Dodaj do ulubionych

ocet i uczep

18.07.07, 12:54
ja wiem, jak to brzmi wink ale obie rzeczy pomagaja na zaczerwienione zmiany. przynajmniej u nas. ocet
trzeba porzadnie rozcienczyc z woda (niestety, robie to na oko, ale wody jest z 5 razy tyle co octu) i
"przelac" ranki. jesli chodzi o uczep, to trzeba zrobic napar (lyzeczka na szklanke) i przemywac nim
zmiany - poniewaz u nas chodzi glownie o raczki, Jeremi po prostu sobie je w letnim naparze moczy.
te "specyfiki" zmniejszaja swiad i lagodza, goja zmiany, ale jesli ranki sa nadkazone to i tak nie
obejdzie sie bez antybiotyku.
Obserwuj wątek
    • malgorzatka76 Re: ocet i uczep 18.07.07, 13:08
      A co to jest ten uczep?
      • patyska Re: ocet i uczep 18.07.07, 13:15
        jak mawiaja starzy gorale: wyszukiwarka twoim przyjacielem wink

portalwiedzy.onet.pl/92981,,,,uczep_trojlistkowy,haslo.html
        • luty71 Re: ocet i uczep 18.07.07, 14:01
          Uczep to chyba coś, czego nam teraz potrzeba - nie dość, że goi skórę to
          jeszcze działa moczopędnie i pomaga usuwać toksyny z organizmu. Dzięki
          Patyskasmile))))))
          • patyska LUTY!!! :0 18.07.07, 14:21
            nie wolno podawac dzieciom uczepu wewnetrznie!!! mozna tylko do przemywan. a organizm sie oczysci
            jak bedziesz wlewac w niego duzo zwyklej wody mineralnej wink
            • luty71 Re: Dzięki!!!! 18.07.07, 15:14
              Dziękuje za ostrzeżenie - nie odważyłabym sie chyba podac tego zioła Wojtkowi -
              po naszej przygodzie z białym serem, milion razy zastanawiam się zanim dam mu
              cos nowego do picia lub jedzenia.
            • halszka111 Re: ocet i uczep 18.07.07, 15:35
              A uczep kupowałaś ostatnio? Ja usiłowałam go kupić w zimie (jest składnikiem
              mieszanki ziołowej do kąpieli, któą znalazłam chyba na atopowym) i nie było,
              mówili w zielarni, że trzeba czekać na świeże zbiory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka