywnie uczestniczył w dyskusji.
            Odezwę się za jakiś czas i wtedy powiem wszystko co mam do powiedzenia. Uderz w
            stół a nożyce się odezwą...
            Zalogować się aby zabrać głos na szanownym Forum to chyba nie zbrodnia? ale
            niektórym się to nie podoba. Mam babski login - i co z tego- moim zdaniem
            pasuje. Drogie Panie, Beata dopiero teraz potrzebuje Waszej pomocy jak nigdy
            dotąd!!! Jeżeli ktoś chce to zweryfikować to proszę się skontakować z Beatą
            (przwdziwi przyjaciele mają namiary). Ktoś z tego forum zadał sobie wiele trudu
            aby doprowadzić do umieszczenia dzieci Beaty w domu dziecka ( jak twierdzi dla
            ich dobra!!). Sam mam czwórkę dzieci i moja sytuacja materialna nie jest
            nadzwyczajna, i nie chce mówić co bym zrobił komuś kto chciałaby mi je odebrać.
            Ale Beata jest właściwie bezbronna, przydałaby się męska ręka aby sobie z tymi
            babami poradzić. Jeżeli wytłumaczeniem takij szkody jest
            bezinteresowne "zbawianie świata", to.... same pomyślcie>>>? Jeszcze chyba w
            życiu nie słyszałem aby umieszczenie dzieci w domu dzieckawyszło komuś na
            dobre. Zastanawiam się tylko kto na to wpadł i po co. Czyżby prawdziwa pomoc
            się znudziła?
            Cieszę się , że wsadziłem kij w mrowisko, może uchroni to inne kobiety w
            trudnej sytuacji przed osaczeniem i pseudopomocą. Numer konta Beaty znacie.
            sugeruje aby osoby winne tej sytuacji w końcu przestały zabierać tutaj głos.

Pozdrowienia
            R.
            • mloda121 Re: do wszystkich uczciwych Pań- 01.05.07, 13:49
              tzn. że mój 1% został przelany niepotrzebnie? co można zrobić aby pomóc tej
              kobiecie? dlaczego wg Pana nas okłamano? mógłby Pan coś więcej napisać?
              • malinka205 Re: do wszystkich uczciwych Pań- 02.05.07, 13:47
                Nie sądzę aby to Was okłamano tylko Beatę.
                Treścią mojej wypowiedzi nie było to , że nic z tego nie będzie ale że większość
                tutaj pieje z zachwytu, że u Beaty jest super, a jak do tej pory nic jeszcze nie
                otrzymała ( może przez te rozliczenia ze skarbówką). Niektórzy zarzucają mi że
                nie czytam poprzedników a sami nie czytają. Nicków nie podam, bo ktoś już to
                zrobił. Kolejne sprostowanie dla nieuważnych czytelników- dzieci nie są w domu
                dziecka- Beata czeka na rozprawę w tym temacie, też już ktoś o tym
                napisał.(zonazona- ma 100% racji!)
                Miałem rację - takie fora to nie dla mnie, ja o konkretach, a część uczestników
                dzieli włos na czworo. Jest to na razie moja ostatnia wypowiedź ponieważ
                wyjeżdżam do pracy za granicę i nie sądzę abym miał dostęp do komputera. Podałem
                jednej z Pań nr konta Beaty więc proszę go podawać dalej, bo ja już nie będę
                mieć możliwości
                pozdrowiena. R
            • kruffa Re: do wszystkich uczciwych Pań- 01.05.07, 19:45
              Nie bardzo rozumiem o co tyle krzyku i skąd te oskarżenia, na dodatek nie
              wiadomo do kogo skierowane. Cała sprawa w sumie mnie nie dotyczy, ale jako
              wieloletnia (łomatko ale to brzmi) uczestniczka tego forum poczułam się trochę
              nieswojo.
              Dziewczynki są w domu dziecka? Matce odebrano/ograniczono prawa rodzicielskie?
              Chyba tak nie jest. W tym kraju nie jest łatwo coś takiego zrobić, a jeśli coś
              takiego już się dzieje to muszą być naprawdę poważne podstawy do tego rodzaju
              działań.

A co do wpłacania 1% - te pieniądze nigdy nie są marnowane. Pieniądze trafiają
              na konto danego dziecka w Fundacji, która odpowiada za to aby były wydane
              zgodnie z przeznaczeniem.
              Marysia, pomimo tego że w tej chwili z tego co słychać nie jest w szpitalu, ma
              się w miarę dobrze, będzie potrzebowała fachowej opieki, rehabilitacji itp. bo
              jest dzieckiem bardzo chorym. Właśnie te pieniądze mają jej to leczenie umożliwić.

A wpłacanie pieniędzy bezpośrednio na konto matki jest dość niebezpieczne -
              właśnie dla niej samej. Internet nie jest anonimowy. Przeczytawszy ten wątek
              bardzo szybko można "namierzyć" matkę i ktoś nieżyczliwy mógłby złożyć
              doniesienie np. do US. I wtedy zaczęły by się pewnie prawdziwe kłopoty, bo
              właśnie od jutra zaczyna się weryfikowanie naszych zeznań podatkowych.
              Biorąc pod uwagę powyższe właśnie aby uniknąć tego rodzaju problemów stworzono
              fundacje z osobnymi kontami dla poszczególnych dzieci. To daje również
              darczyńcom pewność, że pieniądze zostaną spożytkowane dokładnie na cel na który
              zostały przekazane.

Kruffa
              • beatka.mama Re: do wszystkich uczciwych Pań- 09.05.07, 18:04
                właśnie droga pani miałam kiedyś ograniczone prawa!!!i po rozwodzie wszystko
                wróciło do normy
                żyłam sobie spokojnie do czasu tagzwanej pomocy tej pani założycielki tego
                wontku!sporo tam zostało wyssane z palca sporo dodano!niestety ja nie miałam na
                to wplywu ta pani widziała mnie tylko 1 raz .
                pszez ta panią mam znowu kłopoty powjadomiła żecznika praw że dzieci są
                zaniedbane!!a co one wie!!nic kompletnie nic nie była u mnie w domu dy
                stwierdzić że nie mam co jeść!! czy że dzieci są jakieś zaniedbane!!!!
                mam ogromny żal do niej bo nigdy jej nie prosiłam o pomoc nigdy!!!
                jakoś sobie żyłam i dawałam sobje rade bez jej pomocy!!!
                sama sie pojawiła sama bez konsultacj ze mną zaczeła pisać wontki i jak to u
                mnie żle!!!Nie chcę sie tu rospisywć o sobje swojch zmartwieniach i kłopotach
                uważam że to moja sprawa i sama sobje z nimi poradze!!
                Dziękuje wszystkim E mamom za pomoc i prosze już tego nie robić naprawde u mnie
                nie jest tak żle są inne osoby którym pomoc jest bardziej potszebna!!!
    • basiek13 prześlij mi nr. konta - też pomogę 01.05.07, 15:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka