mirabelka10 15.06.08, 23:22 Do niedawna podawałam bebilon pepti,uczulał ją,może Nutramigen??? sama nie wiem,albo myślałam o sojowym,bo ma już 17m. jakie wy podajecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karoll16 Re: Mleko-tylko jakie? 15.06.08, 23:28 hej, zamiast odpowiedzi mam pytanie -ten pepti też może uczulać?? od samego początku? Powinnyśmy iść spać,zamiast klikać w klawiaturę.:- ) dobrej nocki...pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka10 Re: Mleko-tylko jakie? 15.06.08, 23:36 po co spać??? przecież zawsze można gały pomęczyć przed kompem. pisałam ci już-moze uczulać,moją nie od razu uczuliło,ok.po 2tyg. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
karoll16 Re: Mleko-tylko jakie? 15.06.08, 23:49 mam nadzieje, że mojego nie uczuli. Na lekarzy nie ma co liczyć, jakby co to chyba sama zastosuje jakąś mieszanke... ostatnio lekarz powiedział, że sucha skóra niekoniecznie musi być oznaką alergi ale ''skorupka'' na główce tak. ma rację?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
haniatk Re:do karoll 16 17.06.08, 11:41 Witam, skorupa na głowie to ponoć uczulenie na cielęcinę. W naszym przypadku się sprawdziło. Znaczy sie skoro uczuliła moją córkę cielęcina, to z czasem rozwinęła sie u niej skaza białkowa. Jak będzie u Ciebie to nie wiem, bo to zależy co Twój maluszek je. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karoll16 Re: Mleko-tylko jakie? 15.06.08, 23:52 ps. Twoja dzidzia pewnie śpi do rana ? ja muszę wstać ok.3, więc idę spać. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka10 Re: Mleko-tylko jakie? 16.06.08, 22:49 a ile ma miesięcy? że tak wcześnie się budzi? Odpowiedz Link Zgłoś
karoll16 Re: Mleko-tylko jakie? 17.06.08, 08:32 Mały ma 2,5 miesiąca. a powinien spać do rana , ostatni posiłek je o 21. Odpowiedz Link Zgłoś
haniatk Re: Mleko-tylko jakie? 17.06.08, 11:38 witam, jeśli chodzi o mleko to nie polecam Nutramigenu, skoro Pepti uczuliło. Moja była od maleńkości (od 6tego m-ca)na Nutramigenie i sypało ją jak diabli. Musiała tak pić bidulka do roku, a potem przeszliśmy na Isomil (sojowe) i po jakimś czasie też ją uczulił.Mam wrażenie że medycyna jest na niskim poziomie skoro nie potrafi znaleźć rozwiązania dla naszych maluszków. Pozdrawiam i zyczę powodzenia w wyborze mleka. A czy w ogóle musi mieć mleko ? Może zwykłe ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka10 Re: Mleko-tylko jakie? 27.06.08, 13:04 sama się zastanawiam,czy nie lepiej podawać jej produkt zastępczy,słyszałam,że jest wapń w kapsułkach. Odpowiedz Link Zgłoś