22.05.07, 11:15
Antek ma 15 mies. Jak bylam u dr Z z nim w 8 mies. mowila zeby nie podawac sliwek bo sa ciezko
strawne. Czy teraz jak Antos jest starszy moge spokojnie dac i zobaczyc czy nie ma uczulenia? Hipp ma
sloik gdzie sa Śliwki*, woda, cukier*, grysik ryżowy*, skrobia ryżowa, witamina C.
Co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • kiw75 Re: śliwki 22.05.07, 11:27
      Nie podawaj dziecku słoiczkowych śliwek. Ja zawsze kupowałam na wagę
      (paczkowane są często z pleśnią)suszone, bezpestkowe, przegotowałam je i
      przecierałam przez sitko. Miałam w ten sposób super smaczne powidełka, które
      można połączyć z kaszą, ryżem.
      • betty69 Re: śliwki 22.05.07, 11:32
        dlaczego mam nie dawac sloiczkowych? suszone sliwki ma gerber, ale ja nie chce ich dawac, tylko te
        hippa...
    • mamamaria3 Re: śliwki 22.05.07, 12:11
      też nie rozumiem tej obawy przed słoiczkiem - osobiscie uważam, że są pewniejsze niż ten na wagę - chyba, że ze sklepu eko. Trzeba tylko uważnie czytać skład i jeżeli wydaje się o.k. to próbować
      • kruffa Re: śliwki 22.05.07, 12:31
        Tylko, że np. na ślikwach gerbera nie jest napisane, ze są ze śliwek suszonych
        siarką sad

Kruffa
        • betty69 Re: śliwki 22.05.07, 12:50
          Kruffa, ale te hippa sa spoko? moge dac Antkowi do sprobowania?
          • mama_marunia Re: śliwki 22.05.07, 13:19
            Ja dawałam - mój je uwielbiał
            • micka72 Re: śliwki 22.05.07, 15:08
              Hipp uczala straszliwie, ale wolna wola!
              • kruffa Re: śliwki 22.05.07, 15:15
                Bez przesady. Żadne słoiczki nie są super, ale z powszechnie dostępnych są już
                chyba najlepsze. W przeciwieństwie do innych z tymi miałam najmniej problemów.

A do Betty - ja bym podała. Mój syn cierpiał jak ja jadłam surowe węgierki (fakt
                - jest to mój ulubiony owoc i jadłam bez umiaru, ale mi nic nigdy nie szkodzi).
                Za to po domowych powidłach i tych właśnie słoiczkach nie miał nigdy sensacji.
                Nasze dzieci są już dość duże.

Kruffa
                • betty69 Re: śliwki 22.05.07, 18:08
                  dzieki za odpowiedz smile
    • betty69 Re: śliwki 22.05.07, 15:19
      od alergolog slyszalam ze rozne odmiany jablka moga uczulac. u nas np. gerber jest ok, a hipp nie.
      pozostale owoce nie ma znaczenia czy beda podane ze sloiczka, czy kupione w sklepie eko lub na
      bazarku. jesli sliwka hippa uczula to inne sliwki ponoc tez beda uczulaly.
      bardziej chodzilo mi o to czy jesli sa ciezko strawne to czy moge podac 15 mies. dziecku.
      • agaaga17 Re: śliwki 22.05.07, 18:24
        co do śliwki to ja swojemu synkowi( straszny alergik) podaje na okrągło słoiczki
        gerbera, w zasadzie inne owoce nam odpadają, ma 10 mcy i jest ok!
    • betty69 Re: śliwki 02.06.07, 10:47
      odstawilam sliwki bo A. dostal wysypki pare dni temu. wygladaja jak potowki, po kapieli w
      nadmanganianie potasu prawie wszystko zbladlo a nawe zeszlo, ale niestety caly czas na karku sie
      czerwieni, podraznia je ubranko. teraz sie zastanawiam czy po prostu A. czesto poci sie na karku czy to
      jednak reakcja na sliwki... nigdy nie mial takich wysypek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka