30.07.08, 17:17
Witam,
moja córeczka ma 7 tygodni od 4 tygodnia pojawiła jej się wysypka. Na początku
były to czerwone plamki z białym czubkiem (na twarzy, szyi, a za jakiś czas na
klatce piersiowej).
Teraz są to bardzo drobne krostki (kaszka), skóra jest sucha, łuszczy się
szczególnie na uszkach. Najwięcej krostek jest w okolicy buzi i szyi, na
skutek ciepła robią się czerwone.
Lekarka poleciła nam krem 'cetraben'- emolient i stwierdziła, że skóra jest
przesuszona ale nie widzę żadnej poprawy.
Pomóżcie..
Obserwuj wątek
    • oli.nek Re: Wysypka 30.07.08, 20:25
      a mnie to wygląda na wędrującą wysypkę skazową. u nas szło od czoła, policzki,
      dekolt - wtedy ciągle oszukiwałam się, że to nie skaza białkowa, że ciepło, więc
      potówki. gdy pojawiła się na ramionach zmieniłam mleko na hydrolizat. wysypka
      całkowicie zniknęła w przeciągu miesiąca czyli to był strzał w dziesiątkę.
    • nefrea26 Re: Wysypka 27.08.08, 09:26
      U mojego synka jest dokładnie to samo. Plamy na główce po jakimś czasie robią
      się żółte. Takie krostki ma również na łokciach.
      Od kilkunastu dni nie jem nabiału, marchewki, jabłka, jajek i nie ma żadnej
      poprawy sad Dziewczyny co to może być ? Oby nie AZS sad
    • yazmine Re: Wysypka 27.08.08, 14:31
      Witaj!
      Ja mam ten sam problem. U naszej córci stwierdzono, ze to skaza bialkowa. Tez
      problemy ze skora straszne. Teraz jestesmy na bebilonie pepti, bo nutramigen
      uczulał. Dostałam masci robione. Jest poprawa, ale zanim całkiem to minie to
      moze potrwac nawet kolo miesiaca. Buzia juz czysta, ale za uszkami i szyjka
      ciagle nie taka jak byc powinna, bo tam jest utrudniony dostep powietrza. No i
      pojawiła sie ciemieniucha na głowce.
      Wydaje mi sie, ze lepiej od razu cos z tym zrobic, niz czekac, bo potem moze byc
      tylko gorzej. Poradż=ź się moze innego lekarza, albo popros o skierowanie do
      alergologa. A jezeli lekarz nie bedzie chciał dac ( bo zdarzaja sie i takie
      przypadki) to idz do dermatologa. Pozdrawiam i zycze Ci z całego serca zeby to
      jednak nie była alergia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka