september77 05.11.08, 11:07 Prosze poradźcie coś dobrego narzie kąpiemy w emolium ale efekty dalekie od doskonałych, może jakis dobry nawilżacz do atopowej? Proszę napiszcie co Wy stosujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazdzinka1 Re: Dobry emolient dla atopika 05.11.08, 13:40 ja stosował nie tylko emolium ale i balneum hermal i inne specyfiki i nic nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
edwin100 Re: Dobry emolient dla atopika 05.11.08, 19:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=86667746 Odpowiedz Link Zgłoś
marika500 Re: Dobry emolient dla atopika 06.11.08, 09:14 witam ja przetestowałam prawie wszystkie dostępne na rynku emolienty, w lodówce mam 3 robione maści i wszystko uczulało lub nie przynosiło poprawy.Lekarka zaproponowała krem do rąk Neutrogena (z czerwoną nakrętką). Byłam w szoku bo tam i alkohol i substancje zapachowe ale spróbowaliśmy. N początku tylko malutki fragment ciałka na nóżce, potem stopniowo coraz większy. Smaruję tylko tym od 3 miesięcy całe ciałko i jest rewelacyjne. Owszem pojawia się czasem wysypka ale to wtedy gdy próbuję rozszerzac dietę i małemu coś nie podejdzie (jest uczulony na bardzo wiele produktów). NIe wierzyłam dopóki nie spróbowałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś