Dodaj do ulubionych

Czym przykrywać na noc żeby się nie pocił ?

15.05.07, 16:09
Do tej pory mój synek, alergik, spał pod cienką kołdrą, ale teraz jest już na
nią za ciepło i nie wiem czym mam go przykrywać żeby się nie pocił. Próbowałam
z kocem - głowa po 5 minutach mokra. Chodzi mi o wymiar 150x200 cm.Pewnie są w
sklepach jakieś bawełniane pledy lub coś podobnego. Macie coś godnego
polecenia, co można prać w 60 st. ?
Asia
Obserwuj wątek
    • patyska Re: Czym przykrywać na noc żeby się nie pocił ? 15.05.07, 16:25
      podobno posciel z wypelnieniem jedwabnym jest ok, ale nie probowalam, bo nie dostalam rekomendacji
      od swojej alergolog - ona po prostu jeszcze nie wnikala w temat jedwabiu, nic nie wie na razie wink koc 150
      na 200 z czystej bawelny jest praktycznie nie do zdobycia - sprawdzilam. ale w ikei sa bawelniane pledy,
      nie pamietam rozmiaru, ale chyba duze, moze trzeba to dobrze sprawdzic (ale ja nie bede w najblizszym
      czasie w ikei wiec nie pomoge). jak jest bardzo cieplo, to ja przykrywam mojego synka sama posciela,
      skladam ja tylko na gornej krawedzi, zeby sie na pleckach i nerkach ukladala podwojnie wink
      • pacia811 Re: Czym przykrywać na noc żeby się nie pocił ? 15.05.07, 16:41
        może nie przykrywaj dziecka niczymsmile albo samą poszewką na pościel...
        moje dziecko już od ponad miesiąca śpi bez żadnego przykrycia, i jest jej
        dobrzesmile ubrana jest w body i śpioszki, i nie jest jej zimnosmile ahaa śpimy
        jeszcze dodatkowo przy otwartym oknie!!

jeśli bym ją czymkolwiek przykryła to nie przespałaby ani chcwili....
        • rybka1968 Re: Czym przykrywać na noc żeby się nie pocił ? 15.05.07, 21:40
          kup odpowiedniej wielkości flanelę i masz po kłopocie, mój sym sypia przykryty
          piepuchą flanelową w piżance letniej przy otwartym oknie i jest ok ..... całą
          zimę mamy uchylone okno w sypialni więc dzieciątko zahartowane
          • eska19 Re: Czym przykrywać na noc żeby się nie pocił ? 16.05.07, 12:12
            tak ,flsnela to swietny pomysl. Mozna nawet zrobic podwojny kocyk z tego.
            Ja zrobilam corce "spiworek" z 2 bialych flanelowych pieluch juz nie uzywanych,
            na lato - i sie nie odkrywa -taki worek na ramiaczka..Ale sie sprawdzil smile
            • karotka11 Re: Czym przykrywać na noc żeby się nie pocił ? 16.05.07, 12:48
              Moje dziecko śpi pod poszewką na kołdrę. Właściwie to i tak śpi bez niczego, bo
              skopuje wszystko co jest zbędnewink
    • mama_marunia Re: Czym przykrywać na noc żeby się nie pocił ? 16.05.07, 13:32
      Mój śpi pod cieniutkim kocykiem, albo pod flanelką, albo pod podszewką, ale to i
      tak tylko przez pierwsze pół godziny, bo potem się rozkopujesmile Nie lubi być
      przykryty i najlepiej śpi mu się bez przykryciasmile
      • kasiabru LEN 17.05.07, 20:56
        ma super wlasciwosci, podobno ludzie jakby mniej sie poca pod lnem.
        Sprobuj poszukac taki z dodatkiem bawelny (bo sam len jest troche chropawy)
        albo uszyj sama tak kolderke. Moj synek spi pod kocykiem a jak jest mu za
        cieplo to pod pielucha z flaneli.
        • eska19 a jaka temp. w pokoju? 18.05.07, 08:49
          Ciekawa jestem jakie macie temp. w nocy, u tych co dzieci spia bez przykrycia
          lub pod czyms b. cienkim. Ja narazie mam opory i boje sie ze sie dziecko
          przeziebi,. jednak podczas snu organizm sie wychladza, mi jest zawsze zimno jak
          spie bez przykrycia. Moja corcia sie mocno kreci w nocy, wiec spi w spiworku,
          ale one sa kiepskie, bo na karku i z przodu cale pozakrywane..dlatego ja uszylam
          na lato z flaneli cienki spiworek na szeleczkach, jednak plecki i klatka
          piersiowa nie byly tak mocno pozakrywane. I jak sprawdzic czy dziecku nie jets
          za zimno? Czy chlodne nozki w nocy oznaczaja ze mu chlodno?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka