albmim8 18.03.07, 13:40 Czy karmicie wasze 8-m amarantusem, brazowym ryzem, kasza gryczana niepalona tudziez innymi zdrowszymi ziarnami? jakimi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haniak51 Re: amarantus, brazowy ryz i "zdrowa" zywnosc 18.03.07, 18:57 to wszystko +jagła Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: amarantus, brazowy ryz i "zdrowa" zywnosc 19.03.07, 04:04 Polecam jeszcze quinoa, chyba najzdrowsza ze wszystkich zboz: www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=142 www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrientprofile&dbid=143 Niestety moja corka nie chce tego tknac Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: do bea_mama 19.03.07, 10:07 A próbowałas gotować je z innymi kaszami razem ? Ugotowane z jaglanką jest właściwie niewyczuwalne... Odpowiedz Link Zgłoś
n_i_n_k_a Re: amarantus, brazowy ryz i "zdrowa" zywnosc 23.05.07, 16:06 Opis tego zboża idealnie pasuje do amarantusa. Mam wrażenie, że to jest to samo. Wpadła mi jeszcze do głowy tapioka. Kupowałam taką w kuleczkach (po ugotowaniu robiły sie przezroczyste) i mieszałam z domowym przecierem z brzoskwiń. Mój Skrzat dzielnie to pałaszował. Nawet teraz jak podrósł często wspomina ten deser Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_szu Re: amarantus, brazowy ryz i "zdrowa" zywnosc 19.03.07, 08:10 synek je wszystko co napisałas i bardzo mu smakuje. 8-cy skonczy za tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: amarantus, brazowy ryz i "zdrowa" zywnosc 23.05.07, 22:16 Amarantus nie bo się uczuliła, ale dodatkowo kasza jaglana i quinoa. Odpowiedz Link Zgłoś
attarrax Re: amarantus, brazowy ryz i "zdrowa" zywnosc 24.05.07, 17:08 Właśnie opis quinoa pasuje do amarantusa. Z Andów i niszczony przez konkwistadorów jako święte zboże tambylców. Odpowiedz Link Zgłoś