Dodaj do ulubionych

kasza jaglana

13.05.07, 17:21
Od którego miesiaca życia mozna ja podac maluszkowi i jak najlepiej ją
przygotować? Czy może to byc kasza "ze sklepu" czy lepiej tez wybrac sie do
sklepu eko?
Obserwuj wątek
    • emml Re: kasza jaglana 13.05.07, 20:09
      kaszę jaglaną wprawdzałam zaraz po ryżu. kupowałam w sklepie eko. Wprowadziłam
      7-8 miesiąć ale dziecko było karmione przez 6 miesięcy wyłacznie piersią.
      Gotowałam w duzej ilosci wody a potem przecierałam przez drobne sitko, zresztą
      tak samo jak brązowy ryż. Jaglana kasza jest najlżejszą kaszą. polecam
      • akujawska Re: kasza jaglana 14.05.07, 08:31
        Dużo mam na forum polecały mi kasze jaglana - więc na pewno dziś polecę do
        sklepu eko i spróbuję! Do tej pory przyjęły nam sie bardzo ładnie: BP, dynia z
        ziemniakiem i kaszka kukurydziana którą 1x zagęszczam BebilonP. Teraz ponieważ
        ślady po ostatniej wysypce minęły całkowicie bierzemy się albo za brokuła, albo
        za kaszę. Owoce za radą Kruffy odpuszczamy sobie na dłużej (na razie z owoców
        uczula jabłko i morela - aczkolwiek zastanawiam sie czy uczula owoc czy wit. C
        tam dodawana a czystych owoców z upraw eko za zadne skarby nie moge dostać -
        musimy poczekać aż będą nasze ogrodowe)
      • akujawska Re: kasza jaglana 14.05.07, 08:32
        aha... mała ma skończone 6 miesięcy - czy juz możemy próbowac z kaszą?
        • aneta_szu Re: kasza jaglana 14.05.07, 09:05
          ja wprowadziłam kasze jaglana jak mały skończył 7 mcy, gotuje w małej ilości
          wody, dolewam w trakcie gotowania jak wyparuje i pilnuje zeby nie przywarła.
          jest drobna wiec nie widze potrzeby przecierania. kupuje w sklepie eko
    • mama_marunia Re: kasza jaglana 14.05.07, 09:55
      Ja również nie przecierałam, a kupowałam w zwykłym sklepie w opakowaniach 0,5 kg.
    • janka39 Re: kasza jaglana 14.05.07, 12:26
      dziewczyny, a co dodajecie do tej kaszy? jakieś warzywa? owoce? jak? możecie
      podać jakieś przepisy? plisssss
      • mloda121 Re: kasza jaglana 14.05.07, 13:06
        ja gotuję w zupkach, dzisiaj np. ugotowalam taka zupke:

- 30 g. cielęciny
        - 1 ziemniak
        - 1 mała marchewka
        - kilka gałązek kalafiora
        - brokuły ze słoiczka albo mrozone (kilka gałązek)
        - kasza jaglana albo krakowska
        mięsko gotuję oddzielnie, warzywa z kaszą oddzielnie dodając kropelkę oliwy z
        oliwek, po ugotowaniu wszystko razem przepuszczam raz przez maszynkę, mieszam,
        zagotowuję, ładuję w słoiczki (nie robię więcej niż 2 słoiczki, wiesz takie po
        zupkach ze sklepu)
      • mama_marunia Re: kasza jaglana 14.05.07, 13:37
        Gotuję brokuły, albo marchewkę i odzielnie mięsko (kurczak, indyk, króli).
        wsyztsko drobno kroję, dodaję kapke oleju rzepakowaego i mieszam. dziecię wcina.
        • akujawska Re: kasza jaglana 14.05.07, 13:47
          ... a kasza? smile
          • mama_marunia Re: kasza jaglana 14.05.07, 14:43
            oczywiście dodaję też gotowaną kaszęsmilei mieszam to z mięsem i brokułami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka