Dodaj do ulubionych

Nutramigen 2

20.06.07, 16:07
Czesc! Wiem ze moze byc juz na forum takie pytanie, ale nie za bardzo mam
czas szukac(niestety brak kompa w domusmile
Moj synek ma pol roczku i od 2 miesiaca azs. karmilam piersia ale lekarka
kazala mi przejsc na nutamigen( czasami tego zaluje...) Od kilku dni jestesmy
na etapie przechodzenia z 1 na 2. Maly dostal okropnej wysypki na buzi. Nie
mam pojecia czy to od mleka. czy moze byc uczulony na 2 , moze powrocic do 1.
Do lekarza dopiero pojutrze bo jej nie ma. Podawalam rowniez kaszke z
bobovita z malinami a wczesniej tylko z nestle(wszystkie smaki i bylko ok).
A jz tak sie cieszylam bo nareszcie mial ladna skorke.
Prosze pomozcie.
Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • naczesany Re: Nutramigen 2 20.06.07, 16:24
      Mój syn (obecnie prawie trzylatek) także był na Nutramigenie 1, potem 2.
      Nie było problemów z przyswojeniem mleka, nie pojawiały się także znamiona
      wysypki po 2. Ale ja podałem mu 2 dopiero po ponad 1,5 roku! Wydaje mi się,że
      pół roku to zdecydowanie za wcześnie na 2. Może z powrotem przejdziecie na 1 i
      zaobserwujecie czy pojawiają się zmiany. Gdzieś na tym forum było napisane, że
      Nutramigen 2 ma procentowo więcej jednego składnika (nie pamiętam którego).
      Mój synek obecnie jest w b.dobrym stanie. Powoli próbuje lodów. Aha podobno
      niema już określenia skaza białkowa tylko obowiązuje określenie atopowe
      zapalenie skóry. Niedawno dowiedziałem się u lekarki. Jakby co to służę radą smile
      • anusia1912 Re: Nutramigen 2 20.06.07, 18:54
        Dzieki mnie tez wcale sie nie spieszylo do 2 ale bylam u pani alergolog i
        kazala nam przejsc na 2. Oczywiscie mozna opierac sie na opinii lekarzycrying
        Pozdrawiam
    • adolka1 Re: Nutramigen 2 20.06.07, 21:11
      U nas było tak samo tylko był cały obsypany. Przesłam z powrotem na 1. I jest
      ok.
    • kruffa Re: Nutramigen 2 20.06.07, 21:29
      Maliny to silny alergen, zaliczany do tej samej grupy co truskawki i poziomki.
      Alergikowi lepiej je wprowadzać po 2 roku życia.
      A Nutramigen 2 może swoją drogą uczulić. Kaszek bobovity nie dawałam żadnemu
      dziecku, bo nawet te bezsmakowe córkę uczulały, choć ryż i kukurydzę mogła jeść.
      Nie wiem co do niech dodają.

Kruffa
    • maj55 Re: Nutramigen 2 21.06.07, 13:07
      Moja Majka cała obsypana po 2. Wracam dziś do normalnej nutry
      </a>
    • 9-x-2 Re: Nutramigen 2 21.06.07, 21:24
      Ja bym w ogóle odstawiła kaszki smakowe. Przeciez dziecko może reagowac własnie
      na te dodatki.... Pozatym często jak ktoś toleruje Nestle, to Bobovita nie
      przechodzi i odwrotnie. Poczekaj z 10-14 dni bez kaszek (same kleiki z
      nutramigenem 1) i spróbuj podac nutramigen 2 (nie wprowadzając przez te 2 tyg.
      NIC)
      • anusia1912 Re: Nutramigen 2 22.06.07, 13:10
        Dzieki za rade. Bylismy dzisiaj u lekarza i stwierdzila ze to raczej kaszki, bo
        nutramigen 2 ma ten sam sklad co 1(a przeciez jest roznica w skladzie- bez
        komentarzasmile Odstawilam kaszki smakowe i... jak na razie jest troszke lepiej,
        oby.
        Pozdrawiam
    • anusia1912 Re: Nutramigen 2 25.06.07, 17:16
      Dzisiaj bylismy u alergologa i pani doktor stwierdzila ze wysypka jaka ma na
      policzkach i wogole prawie na calym cialku( o zgrozo a juz bylo poprawienie)
      moze wynikac rowniez z tego ze maly zalapal BAKTERIE W MOCZU! Co o tym
      sadzicie, mozliwe? Ze to cale azs to przez jego chore nerki? Zglupialam juz...
      to ja sie chyba zalame, faszeruje dziecko tym wstretnym mlekiem(nutramigen) a
      to moze wcale nie potrzebne. Moze ktos mial podobnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka